ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Милен: Отбор не се прави за година, дано собственикът да има търпение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:25 / 19.03.2012Коментари (38)5111
© Plovdiv24.bg
Наставникът на Ботев (Пловдив) Милен Радуканов прояви оптимизъм за бъдещето на клуба, пък и на своето при "жълто-черните", нищо че "канарчетата" забравиха вкуса на победа под неговото ръководство.

"Лично аз не се предавам, обещах го. Имам най-голямото желание от всички в Ботев (Пловдив) за промоция, за влизане в "А" група. Повечето момчета не са играли под напрежение, затова се получава така. Джаскаме топката, после що не искаме да играем, но в крайна сметка днес играхме по-добре, отколкото при равенството с Нефтохимик. Благодаря на 4000-те фенове на клуба, които ни подкрепиха. Всеки от тях има свое мнение кой как е играл и кой е трябвало да играе на еди-кой си пост. В крайна сметка решението за тактиката е функция на треньора.

Отбор не се прави за година и дано г-н Цветан Василев да има търпението и да го разбере. Трябва да се акцентира върху базата, върху школата, защото днес може да имаш успехи, но отбор се гради за две-три години. В България сме готови да зачеркнем всеки треньор и екип за едното нищо.

Пресен пример е Николай Костов от Левски, който се доказал в чужбина. Имахме много положения за гол срещу Несебър, но днес не стана. Не мога да кажа, че играчите ми не са искали да бият, те са професионалисти. Може би има психологическа дупка в отбора, трябва да биеш във всеки мач. Знам го от опит като играч в големите ни футболни отбори.", заяви Милен Радуканов.

Източник: topsport.bg

Още по темата: общо новини по темата: 6
19.03.2012
18.03.2012
18.03.2012
17.03.2012
15.03.2012
13.03.2012






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на shishok
премахни филтъра

+7
 
 
Да, но думите на Милен се разминават с това, което виждаме. 1. Няма го лидерът в отбора. Как пък от есента досега да не се е определил с тази ключове фигура? Тошко Лентата насила го мъчат и определено ще попречат на развитието на този талант! Лидерът трябва да си го избере съблекалнята, а не тренерът - стара истина. Не признават ли играчите наложения им отгоре лидер, за какъв отбор ще говорим, ако ще и супер класни играчи да имаме!? 2. Може ли двамата доказани таланти Тошко Лентата и Петър Атанасов да се развиват в оранжерийни условия? Всеки мач са неизменни титуляри, а всяко дете знае, че развитие може да има само в условията на яка конкуренция със съотборниците. Същото се отнася и за останалите уж неизменни титуляри. Така развитие няма да има без конкуренция. 3. Милен сам си прави селекцията, а в нея болшинството са играли под напрежение в А група даже! И ако ще говори за психологическа дупка, откъде идва тя? Кой я създаде тази дупка? Отговорът е ясен - тренерът. Защото на него никой от ръководството не се меси в работата му. От чиято ненамеса се прояви големият риск тренерът да остане без коректив в действията си именно по психологическия климат отбора. Защо такива рутинирани и класни играчи са в резервите непрекъснато, като Курдов, Маната, Домакинов? 4. И до днес няма определен постоянен титулярен състав на отбора, още няма 2 мача поред с един същи състав да играе. За какво обиграване можем да говорим? 5. Единствените стойностни попълнения от селекцията досега са Мариян Огнянов, Валентин Веселинов и Димо Атанасов. Останалите са амортизиран талаш.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Честит рожден ден на Асен Караславов!
Офертата се вдигна на 1 млн. долара, Ханкич все по-близо до раздяла с Ботев
Нападател на Ботев се разписа за родината си, но това не беше достатъчно за краен успех
ПФК Ботев: Нашият клуб държи безкрайно много на комуникацията с привържениците
История за "златните ръце", които дадоха криле на шестима от Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: