ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (10) | Вчера (18)
Дани Каназирева: Театралният спор, разиграл се за стадион "Пловдив", е груба предизборна агитация
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:25 / 29.06.2011Коментари (49)13250
© Plovdiv24.bg
"Спорът за стадион Пловдив се разигра по един театрален начин. Така проведената "дискусия" между държава и община, или между Бойко Борисов, областният управител Иван Тотев и кметът Славчо Атанасов, за мен е груба предизборна агитация", заяви категорично в началото на срещата ни общинската съветничка и председател на партия "Съюз за Пловдив", Дани Каназирева.

Вижте цялото интервю с Каназирева, взето от репортера на Plovdiv24.bg.

Г-жо Каназирева, защо нарекохте проведената среща за съдбата на стадиона "театрална и груба предизборна агитация"?

Пловдивчани трябва да знаят, че от тази среща нищо няма да се случи и веднага ще ви кажа защо: в целият диалог, който беше умишлено проведен в публичното пространство и то, малко преди изборите, липсва познание, липсва можене, липсва концепция, както и разбиране на реалната ситуация със статута на стадион  "Пловдив". 

Как ще коментирате действията на кмета Славчо Атанасов в последно време, свързани със спортното съоръжение?

Неговата т.н. загриженост към стадиона и изобщо към спортните обекти в Пловдив, изразяваща се с "едни гръмки слова", ми идват малко в повече. Смятам, че той беше длъжен още, когато встъпи в длъжност като кмет на Пловдив, да има готовата експертиза за състоянието на съоръжението, за чието изготвяне обаче, се заговори едва сега.

Не може Славчо Атанасов близо 4-ри години да не знае състоянието на едно от най-важните спортни съоръжения в града, както и в България. Това е безхаберие от негова страна. Той трябваше досега да е готов с пълната документация, с експертно заключение, относно годността и с количествено-стойностните сметки за евентуалното бутане  на стадиона.  

Г-жо Каназирева, каква е вашата позиция относно бутането на съоръжението?

Смятам, че разрушаването на стадиона ще струва милиони левове. За мое огромно съжаление обаче, това което пак виждам, е една корупционна схема, тъй като при разрушаването на съоръжението, ще бъдат извадени тонове желязо. Предавайки арматурата за скраб, в нечий джоб ще влезнат милиони.

Какво е мнението ви за отношението на държавата към стадион "Пловдив?

Несериозно е за висши държавни чиновници, каквито са Бойко Борисов и Иван Тотев, да говорят , че ще разрушат нещо, преди да има експертно заключение да това. Това говори за "див предизборен популизъм" и от тяхна страна.

Ще попитам об

(c) ПОТВ
ластният управител на Пловдив, какво е построил в живота си, че ще тръгва така, с лека ръка, да разрушава. 

Не е допустимо да се говори така на примависта.

Г-жо Каназирева, знаете, че има интерес на испански инвеститори към съоръжението. Мислите ли, че с тях нещата могат да се получат?

Видяхме едни други испанци преди няколко години и ще ви припомня за абсолютно корупционната схема, която стана факт: Община Пловдив продаде 32 дка общинска земя в район "Тракия" на фирма "Регнис", собственост на Димитър Бекриев срещу сумата от за 6 млн.лв и задължения за 200 млн.лв. инвестиции. 

Само след 2 месеца обаче, "Регнис" продаде имота на испанци за, забележете, сумата от 46 млн.лв., т.е. реализира печалба 40 млн.лв. и то само за период от 60 дни. И до ден днешен, от 200-та млн.лв. инвестиции, които испанците трябваше да вложат като задължение по договора, няма и една стотинка. Повдигала съм въпроса в Общината няколко пъти, но отговор и до сега нямам.

И още нещо, питам, каква е икономическата целесъобразност, ако испанските инвеститори направят стадиона. Ще ви кажа какво ще се случи: за да инвестират милиони, свежи пари за стадиона, те искат общински парцел за построяване на МОЛ и т.н. Малко ли МОЛ-ове си имаме в Пловдив, че и още един? Ето затова, нищо няма да се случи.

Като юрист, какво може да кажете за собствеността на стадиона, защото се чуха становища, че има два акта-държавен и общински?

Категорично заявявам, че стадиона е общинска собственост. Още през 2008г. съм изготвила такова становище и съм го предала в Правната комисия на Община Пловдив, позовавайки се на това, че през 1992г. и 1993 г. са съставени актове за общинска собственост на съоръжението и прилежащия имот към него, съгласно редакциите в Закона за местното самоуправление и местната администрация във връзка с закона на собствеността, приет през 1991г.

Заповедта на бившия областен управител за прехвърляне собствеността на стадиона от общински на държавен, се позовава на законови текстове от 1996г., които са несъотносими. Именно затова, Административният съд отхвърля заповедта 2 пъти като незаконосъобразна.

Какво ще кажете за финал на нашия разговор?

Пълен хаос, пълно непознаване на проблема- нито юридически, нито икономически. Единият едно говори в София, другият повтаря думите му, а третият пък чака 4 години. 

За мен, това са хора, които не знаят как да защитават интересите на Пловдив.
Още по темата: общо новини по темата: 205
14.12.2023
20.11.2023
20.06.2023
20.09.2022
14.09.2022
20.01.2022
предишна страница [ 1/35 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Viktor4o
премахни филтъра

+9
 
 
Дрънка неща от който не разбира, даже и тя самата знае че и да е на тяхно място пак нищо няма да направи по въпроса!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Ужас в Трета лига! Разбити глави и петима контузени в Смолян
БФС - Пловдив с подкрепа към Здравко Жилов
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: