ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Христо Бонев: Матеус е дошъл на курорт
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:55 / 06.06.2011Коментари (48)6016
© Plovdiv24.bg
Бившият национален селекционер Христо Бонев винаги е гледал реално на нещата и е правил трезва преценка на ситуациите. Именно поради тази причи­на "Тема Спорт" потърси вчера Зума да коментира представянето на нашите в евроквалификацията с Черна гора. Той отдели най-много време на селекцио­нера Лотар Матеус.

Г-н Бонев, как оценявате представянето на българ­ския национален отбор сре­щу Черна гора?
- Трябва да започна с думи­те на Лотар Матеус: Теоре­тически имаме възможност". Той май си прави майтап с хо­рата. Сигурно си мислят, че ние в България пасем патки­те по асфалта. Нали вече правим много аутобани и ни объркват. Затова сега, види­те ли, трябва да задържим Матеус, защото този отбор имал голямо бъдеще и в след­ващите квалификации ще се класираме безпроблемно. Как­во розово бъдеще ни чер­таят само...

Самият мач хареса ли ви?
- Преди този мач всички говориха, че ни е нужна победа, за да запазим шансове за кла­сиране. От начина, по който беше подреден отборът от Матеус, особено през първо­то полувреме, не личеше, че играем за победа. Има футбо­листи, които въпреки прино­са им към националния отбор не трябваше да започват в стартовия състав, защото не са във форма. На пейката останаха момчета, които можеха да придадат един по нападателен стил на отбора. Аз бих започнал с Генков и Делев. Щом казваш, че ще игра­еш за победа... Но като си до­шъл в националния на курорт, естествено целта е равен мач или да не загубиш с много, за да не те критикуват. Но мисля, че на хората вече им е ясно всичко. Те не са толкова глупави.

Трябва ли да играят чуж­денци в националния отбор, като Маркиньос?
- Аз нямам нищо против Маркиньос или Лусио Вагнер, който преди време също беше национал, но чужденците не са по-класни от българите, които играят на техните по­стове. Има млади момчета, като Спас Делев, на които трябва да бъде даден шанс и време да се наложат, да се докажат. Бъдещето е в тях, а не в иностранците. Стига сме си правили експерименти с недоказани играчи, от кои­то е видно, че няма никаква полза.

Смятате ли, че Матеус трябва да подаде оставка, след като сме на път да про­пуснем пореден голям фут­болен форум?
- Назначението на Матеус беше камуфлаж на БФС. Така си осигуриха параван, зад койтo дa се скрият и да не ги критикуват. Налагат се определени играчи, обслужват се мениджърски интереси. Матеус беше име като футболист, един от най-доб­рите за своето време. Лично съм го гледал на живос най-го­лемите немски играчи. Но в България има много треньо­ри, които биха се справили далеч по-добре начело на на­ционалния отбор, особено ако получат такъв голям кре­дит на доверие като герма­неца. Сега тези равенства с Черна гора и Швейцария ги приемаме едва ли не като ня­какъв успех. Преди, като не успявахме да победим подоб­ни съперници, особено в Со­фия, ни разпъваха на кръст. Просто недоумявам как може след мача Матеус да излезе и да каже, че с такава игра имаме големи шансове за кла­сиране на световното през 2014. Това са абсолютни глу­пости. Нищо добро не ни оча­ква. Трябва да се назначи бъл­гарски селекционер, да му се даде необходимото време и спокойствие, да се налагат добрите български млади играчи, защото има такива. Само тогава ще дойдат успе­хите.

Източник: "Тема Спорт"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на miru
премахни филтъра

+5
 
 
Бонев никога не е бил титан на мисълта. Колкото и да се мъчи да говори интелигентно. Всъщност си е доста прост. И това няма общо с това легенда ли е или не. Това си личи и от това интервю. Излиза, че Матеус обслужва мениджърски интереси, а БГ-треньор не би обслужвал такива. Пълен абсурд са тези негови думи. За теоретичните шансове на България преди този мач е нужно човек да може да смята. Тук не смятам, че Бонев е толкова тъп, но като всеки прост човек се влияе от емоциите си - очевидно е, че е много против Матеус - нищо чудно да има конкретна причина да е така. Доста тъпо е и да сравняваш сегашното поколение футболисти с това, което той разполагаше навремето - естествено, че ще приемаме равенства с такива отбори като някакъв успех (особено като са ти ударили 2 греди). Този филм с назначаването на български треньори и да им се даде време, вече го гледаме 15 години. Оттогава нац.отбор върви все надолу и надолу. Както и да е едва ли някоя национална медия ще публикува това интервю и точно Бонев не си заслужава големи анализи на мислите му, ама ме засърбяха пръстите като му прочетох глупостите. Иначе е бил голям футболист - един от най-големите. За това спор няма.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
От детската школа в първия отбор! Петима локомотивци дадоха пример на бъдещи таланти
Елитен пловдивски рефер свири на Ботев II, пратиха Карагарен на "Лаута"
Китайци луднаха по бивш ас на Локо, след като ги качи на върха
Дубълът на Локо приема днес Левски (Карлово) на "Лаута"
Томаш вариант за треньор на ЦСКА-София след смяната на властта
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: