ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Петко Атанасов: Правителството не се справя с усвояването на парите от Европа
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:45 / 04.05.2011Коментари (11)1746
© Plovdiv24.bg
"Малките населени места могат да се спасят най-вече с усвояване на пари от еврофондовете, защото така ще се спечелят свежи пари, които ще осигурят работни места и развитие на селското стопанство", каза днес на пресконференция председателя на ВМРО - НИЕ Петко Атанасов,  предаде репортер на Plovdiv24.bg. Той заяви още, че в последните няколко години за пари от еврофондовете се говори само, когато става дума за строеж на магистрали, а никой не обръща внимание на пътищата в малките общини

За такъв пример Атанасов даде трагедията в Симеоновград, както и на други подобни места в страната. 

"До момента България е усвоила около 10% от така наречените структурни фондове, за разлика от страни като Литва, Малта, Естония, при които усвояемостта надхвърля 40%.", поясни председателя на ВМРО - НИЕ. Той допълни, че резултатите от състоялата се наскоро Кръгла маса за еврофондовете, ще бъдат предоставени на министър Томислав Дончев, за да се осигури по този начин чуваемостта между малките населени места и държавата. 

Освен това, Петко Атанасов подчерта и фактът, че управляващите са "дошли на власт с обещание за справяне с усвояването на тези пари, а вместо това те гласуваха малоумен и неработещ Закон за обществени поръчки". 

"След като ВМРО - НИЕ оповести този проблем през месец май на миналата година, се създаде комисия, която да предложи нов Закон за обществени поръчки. И до днес тази комисия обаче не е внесла никакво предложение за промяна в Народното събрание. А Томислав Дончев се превърна в една жертва, която да ходи да се моли на министерствата вместо да има реална власт", твърди още Атанасов.

Като друг голям проблем, според него, се очертава и необходимостта за съфинансиране от общините на голяма част от проектите.  ВМРО-НИЕ  смятат, че това на практика е невъзможно, защото повечето общини са пред фалит, а и освен това министър на финансите Симеон Дянков забрани тегленето на заеми преди изборите. 

Във връзка с това от ВМРО - НИЕ предлагат да се създаде един фонд, в който да се събират пари за съфинансиране именно на проектите. 

"Правителството не се справя с най-големия икономически проблем - усвояване на парите от Европа. Така наруши и совите предизборни обещания и е време да си отива", завърши Петко Атанасов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Леле мале, на тази статия заглавието е достатъчно да прочетеш и веднага ти става ясно, че Петко-воеводата не си е пил хапчето за събуждане. След дълъг и летарен сън този смешник, от чеято псевдо партийка е любимия ни кмет, явно е пропуснал да спомене факта, че Пловдив с проекти за 6 млн лв се нарежда до общини като Асеновград и Първомай. Явно тези от ВМРО НИЕ са едни големи усти, които освен ла*на друго не излиза от там.
0
 
 
Пловдив е много тежка за управление община. Не само защото е голям градът ни със сложна структура и нива на управление, но и защото ситуацията в Общинския съвет е по модела "Орел, рак и щука...". Вместо да се съобрази с това, Славчо тръгна да изпълняа поръчките на своето ООД"ВМРО НИЕ" и БСП от господин Гергов. И най-важното - застана в позиция "На нож!" срещу правителството ни, което пък абсолютно е против интереса на града ни. Резултатът е абсолютно плачевен! Политическото ООД на Славчо се скъсаха да крадат като за последно, изпълнените донякъде инфраструктурни проекти бяха започнати при предишното управление на още по-големия крадец Чомака. Донякъде изпълнени, защото не са довършени и тези, за които рапортуват вече - например бул. Руски с моста при Герджика, бул. България с моста при Адата, пътния възел на "Скобелева майка" и т.н. На целия този фон е и черешката на тортата - европроектите.
0
 
 
смешко Петко - колко пари усвои Пловдив о+ / дори и готовия проект за стария град изпухнаха от мъъъъързел и нееееекадърност
0
 
 
абе, петко, я кажи по време на вашия мандат колко пари усвоихте от европата
0
 
 
Тъпанарът П. Атанасов да каже колко европари е усвоил Пловдив при управлението на неговата партия МВРО. И, да не забравя, че половината мандат тази партия изкара при друго правителство - това на тройната коалиция, което беше изключително благосклонно към нея. Да, България изостава много в усвояването на еврофондовете, но този проблем не е от вчера и други са поставили неговите здрави основи, а не сегашните управляващи. Как и няма да изостава, като един Пловдив например, управляван от видни мангалотурци и комунисти, не може да спечели дори един читав европроект?!
+2
 
 
Хайде да каже сега другаря Петко Атанасов колко европари са дошли в Пловдив,където на власт е ВМРО-НИЕ/заедно с БСП/ и където и той самия работеше допреди 1 година.
+1
 
 
Нормално да е така. Тромави процедури, корупционни схеми, партийни симпатиии!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: