ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Николай Бухалов: В никой мандат досега, общината не е правила толкова за спорта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:03 / 08.08.2011Коментари (6)4333
©
"Вярвам, че съдът ще се произнесе в полза на общината за концесията на Гребната база. В никой мандат досега, общината не е правила толкова за спорта, а свършеното през четирите години за чистотата и улиците на града се вижда от хората", каза за Plovdiv24.bg олимпийският шампион Николай Бухалов. Вижте интервюто с него, дадено за сайта ни.

Г-н Бухалов, продължавате ли борбата за така наречената Стара Гребна база, има ли шанс концесията да се случи, след като бе пратена в Комисията за защита на конкуренцията?

Изобщо не сме се отказали и ще продължим напред. За концесията ще реши Върховният административен съд, който е последната инстанция, пред която можеше да се обжалва. Мисля обаче, че съдиите ще проявят благоразумие и ще пуснат концесията. Другата страна дори не би трябвало да има основания да обжалва, защото това на практика са 5-има души, които ползват един спортен клуб за параван. Те досега само са експлоатирали имота, без да плащат нищо. Разбира се, така е най-сладко: колкото повече обжалват и го протакат, толкова по-добре - те печелят, но губи общината, което е лошото, тъй като сега на този обект нищо не се случва.


А ако бе тръгнала концесията, общината какво щеше да печели?

Според правилата на концесията има 35 хиляди лева концесионна вноска всяка година плюс данък сгради и такса смет. Сега дори токът там се плаща през Спортното училище, което не е редно, при положение, че има чисто търговски обекти. Надявам се, че съдът ще се произнесе за концесията в полза на общината и нейните интереси, тъй като имотът е общински. Жалбата в КЗК е подадена от един клуб, който на практика не развива спортна, а търговска дейност, а ние сме обединени 3 клуба - "Тракия", "Хеброс" и "Академик", които подкрепяме концесията. Само така базата ще стане привлекателна и според изискванията: с ремонтирано спортно общежитие, с възстановителен център, със зала за силови тренировки...

Как върви подготовката за Европейското по гребане, което предстои в Пловдив в средата на септември? Изобщо, верни ли са мрачните прогнози, че има проблеми със стягането на Гребната, и че "ще се изложим пред чужденците"?

Специално за канала мога да кажа, че през последните няколко години се поддържа в идеално състояние, за което мога само да похваля Георги Славков и въобще общинското ръководство начело със Славчо Атанасов. Що се отнася до ремонта на прилежащите съоръжения, който бе необходим, той действително малко се забави, но има фирми със сключени договори, които би трябвало да се съобразят със сроковете и да вкарат всички дейности в разчетите си за времето. А и да не забравяме, че има планирано първенство и за догодина. Достатъчно е веднъж съоръжението да бъде направено според изискванията на федерацията.

Споменахте пловдивската управа. Славчо Атанасов често казва, че общината прави големи усилия да се грижи за спорта, това усещате ли го вие, има ли наистина по-добро взаимодействие между общината и спортните клубове?

Доволни сме, защото през последните години наистина има повече средства за спортните клубове. Действително общината полага всички грижи, за да върне спорта в града и клубовете да функционират, както се очаква. Бюджетите, които разпределят спортните федерации, са много малки и без помощта на общината не може да се мине. Да не забравяме, че става дума за хората и за децата на тази община - за да не отделяме повече пари за болници и за лекарства, трябва да ги даваме за спорт, за да расте здраво, жизнено поколение. Това е пътят, сигурен съм: повече внимание към спортните съоръжения в училищата и към спортните клубове. Славчо Атанасов и Титюков винаги се отзовават и правят, каквото е по силите им, както и Гинка Стоянова, която отговаря за клубовете. Няма как да сме недоволни, въпреки че средствата никога не стигат. А какво се случи в града в мандата на Славчо Атанасов всички виждат: по-чисто и по-зелено е, оправиха се много улици, разшириха се булеварди, улични дупки например се кърпят всеки ден и това се вижда. 

Като човек, който го е грижа за спорта и за Пловдив, каква според теб трябва да е съдбата на стадион "Пловдив"?

Първо трябва да се произнесат експертите, които правят обследването на стадиона. Но ако може, трябва да се довърши старият и да стане национален. Не ми се струва разумно стадионът да се бута и покрай евентуалното строителство на нов стадион да дадем като компенсация "половин Пловдив", както се казва. Защото инвеститорите, сигурен съм, ще искат да вдигнат молове и всякакви други търговски обекти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на морук
премахни филтъра

+6
 
 
браво на Бухалов!повече такива хора й трябват на България достойни
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Изненада: Спартак се раздели с Иван Кочев! Ръководството постави цел пред отбора
Локомотивска подкрепа от Румъния за утрешния мач срещу Левски на "Лаута"
Двама от Спартак изгоряха за червени картони
Марица записа драматична загуба и се изправя срещу полицейски тим на полуфинал
Трус в Литекс! Ганчеви се оттеглят, сменят името на отбора
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: