ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Автокомплексът под надлез "Родопи" скара тройната коалиция в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:00 / 17.12.2010Коментари (6)4081
© Plovdiv24.bg
Автокомплексът под надлез "Родопи" за пореден път скара управляващата тройна коалиция в Пловдив на вчерашната общинска сесия, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

След като вкараното от кмета още миналата година предложение да бъде подписан концесионен договор със стопанисващата автокомплекса фирма "Булром газ - 2006" ЕООД веднъж бе отхвърлено заради недостига на само един глас, при повторен опит въпросът да се гледа отново, един от най-видните съпартийци на Славчо Атанасов - Камен Шишманов, скочи с подозрения за корпоративни интереси и обвинения в некомпетентност на общинските юристи. За да избегне конфронтацията, кметът бе принуден да си оттегли предложението.

Този път то бе внесено от коалиционния партньор ССД-ЗС "Александър Стамболийски"-ГСНБ в лицето на съветника Константин Георгиев.

"Собственикът "Булром газ - 2006" се обърна към нашата група за съдействие. Неговата фирма е правоприемник на  концесионера "Булром газ" ЕООД, на когото заради липса на средства за инвестицията предишният Общински съвет е разрешил подписването на договор с "Булром газ -2006". Това е фирмата, която е  реализирала инвестиции за 3,5 млн. лв. и плаща годишните концесионни вноски в размер на 90 хил. лв.", обясни съветникът и дори показа съдебно решение, с което спечелилата фирма не само, че вече не съществувала, а собственикът и е осъден ефективно заради източване на ДДС в особено големи размери.

"Делта инвест ойл" ЕООД е правоприемникът на концесионера, почти в един глас се надигнаха да опровергават Камен Шишманов от ВМРО-НИЕ и Ангел Петров от БСП, също разтваряйки папки с документи от прокуратурата. След взаимни обвинения в лобизъм вкарваното преди това два пъти от кмета предложение мина с гласовете на най-малобройния му коалиционен партньор и на опозицията в местния парламент, ставайки за пореден път пример за плаващо мнозинство.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Емблематичен случай, който показва какъв е механизмът на поставяне на проблеми и вземане на решения в Общинския съвет. Три елементарни въпроса за четящите този сайт: - Чии интереси защитава точно това решение? - Никой в Пловдив не знае кой кой е в двете спорещи фирми? - Защо ли фирмата е потърсила за съдействие най-многобройната и влиятелна група общински съветници? Защо ли?
-2
 
 
Не е прилично общински съветници да носят и показват папки на сесиите, когато това касае съдебни неразбории! Нямат никакво право да вземат нечия страна в такива спорове! Излагацията е тотална! В спорни случаи като този общинският съвет е длъжен да се обърне към съда за да получи оттам експертно становище. Няма нужда от специални комисии и тем подобни.
-3
 
 
Мога само да предположа, че двата правоприемника са собственост на един и същ човек, собственик на концесионера "Булром газ"ЕООД, с подставени лица за собственици на двете спорещи фирми. Тези пререкания са просто жалка картина, точно отражение на нашите политици в огледалото на интересчийството им. Би било добре да се установи с местен норматив за Пловдив общината да назначи някоя от фирмите да стопанисва по същия концесионен договор, а чистият доход да се начислява в полза на общината докато се разреши по съдебен ред спорът между двете фирми. Така този потаен собственик повече няма да се прави на тарикат и всичко ще си дойде на мястото.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Хороскоп за деня
Купа на България, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: