ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (18)
Футболист на Светкавица: Пуснахме на Георги Христов да вкара два, за да мине от Марица в Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:16 / 20.02.2011Коментари (20)8143
© Plovdiv24.bg
Георги Христов (номер 9) във въпросния уговорен мач. Снимка: Архив Plovdiv24.bg
Огорчен от корупцията, анархията, неразборията и своеволията в българския футбол, бившият футболист на Светкавица Търговище и настоящ на Волов Шумен Хюсеин Хюсеинов се съгласи да говори пред Sportal.bg. Младият състезател разкри скандални подробности около уреждането на мачовете в "Б" група и как точно бившият футболист на Левски, Ботев и настоящ на Славия Георги Христов е вкарал два гола в уговорен мач, за да може да бъде продаден от Марица в Ботев Пловдив. Хюсеинов сподели и как собственикът на "Винпром" Търговище и президент на Светкавица Петко Матеев се е гаврил и заплашвал футболистите на Светкавица.

"Положението в предишния ми отбор Светкавица Търговище е плачевно и така ще бъде докато там треньор е Пламен Донев. А той ще бъде на работа в клуба докато президент е Петко Матеев. Двамата правят каквото си поискат, без да се съобразяват с никого. Понеже действията на ръководството на Светкавица са в огромен ущърб за футбола, ще ви разкажа някои скандални неща - и по-точно как Светкавица влезе в уговорка в три мача".

"Нали помните, че Георги Христов, който е бивш футболист на Левски и настоящ на Славия, преди време играеше в Марица и оттам премина в Ботев. Знаете ли как стана това? Много лесно - на един мач Светкавица - Марица, нашето ръководство влезе в съблекалнята и ни каза, че Христов трябва да вкара два гола, тъй като го наблюдават и трябва да бъде продаден. Така се и случи. След центриране в нашата половина умишлено го оставихме сам, за да може да отбележи. Вкара и втори гол от дузпа и така трансферът му се осъществи".

Това обаче не е единственият мач, който Светкавица уговаря. Имаше и един срещу Родопа Смолян. Тогава част от футболистите изпитвахме съмнение, че мачът е уговорен, но ръководството отричаше. Казвам "имахме съмнение", тъй като за уговорка на даден мач обикновено се казва само на част от футболистите, а аз тогава бях малък. Не ни беше трудно да се досетим, че има нещо гнило и порочно, тъй като след известно време отидохме на лагер точно в Смолян. Само ще уточня, че преди това отборът на Светкавица не бе и сънувал за подготвителен лагер".

"Това не е най-страшното. Имаше и един по-фрапантен случай на мач между Светкавица и Шумен. Тогава в града плъзна слух, че мачът е уреден. Прокуратурата веднага се самосезира и привика на разпит нашия треньор Пламен Донев. На другия ден той ни вдигна страшен скандал в съблекалнята и попита кой от нас ги пуска тези фишеци. Донев отрече да има уговорка, но по време на мача лъсна цялата истина. Слави Шоколаров взе, че ритна една топка от 30 метра и тя по някаква случайност влезе в мрежата. Оттам Донев започна да крещи по него, като му заяви: "Ей момче, какви ги вършиш, бе?", а той за разлика от по-старите играчи просто не знаеше за какво става дума. После Шумен изравни, но така и не успя да ни обърне. Тогава просто стана някаква грешка".

Бившият футболист на Светкавица сподели пред Sportal.bg и за отношението на ръководството на тима към него и останалите футболисти. Хюсеинов разказа как безпардонно е лъган и една година е играл без пари.

"Аз съм юноша на Светкавица и подписах първия си професионален договор с клуба. Контрактът бе за три години. Първите три месеца всичко бе наред и си получавах парите. Възнаграждението ми не беше голямо - прибирах минималната заплата. След това обаче ми започнаха проблемите. Тъй като спряха да ми плащат, един ден отидох при секретарката на нашия президент Петко Матеев и попитах какъв е мотивът. После се срещнах лично и с г-н Матеев, който ми обясни, че го е ударила финансовата криза и поради тази причина ще ми плати дължимите три заплати накуп. Парадоксалното е, че не си взимах полагаемото, но за сметка на това ме караха да се подписвам под някакъв ордер, че си прибирам възнаграждението. Наивността ми продължи три месеца, но след като споделих за случилото се с родителите си, един ден заявих на подопечната на собственика, че спирам да се подписвам. Тогава Матеев ме заплаши, че ако не играя по тяхната свирка, няма да практикувам футбол никъде в България".

"След като разбра, че повече не може да ме манипулира, един ден Матеев ми каза, че вече съм преотстъпен на Черноломец Попово, а всъщност този отбор е сателит на Светкавица. Просто ми го съобщи, без да ме е питал. Сподели ми, че там президент е Добрин Добрев, който разполага с нужните финанси и ще си взимам редовно заплатата. За мое съжаление сценарият от Светкавица се повтори. Отначало беше добре, но в последствие спряха да ни плащат заработеното. Най-стряскащото е, че един ден Добрев влезе в съблекалнята и ни каза, че не са му дали обещаните обекти и затова с цялата си наглост ни заяви: "Довиждане".

"След като ми изтече преотстъпването се върнах в Светкавица, но оттам ми казаха, че повече не съм нужен на отбора и затова договорът ми вече е разтрогнат. В следствие на това веднага си зададох въпроса как може контрактът ми да е прекратен без мое съгласия, но това нямаше значение. Връчиха ми да подпиша една бележка и го направих, тъй като повече нямах сили да се разправям. Тук изрично искам да уточня, че не съм единственият, който се е сблъсквал с подобен род проблеми. С бившите ми съотборници се държат по същия начин. В един мач едно от момчетата вкара гол и даде асистенция при победа за нашия отбор. След тази среща същият този играч получи не цяла, а половин премия за "награда". Вместо обещаният бонус от 200 лева, той взе сто. Аз прибрах само 50 лева. И накрая искам да кажа, че на юношите в Светкавица не се дава никакъв шанс за пробив. Просто с лека ръка се привличат футболисти, които са близки до заможните хора в града".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на DrShishkov
премахни филтъра

+1
 
 
Абе не изпускам мачове на Марица и не се сещам за такъв маЧ..Нека тоя рязан помак да каже кой е точно този мач а не да ръси лъжи.Помня мач в който Гошо им вкара дузпа първото полувреме но не е вкарвал 2 гола.Тоя рязания лъже
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Юноша на Ботев вкара от воле за отбора на Вили Вуцов
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Академик Пловдив пропусна да се изравни с Хасково в ББЛ
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: