ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев победи Нефтохимик с 2:1
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:24 / 28.11.2010Коментари (330)30618
В истинско дерби, както се и очакваше, се превърна мачът Нефтохимик - Ботев Пд в Бургас днес. Хилядите фенове на стадион Лазур превърнаха в празник студения неделен следобед. Първо бургаската, а по-късно и половдивската агитка показаха своите хореографии, а подкерпата за футболистите не спря през целия мач.

Във футболно отношение мачът също бе на много високо ниво. В началото на двубоя "жълто-черните" направиха няколко добри атаки към вратата на Йорданов. Най-опасната ситуация бе в 12 минута, когато Атанас Курдов отправи силен удар към вратата на Нефтохимик, но стражът спаси. След още няколко негови опита в 21-вата минута отново той бе на стрелкова позиция в наказателното поле на "зелените" и с премерен изстрел откри резултата с 0:1. Това не подейства негативно на домакините и няколко минути по-късно те атакуваха вратата на Ботев. Защитникът на гостите Илия Николов спаси ситуацията, но с цената на нарушение и жълт картон. Прекият свободен удар бе изпълнен от Митко Трендафилов, но топката мина над вратата на Илия Николов. До края на първото полувреме последваха още няколко изключителни атаки и на двата тима, но защитниците бяха на мястото си и до гол не се стигна.
Втората част започна с голямо отлагане заради хвърлени от феновете димки. След като димът се разсея и играта бе подновена, атаките към двете врати бяха подновени. При една от най-впечатляващите отново Наско Курдов бе в центъра на атаката. Той подаде към Димитър Байрев, който стреля от воле, но вратаря на зелените спаси и топката попадна отново в Курдов. Той обаче се подхлъзна и Тодор Йорданов улови без проблем. В 66-та минута в игра за Ботев влезе Светослав Асенов на мястото на Недко Миленов. Секунди по-късно при атака на "жълто-черните" Асенов бе фаулиран и "канарчетата" получиха право да изпълнят наказателен удар. Точен от бялата точка бе отново Наско Курдов.

8 минути по-късно бургазлии се върнаха в мача след гол на Емил Рачев, който получи топката при разиграване между Митко Трендафилов и Илия Николов и бе точен за 1:2.

И двата тима продължиха да се борят до края, но до нов гол не се стигна и Ботев взе 3-те точки от стадион Лазур.

Освен уникалността като хореография и футболни достойнство за мач от "В" група, агитките на двата отбора показа и още нещо на всички останали в България - вместо да се псуват, на моменти те пееха в синхрон "Българи, юнаци!".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на tcanko hristozov
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Кадри от дрон: Стадион "Христо Ботев" малко преди края на етап 1
Нов в Ботев с 90 минути, отборът му влезе в опасната зона
Ботев пусна билетите за последното домакинство
Четирима от Ботев в юношеския национален отбор на България
Венци Стефанов след победата над Ботев: Мечтаем!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: