ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Търновалийски: Проектът за Стария град все още не е провален
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:44 / 21.03.2011Коментари (10)3927
© Plovdiv24.bg
"Ние ще атакуваме, няма да се опрадаваме", категоричен бе на днешната пресконференция в Община Пловдив кметът Славчо Атанасов във връзка с нашумелия проект за "Небет тепе", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Както вече писахме, основната цел на срещата бе отговорът на общинската администрация на града по повод на обвиненията от събота, 19.03.2011 г., на областният управител Иван Тотев към кмета Атанасов. Припомняме, че поради закъснение във входирането на документите за проекта за "Небет тепе" в Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), Пловдив изпуска около 6 млн. лв. по този проект.

Славчо Атанасов се позова на документи, от които е видно, че паралелно с нашата община, още 52 такива в същия ден, в който е последният срок, подават документацията си по проекти. 

От пресконференцията стана ясно, че на същият ден, в който Община Пловдив получава документацията от НИПК София, я внася за подпис в областната администрация в града, а именно на 11.03 2011г. Подписът си върху проекта областният е поставил на дата 15.03.2011г., който е и последният срок за внасянето на документацията в МРРБ. Обяснението на областна управа за по-късното подписване е, че първо този изключително важен документ не е бил подписан от кмет или зам. кмет, както е редно при такава важна документация и от това следва, че е градоначалникът изобщо не е знаел за какво става въпрос. Вторият аргумент за това, че Тотев си е свършил работата в срок е, че по закон областният управител има 14-дневен срок за разглеждане на документи, постъпили в областната администрация, а в случая той го е направил още на 3-ят работен ден след внасянето на проекта там.

Както стана ясно, в 12:00 часа екип на Община Пловдив тръгва в София с готовите документи. Според кметът, служителите на общината влизат в министерството в 15:40 часа и подават проекто-документацията в 16:16 часа.

"За да бъдем обективни, а ние сме такива, трябва да кажа, че съдействие от НИПК София по повод на проекта, имахме.  То се изрази в бързото последно съгласуване от тяхна страна във връзка с него", каза зам.-кметът на Община Пловдив Георги Търновалийски. Според него, общината е спазила всички административни процедури.

"Ако комисията ,разглеждаща документите в министерството, отхвърли нашият проект, ние имаме право да възразим, както пред самата нея, така и пред европейската такава", категоричен бе Търновалийски. 

Той напомни, че от всичките кандидатстващи 68 общини от страната, 52 на брой от тях подават документите си в МРРБ в последният ден от срока, в това число и емблематични общини на ГЕРБ. 

"Това е знак за едни тежък и административен процес при подготовката на проекто-документацията за усвояване на средства от ЕС. Проектът за Стария град не е провален, като твърди областният управител", поясни зам.-кметът и допълни:"Проектът е входиран и в момента с намира пред управляващия орган. Никой все още не се е произнесъл, че проектът няма да бъде гледан. Някой бърза да си направи евтин ПР и опасността това да се превърне в много страшен черен ПР за града, е много голяма", категоричен бе Търновалийски.


Още по темата: общо новини по темата: 135
09.05.2024 »
26.04.2024 »
19.04.2024 »
19.04.2024 »
19.04.2024 »
18.04.2024 »
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Търновалийски, вместо както се прави обикновено в България да се търси решение на предотвратим проблем и да обясняваш, че не било загубено още, можеше да обясняваш вече, че е входиран, че документацията е наред и как ще бъдат разпределени парите. Но не би, трябва пак да се търси след дъжд качулка и решение на проблем, който можеше да се избегне. Кога вие червени номенклатурчици ще разберете, че държавата ни вече преминава към европейски начин на работа и не може да се кара на принципа "ние ги лъжем, че работим, а те - че ни плащат". Трябва вече наистина да се работи и да се спазват закони и разпоредби. Щом не можете, бъдете така достойни да си признаете и да напуснете.
0
 
 
Мама ви д..ба мръсна ще ви линчуваме бе уруди, осерете се сега и лично повеждам нов протест, НЕ НА ДЕБИЛСКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА Пловдив!!! ТОВА КАСАЕ И ТОТЕВ НЕ САМО СЛАВЧО!!!
+7
 
 
Как се пътува 3 часа и 40 мин. до София,с дилижанс ли? Определено някой е спрял да обядва,без оглед важноста на задачата. Да се снемат обяснения на виновните и да бъдат дадени на прокурор за безхаберие и нехайство довели до тежки обществени загуби.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ученици от Френската извикаха полиция, натъкнали се на жестока гледка!
Абитуриентски балове 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина сливенският митрополит Иоаникий
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: