ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Напредва строителството на Градския дом на културата
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:23 / 16.08.2011Коментари (6)8685
©
Напредък в строителството на Градския дом на културата отчетоха председателят на Общинския съвет Илко Илиев и зам.-кметът на Пловдив Александър Долев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двамата направиха изненадваща инспекция на гръцката компания, която работи на обекта. 

"Строителните дейности по него би трябвало да приключат до 15 септември и да се предизвика комисия за издаване на Акт 15", увери инженер Полихронис Хапсалис, който отговаря за културния дом. Според него е изпълнено около 90% от строителството, като по основната зала ще се работи до последния момент.

"Тя по принцип е с добра акустика, а сега има монтирани специални акустични платна по стените. Завършен е и таванът, по който има 3 големи успоредни улея, създадени след сложни лабораторни изследвания на звученето, обясни Хапсалис. 

Настилката на горните етажи е от гръцки мрамор, гранитогрес, ламиниран паркет и мокети. Довършва се и стъкленият панорамен асансьор на сградата.

"През изминалата седмица общината е превела на гърците около 400 хиляди лева, с което е разплатила цялото извършено строителство - оттук смятам, че изпълнителите имат изцяло отворен фронт да работят в добри темпове. Договорът е до 10 октомври и ако не са готови, общината ще търси правата си в съда", предупреди председателят на пловдивския общински съвет Илко Илиев.


(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 140
26.08.2020 »
01.06.2020 »
10.12.2019 »
27.05.2019 »
01.08.2016 »
22.06.2016 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хайде да отваря вече врати този градски дом на културата,че неградската театрална трупа на царацовските комици - ВМРО-НИЕ, с главен художествен ръководител - Баба Лила Учкунова, няма търпение да започне да изнася представления на сцената.....Само Слафчо да не вземе наистина да стане библиотекарче ,че по-добър дубльор-трагикомик от него, пловдивската сцена не помни от векове !
+5
 
 
Добра вечер на всички! Прочетох статията и възникнаха няколко въпроса. Първо- Защо мраморът е гръцки, при положение, че ние изнасяме мрамор за Италия ? Второ-Защо са изплатили цялото извършено строителство, при положение че фирмата е доказала, че не работи както трябва? Нормална практика при такива обекти е да се заплаща със закъснение от 120 дни, като по този начин изпълнителят има интерес да работи ДОБРЕ и качествено, за да си получи парите! Трето- Като свършат работа и сте платили всичко, а има неуредици, има да си търсите правата в съда с години! Значи така управлявате нашите пари!? Ако Ви дойде майстор в къщи и видите, че не е читав , с години ли го храните и траете?
+5
 
 
Напредва необоснованото наливане на безумни суми от джоба на данъкоплатеца в бурето без дъно...Професионалистка работила 30 години в операта влезе преди седмица и беше потресена. Според нея залата е заприличала още повече на малка читалищна заличка, такива каквито е виждала по света.Намалена сцена, намалени места...Отвора за вкарване на кулиси е стеснен безумно много така че дори декори няма да минават оттам!Това е един истински фарс с тези внезапни проверки! Къде е професионалния надзор!!??
+1
 
 
Голяма напредък няма що - да бяха започнали наново да го строят до сега вече трябваше да е построен. Голям ремонт голямо чудо, аз само да питам ако управниците така си правят ремонти вкъщи от по 2 г. дали къде ще живята през това време... Напредък имало... ами хайде де, хайде...
+1
 
 
Строителния ни сектор е западнал, а ние даваме хляб на византийците
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Нови данни за археологическите разкопки на "Източната порта"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Тежко ПТП с жертви на бул. "Руски" в Пловдив
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: