ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Питат кмета защо тровят въздуха
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:24 / 19.02.2011Коментари (6)2458
© Plovdiv24.bg
Пловдив е на водещо място по замърсеност на въздуха, а метенето на улиците на ръка продължава, алармира кмета общинският съветник от ДЕР и бизнесмен Любозар Фратев.

Количествата на разпръсквания пясък се удвояват независимо от това, че няма сняг, твърди Фратев. Според него градската управа не изпълнява мероприятията по програмата за качество на атмосферния въздух, чийто срок е краят на 2010 г. В питането си до кмета Фратев напомня, че неизпълнението на мерките може да доведе до сериозни санкции от страна на министерството на околната среда, и настоява градоначалникът да представя отчети за работата си в местния парламент.

Част от решенията на Общинския съвет не се изпълняват, отбелязва Фратев. Той дава още един пример как за цялата 2010 г. не е усвоен нито един лев от наличните 2 млн. лева, които останаха от банковия заем, изтеглен за пътната инфраструктура от бившия кмет д-р Иван Чомаков. Има решение на ОбС за кои обекти трябва да се използват тези пари, напомня Фратев.

Пълни глупости - така ресорният зам.-кмет Александър Долев реагира на клеймото, лепнато на Пловдив, че има най-мръсен въздух. Според данните на МОСВ класацията води Видин, заяви Долев и обясни, че тази зима значително е намалено количеството пясък, който се хвърля по улиците за обезледяване. В сместа се слага повече сол, затова се наложи да обявим още една доставка, подчерта зам.-кметът

Източник: в. "Марица"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 20.02.2011 г.
+1
 
 
Ами, докато улиците се метат, а не се мият, кюмбетата бумкат като за последно, Ганьо не пропуска да подпали таратайката и за най-малкото и незначително помръдване от панелката си, на велосипедистите и пешеходците гледат като на обществен враг, Пловдив има да си тъне в дим и мъглявина...
+1
 
 
Трагични са реакциите на Ал. Долев по повечето въпроси, по които се е изказал. Освен, че трябва повече да мълчи, няма да е зле и да се скрие. Хубаво някоя друга годинка си стоеше в дупката, къде изпълзя сега!? Всички, живущи в Пловдив виждат, че мръсотията дебне, въпреки усилията на жениците със светлоотразителни жилетки... И да се отрича това е почти малоумно!
+3
 
 
Типично по комунистически-"Има и по зле от нас-вижте Видин...".Червените боклуци и техните клонинги другояче и не могат!Опичаите съ акъла на следващите избори,драги зрители защото "Нема такава държава"...
+1
 
 
ГЛУПОСТИ,СКОРО БЯХ ВЪВ ВИДИН, ТО ТАМ НЕ СА ОСТАНАЛИ ХОРА, КОИТО ДА ЖИВЕЯТ, А ПЪК ДА РАБОТЯТ!!!!! ОЩЕ ПО-МАЛКО. ОТ КАКВО ЛИ Е ПО-МРЪСЕН-НЕ ЗНАМ, НЕ ВИДЯХ МРЪСЕН ГРАД.
+5
 
 
Ами аз незнам дали Видин е най-мръсният град в България ,но дори това да е така сигурно Пловдив ще е втори по този показател.Незнам с това ли се гордее зам.-кмет Александър Долев!Колко е мръсен въздуха в града ни мисля ,че няма нужда да се убеждаваме .Предполагам ,че повечето от нас си мият колите поне един път на седмица и са се убедили че още на следвашия ден почти не си личат усилията които са положили.Всичко това е при положение ,че голяма част от промишленото производство което замърсяваше града ни вече несъществува.Така че Долев да не приказва глупости , а да обмислят програма която да промени сегашното негативно положение.Повярвайте могат да се вземат много и напълно осъществими мерки за да можем да дишаме по чист въздух.
+3
 
 
Ей, писна ми тия да си прехвърлят топката!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Абитуриентски балове 2012
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: