ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Осем отбора от Югоизточната "В“ група пред фалит
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:22 / 15.01.2011Коментари (7)5635
© Plovdiv24.bg
Осем отбора от Югоизточната В група са пред угрозата да се откажат преждевременно от участие в шампионата, показа проверка на Хасковска Марица. Бъдещето на Габровница, Тунджа /Ямбол/, Стамболово, Левски /Карлово/, Марица, Розова долина, Хеброс и Родопа /Смолян/ е под въпрос и е много вероятно те да хвърлят кърпата.

Първият от изброените тимове изкара есенния полусезон с кански мъки. Те завършиха на последно място, с актив от едва три точки. В края на първия дял на първенството Габровница, от старозагорското село Горно Съхране, нямаше средства дори да покрие елементарните си разходи. Така се очаква те да са един от сигурните отбори, напускащи първенството.

Малко по-добри са нагласите за Тунжда /Ямбол/. И там обаче са притиснати от липсата на свежи средства, засега не е ясно кога ще стартира подготовката, като няма да е изненада, ако тимът също се откаже от участие.
Подобно е и положението в Стамболово. Голяма част от играчите на отбора от намиращата се в близост до Хасково община се разбягаха преди няколко месеца. Пътят за родния Смолян хвана и треньора Левент Аврамов. В Стамболово останаха да разчитат основно на юноши, но дори и в този си вариант издръжката на отбора се превръща в мисия невъзможно за местната община, която засега се дистанцира от футбола. Президент на клуба е депутата Гюнер Сербест. И той обаче не дава никакви гаранции за бъдещето на футболния тим.

За Левски /Карлово/ още в края на миналата година се появиха информации, че отбора ще преустанови участие. Засега сините не са започнали подготовка, не се знае и кога ще бъде първата тренировка.

Тежко е положението в пловдивския Марица. В последните дни се появи информация, че бившият тим на Стоичков няма да развива мъжки футбол в следващите няколко години. В основата са здравословни проблеми на президента Рангел Берберов, оттеглил се от ръководството на отбора от квартал Кършиака. Клубът е на път да напусне дори изпълнителният директор Георги Фиданов, който се очаква от следващата седмица почва работа в ДЮШ на Локо /Пд/.

Бъдещето на Розова долина /Казанлък/ също е обвито в мистерия. Мениджърът Дамян Георгиев преди дни хвърли оставка и си тръгна от Града на розите. Бившият шеф на Берое обяви, че е разочарован от апатичното отношение на кмета Стефан Дамянов към футбола. Футболистите пък не са вземали пари от октомври м.г.
В съседният Хеброс положението също не е цветущо. "По-добре да спрем участие и да почнем да чисто от областната група. Повече аз нямам сили", заяви преди дни Маргарит Петров, президент на клуба. Той уточни, че на този етап, въпреки редуцираните бюджет няма възможност да осигури средства за издръжка на отбора. Харманлийци все пак започнаха подготовка, но е много вероятно в края на януари те да бъдат разпуснати, този път окончателно.

Преди седмица Меридиан мач информира, че Родопа /Смолян/ също е пред фалит. Игралият само преди няколко сезона в А група тим няма нито стотинка в касата. Ръководството виси с задължения към футболисти, малкото останали ентусиасти се опитали да спасят положението, но засега удрят на камък. Отборът вече е напуснат от най-добрите си играчи - Теодор Стефанов отиде в Брестник, Даниел Кутев в Сливен, а Атанас Заимов в Спартак /Пд/.

Така няма да е изненада, ако втория дял от първенството в Югоизточната В група, бъде доиграна от 12-13 отбора.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на bianconeri
премахни филтъра

+8
 
 
Тя цялата държава е втасала,та какво да говорим за 8 отбора от "Зоните",които фалират....!? "Кучето" къде е,сега...!!???...Не може ли да даде "една ръка" на Марица...!!??? Роден в Ясно поле,после стана футболист в Марица,взеха го в Хармали,КАКВО даде на Пловдив...!!!???...От там в ЦСКА,после Барселона,после.... Онзи ден го гледам,снимал се с някой си градоначалник....да вземе и да си вкара ръката в джоба, /в банковата си сметка /да изкара пари за КЛУБА,който го е създал,като ФУТБОЛИСТ....!!!! .....Но един селяни си остава селянин....!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Шанс за Марица! Струмска слава с много проблеми преди визитата в Пловдив
ПФК Марица: Подкрепете отбора в тежкия домакински двубой!
Марица с два много важни мача, от тях ще стане ясно бъдещето
Бивш играч на Ботев вкара 2 гола на Марица, пловдивчани с 6-а поредна загуба
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: