ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (24)
Феновете на Локо раздвоени за преименуването на стадиона на "Христо Бонев"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:53 / 01.12.2010Коментари (60)9247
© Plovdiv24.bg
Въпреки подкрепата на фенклуба, феновете на Локомотив имат противоречиви мнения, относно инициативата подхваната от собственика Константин Динев - спортния комплекс в парк Лаута да носи името на легендата Христо Бонев. В разговори помежду си и интернет дискусии, запалянковците са единни само по един въпрос - стадион "Локомотив" ще носи името на Зума, но повечето от тях не смятат настоящия момент за преименуване за подходящ.

Едни с право се опитват да потърсят футболен стадион в света носи името на жив човек, било то и на най-заслужилият сред своите. Или пък от суеверие си спомнят, как възпоменателната плоча на покойния Георги Илиев бе поставена преди август 2005-та година.

Други пък са категорични, че мажоритарният собственик Константин Динев е в правото си да задвижи подобна процедура, тъй като единствен от предшенствениците си от преди десетилетия остави в Пловдив и на Лаута много повече от един автобус, пълен с футболисти. Обновените съблекални, централната и слънчевата трибуни са сериозна инвестиция във време на икономическа криза, но преименуването на стадион "Локомотив" трябва да следва замисъла на онази глупава реклама на фармацевтичен продукт, на който всичкото му е наред, но трябва се отличава от останалите, смята друга част от феновете. С други думи, когато плановете на собственика за поставяне на осветление и издигане на новата трибуна "Бесика" се реализират, новият втори дом за хиляди хора ще заслужи не само новото си име, но и то да бъде на легендарната "черно-бяла" осмица.

Разбира се има и привърженици на идеята, някои от които са вписали името си в книгата с подписите, подкрепящи инициативата. За тях е ясно, че рано или късно стадионът ще носи името на Зума, който в интервю потвърди през сълзи, че няма проблем това да се случи приживе.

Каквото и да се случи в крайна сметка, мненията от ухо на ухо и чрез виртуални псевдоними по форумите са колкото несериозни, толкова и носят истината в себе си.

Подхванатата инициатива е доста сериозно начинание, което трябва да получи одобрението на огромна част от запалянковците и футболните хора на Лаута. В този смисъл явно най-добрата стъпка по случая би била предизвикването на дискусия, на която присъствието на Коко Динев, Христо Бонев и обикновените заинтересовани запалянковци е задължително. Необмислените действия биха могли единствено да създадат напрежение в семейството на Лаута, което би било чисто самоубийство, в предвид факта, че победите, настроението и смелите мечти отново са с висок градус.

Източник: Lportala.net







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на boro
премахни филтъра

+1
 
 
СТАДИОН ЛОКОМОТИВ ЩЕ НОСИ ИМЕТО НА НАЙ ВЕЛИКИЯ ФУТБОЛИСТ ХРИСТО БОНЕВ.СТИГА ВЕЧЕ С ТОВА ДА Е УМРЯЛ .ВАЖНОТО Е ДА ЖИВ И ЗДРАВ И ДА ВИДИ ТОЗИ СТАДИОН НА НЕГОВО ИМЕ А НЕ КОГАТО ВЕЧЕ ГО НЯМА.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Халф на Ботев: Завръщам се с бавни стъпки, благодарности към феновете!
Билетите вече се продават! Ще има ли "жълто-черна" инвазия в София?
Един от най-сърцатите в Локо: Ще продължим да се борим до края!
Джовани подлуди китайците с красив победен гол в 96-ата минута
Юноша на Ботев с контузия, връща се в игра следващия месец
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: