ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
БСП рекетира д-р Учкунова заради болница "Св. Мина"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:43 / 25.01.2011Коментари (6)3160
© Plovdiv24.bg
"Пожелах да се срещна с вас, защото върху мен се упражнява натиск от хора от БСП за това да подкрепя кандидатурата на доц. Георги Йорданов за управител на на болничното заведение "Св. Мина" в Пловдив", каза на откриване на срещата си с медии в Община Пловдив общинската съветничка Лилия Учкунова. Причините на Учкунова за поисканата пресконференция са прикриване и премълчаване на истини и манипулация на общественото мнение с цел изтъкването на някои медицински служители и същевременно уронването на авторитета на други, предаде репортер  на Plovdiv24.bg.

Конкурсът за избор на управител на болница"Св. Мина" до сега бе отлаган 3 пъти. Миналата седмица кметът Славчо Атанасов се ангажира, че тази седмица това ще стане факт. В четвъртък ще се проведе въпросният конкурс, в който ще участват 3-ма кандидати-Васил Илиев, доц. Георги Йорданов и д-р Надежда Крумова.

Общинската съветничка изрази несъгласието си с публикувана в пловдивски вестник статия, която внушава според нея финансова дестабилизация на болница "Св. Мина". Истината според Учкунова е друга: към 31.12.2010 г. разходите на лечебното заведение са 5 155 209 лв., а приходите 5 344 312 лв. За цялата 2010г. печалбата на болницата е 121 100 лв.

Посочено бе, че няма просрочени задължения. Реално неразплатени за изминалата година са 635 030 лв., но наличните пари в банка са 763 120 лв. От тук според Учкунова е видно, че информацията във вестника е меко казано е неточна. Преди време обаче, на пресконференция на БСП бе публично изнесено, че има съмнения за укриване на 2 млн. лв. в въпросното болнично заведение.

Общинската съветничка каза, че в общественото пространство битува мнението, че доц. Йорданов е материално затруднен и затова трябва да му се намери подходяща работа. Като противовес на това тя изтъкна няколкото работни места на доцента в момента: ръководител на катедра в Стоматологичния факултет, председател на групова частна стоматологична практика и собственик на рентгенов апарат, което според нея е първият частен рентген. Освен това Йорданов заедно със съпругата му Виолета имат 2 частни аптеки. А като допълнение към внушаващият бизнес на семейството Учкунова добави и двата договора на болница"Св. мина" и болница"Св. Пантелеймон", сключени за доставка на лекарства и медицински консумативи с фирма "Вита Трейдинг" ЕООД от 15.05.2010 г. със срок за 24 месеца, която пък фирма е собственост на съпругата на доцента Виолета Йорданова. 

Лилия Учкунова бе възмутена и развълнувана (визирайки доц.Йорданов и хората около неговата кандидатура) от факта какъв морал е да отстраниш колегата си и да го оставиш без работа, при условие че изпълняваш в момента 3 длъжности и колко пари са нужни на семейство Йорданови, за да съществуват, имайки предвид как живеят обикновените хора, чакащи само на една заплата или безработните, чакащи на социални помощи. 

"Кандидатурата на доц. Йорданов не е подходяща за управител на болница "Св. Мина", каза в заключение Лилия Учкунова. Остава висящ въпросът няма ли да има конфликт на интереси, ако Йорданов в четвъртък спечели конкурса във връзка със сключеният договор на болницата за доставка на медицински консумативи с фирмата на съпругата му.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тия комунисти как не се налапаха,ееее,просто безочие! Лекарите в наше време се превърнаха в алчни същества! Повечето ръководители на болници са шмекери, които не разбират от управление,но в присвояването са първи!
+2
 
 
От друга страна Йорданов е един от сериозните крадци и не трябва да се допуска до обществената ясла.Афиширания му бизнес стана след и по време на директорстването му в МБАЛ "Пловдив".До тогава си беше дребна гаргамушка...
+3
 
 
На този Йорданов, откакто го изгониха от Окръжна болница, все се чудят къде да го нагласят.То не беше ДКЦ5,то не беше онко-диспансера или директорско кресло в общината.Докога ще продължават да пробутват този некадърник само и само да му намерят място в кожено кресло.БСП прекаляват отново с лобирането на червени кадри.Не че Крумова не я нагласиха СДС преди вече сигурно 12 години на поста и все още някому сигурно е необходима,за да продължава с разтурването на болницата.Всичките добри специалисти изгони още навремето и освен циганчетата на Столипиново,които ги отглеждат в детско отделение едва ли има много други пациенти в останалите не много на брой отделения.А да не говорим за започнатата и недовършена изолация на болницата.Кой велик глупак реши да прави изолация върху мраморна облицовка само и само да се вземат парите по програмата.Да не говорим за вътрешните неуредици и шашмалогии за източване на пари от касата и откъдето другаде е възможно.
+1
 
 
Д-р Учкунова отдавна е в екип с един от най-големите крадци в Пловдив - Д-р Илия Баташки. Лично тя предложи Баташки за директор на болницата "Св.Пантелеймон"! Също в сговор с Баташки отхвърли всички други кандидатури, само и само да направят хората на Баташки да ръководят ДКЦ 5 и Туберколозната болница. Баташки от години насам все е гледал да прецака доц. Йорданов и сега по негова платена! поръчка тази е седнала пред медиите да го клепа и фирмите на Баташки нагло ги приписа на Йорданов. За колко сребърника се продадохте на Баташки, д-р Учкунова?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Електронно таксуване в градския транспорт
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: