ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Родители: Сградата на ЦДГ "Чучулига" е опасна, Общината: Това не е така!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:05 / 15.10.2011Коментари (2)3605
Родители на деца в ЦДГ "Чучулига" в Пловдив ни сигнализираха за редица нередности, според тях, в детското заведение. Ето част от писмото, което получихме на редакционната поща на Plovdiv24.bg:

"Здравейте, уважаема редакция, обръщаме се към вас като медия, на която можем да гласуваме доверие и да разчитаме на безпристрастно отношение, коректност и лоялност в отразяване на събитията. С това писмо бихме искали да изразим безкрайното си възмущение и негодувание от действията или по-точно бездействията, които се случват в ЦДГ "Чучулига", гр.Пловдив. 

Ние сме разтревожени родители на деца от градината, непроумяващи от факта, как е възможно да се случват подобен род събития, а именно:

-Детската градина като сграда е опасна за здравето и живота на децата ни. Тази година бяха отпуснати средства за ремонт, който неизвестно защо, не се състоя.

-Кабинетът по английски в градината е в трагично състояние - таванът буквално пада върху главите на децата ни.

-В източното крило на градината дограмата е в окаяно състояние.


-По фасадата има огромни пукнатини, видими за всички.

-Под стълбите в източното крило има огромна
дупка.

-Не на последно място, бихме искали да изразим възмущението си от това, че с промяната на метеорологичните условия е необходимо да пренасяме децата си през непроходима кал в западната част на двора на детската градина, за да стигнем до централния вход.

Безкрайно разочаровани родители на деца в ЦДГ "Чучулига" в Пловдив".


Репортер на Plovdiv24.bg се увери на място в истинността на горните твърдения. Това можете да направите и вие, читателите, в прикачената галерия.

Свързахме се с шефа на Дирекция "Образование" в Общината, Георги Янев. Той беше категоричен, че сградата на градината не е опасна. 

"В Община Пловдив имаме констатиран протокол от Комисия, съставена от конструктори и инженери, според който протокол основите на сградата са здрави и няма опасност за здравето и живота на децата", обясни Янев пред репортер на Plovdiv24.bg

Запитан, кога въпреки всичко, може да стартира ремонтирането и укрепването на детското заведение, той поясни, че принципно това може да започне най-рано по време на зимната ваканция на учениците, но това все още не може да се каже със сигурност. 

"Преди това няма къде да преместим 180-те деца, посещаващи детската градина. По справки, изготвени от директорите на градините, по време на ваканциите, остават доста по-малко деца в групите. Като се има предвид, че ЦДГ "Чучулига" разполага с голям корпус, при наличието на малко деца, можем временно да ги преместим на безопасно за тях място", поясни още Янев. Той допълни, че по този начин може да продължат ремонтите там и по време на другите ваканции (пролетна и лятна).

Потърсихме за коментар и главният секретар на Община Пловдив Борислав Инчев.

"Обявихме и проведохме обществената поръчка за ремонта на детската градина. Но преди около две седмици, избраният изпълнител депозира писмено в Община Пловдив, че се отказва от изпълнението на поръчката поради невъзможност от негова страна. Това доведе до там, че трябваше да отправим покана към втория избран изпълнител, за да сключи договор с Общината и това трябва да стане най-късно в понеделник, 17.10.2011 г.", подробно обясни Инчев.

Стана ясно, че след подписването на договора, ще се състои среща между служители на Дирекция "Образование" в Общината, директора на ЦДГ "Чучулига" и Строителен надзор. 

"На тази среща трябва да се уточни кога ще започне ремонта на сградата: дали в момента има възможност да се стартира и дали започвайки работата сега, това няма да създаде трудности в провеждането на процеса на работа в градината", каза още Инчев. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
България и Пловдив над всичко!
на 15.10.2011 г.
0
 
 
България-страната на абсурдите и аномалиите!
0
 
 
в същата градина преди 5-6 години ми искаха спонсорство от 500 лева за да приемат дъщеря ми. Наглостта на някой хора край няма.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кауза Колежа
Втора лига сезон 2023/24
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: