ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (29) | Вчера (20)
ПУ "Паисий Хилендарски": Дипломата на Стефка Костадинова е законна
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:01 / 05.07.2011Коментари (1)3467
© Plovdiv24.bg
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Кирил Налджиев
tetulka
Петко Петков
gargamelche
ГеоргиС
spartaka
Фани
vasel1
Пенка Христова
jonykanara
eli_ana
proxima
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Няма прокурорска проверка в университета, нито фалшиви схеми за обучение на студенти

Категорично не отговаря на истината тиражираната информация в Агенция "Блиц" и сайтове като: Razkritia.com и Skandalno.net, че Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" издава фалшиви дипломи. Откровенна лъжа е и това, че ръководството на висшето училище е разследвано от прокуратурата заради подобни схеми за 10 години назад.

Провокации без доказателства са и твърденията, че олимпийската шампионка Стефка Костадинова е получила фалшива диплома за висше образование от Пловдивския университет.

Спешната проверка на висшето училище на студентския статус на Костадинова показва, че на 12 септември 1996 г. тя е подала молба за прехвърляне от Националната спортна академия "Васил Левски" в ПУ "Паисий Хилендарски". Към нея е приложена Академична справка от НСА за завършени два семестъра - една учебна година или І курс.

Право на прехвърляне от един университет в друг имат всички студенти, които се обучават в акредитирани специалности на висшите училища в България и това не е единична практика.

Стефка Костадинова се е обучавала в ПУ "Паисий Хилендарски" по индивидуален план, което не изисква задължително присъствие на лекции с редовни или задочни студенти. Обучението по индивидуална програма също е право на всеки студент и не е прецедент.

Висшето си образование Костадинова завършва през 2001 г., за което има издадена напълно законна и легитимна диплома за бакалавър по "Физическо възпитание" със съответните реквизити. Доказателство за това са и наличните официални протоколи от всички положени изпити от нея по отделните дисциплини в Педагогическия факултет на университета. Никъде в тях не е отразено, че известната спортистка и Председател на БОК е нарушавала Правилника на висшето училище или пък се е ползвала с някакви привилегии по време на обучението си.


Ръководството на ПУ "Паисий Хилендарски" изразява искреното си възмущение от опитите на някои медии да очернят както добрите академични практики, така и една личност като Стефка Костадинова, която прослави България с постиженията си в спорта на олимпийска висота.

Нелепо е една и съща лъжа да се тиражира два пъти поред, като се сменят само така наречените "политически покровители" на известната спортистка. В публикацията на Агенция "Блиц" от 9 септември 2009 г. това е съгражданинът на олимпийската шампионка - президентът Петър Стоянов, сега - един от преподавателите в университета.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на geosize
премахни филтъра

0
 
 
Гнусни жълти медии. В стремежа си да търсят сензационното не се спират да мърсят и клеветят безогледно имената на изтъкнатите малцина останали в България българи.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев прегърна Купата! "Канарчетата" подчиниха Лудогорец в спиращ дъха спектакъл
Най-великата пловдивска спортистка идва в родния си град
Жълто-черно "море" заля улиците на София
Ботев с много атакуващ състав, Лудогорец изненада със стартовите 11
Огромно признание за пловдивски съдия, скоро може да измести съгражданина си Кабаков
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: