ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Самир Селимински: ЦСКА и Левски съсипаха Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:08 / 04.01.2011Коментари (30)9483
© Plovdiv24.bg
Селимински (в дясно)
Спортно-техническият директор на Академик (Сф) Самир Селимински недоволството си от практиката на ЦСКА и Левски да преговарят нелегално с играчи на по-слабите отбори и след това да ги взимат на безценица, а често пъти и без пари. Така е бил съсипан и Ботев Пд на Димитър Христолов, смята шефът на "студентите". Селимински сподели, че е крайно разочарован и от поведението на президента на Славия Венцеслав Стефанов да обяви трансфера на Мартин Сечков още през декември.

"Едни от големите проблеми са трансферите между вътрешните клубове в България. Клубовете, които имат по-големи възможности и лоби в ръководните органи на Футболния съюз, си развяват коня както си искат. Това е проблем, който не съм аз човека, който ще го реши, но така страда като цяло футболът", заяви той.

"Те по всички договорни международни документи и български, футболист, който има договор за 6 месеца с клуб като дата, като изтичане, няма право да преговаря с друг клуб. Примерно Мартин Сечков влезнал в преговори със Славия, без ние да знаем. И Венци Стефанов го обявява в криза, че той е техен футболист още декември месец, началото на декември. Най-малкото ако футболистът каже: ‘Тренер или шефе, искам да напусна Академик, ще вляза в преговори със Славия, да, ние знаем за това нещо и си преговаряй, оправяй се. Ако те искат, да те взимат нали.' Те правят неща, които... В Русия що работят хората?! Еми щото Зенит или който и да е отбор плаща 20 млн. за вътрешен трансфер. По този начин нямам нищо против, давам го като пример. ЦСКА и Левски по такъв начин опропастиха Ботев на Димитър Христолов. Хубав, лош, той човекът намира футболисти, прави селекция, създава футболисти и дойдат ЦСКА или Левски, вземат му ги, казват му: ‘Абе пич, ще ти платим 500 000 лв.', той вика ‘ОК', вземат му го футболиста и не му дават една стотинка. И после почват: ‘Ама той това не е платил, ама това - осигуровки, ама заплати, ама айде Футболният съюз', и му извият ръцете. И ние малките отбори, които имаме по-скромни претенции... Нашият екип работи, прави селекция, набелязваме футболисти, привличаме ги, тренираме ги с цел да покажат добра форма, с цел да ги продадем, да дойдат свежи пари в клуба, да се издържаме, пак да търсим футболисти, пак да ги нали... тоя кръговрат. И в един момент ти вземат трима най-добри футболисти, без пари, излъжат те и след това ние се гърчим - що сега Пирин няма да има отбор, Академик дали ще продължи и т.н.", добави Селимински.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на kofko
премахни филтъра

+10
 
 
Г-н Селимински, благодарим Ви за добрите думи! Това обаче не омаловажава злото, сторено от Христолов. Именно той направи от Ботев, от реално третият по значимост отбор в България, в малък и слаб отбор, с който никой не се съобразяваше. Това ние никога няма да го забравим! А що се отнася до това, как действат Левски и ЦСКА, на всички е ясно. За нас вече е късно и безмислено да се задълбочаваме върху причините, довели до изпадането ни във В група. Сега Ботев върви по нов път!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Кадри от дрон: Стадион "Христо Ботев" малко преди края на етап 1
Нов в Ботев с 90 минути, отборът му влезе в опасната зона
Ботев пусна билетите за последното домакинство
Четирима от Ботев в юношеския национален отбор на България
Венци Стефанов след победата над Ботев: Мечтаем!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: