ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бившият и настоящият кмет на "Западен" на контра заради улица в района
Автор: Диана Бикова 21:06 / 25.04.2024Коментари (3)3392
© Plovdiv24.bg
Именуването на улица в кв. "Смирненски IV" в пловдивския район "Западен" повдигна завесата пред сериозни проблеми за общинската администрация. Оказва се, че това не може да стане в настоящия етап, тъй като не е премината процедурата за определяне на улична регулация и не може да се даде име на улица, чийто статут е неизяснен. Идентични казуси има във всички нови квартали в Пловдив, предава Plovdiv24.bg.

Бившият кмет на район "Западен" Димитър Колев, който сега е общински съветник от ГЕРБ, припомни, че е изискано становище от общината дали въпросната улица наистина е улица, но не е получено.

"Там има два общински имота, другите са частни. Единият се води улица, другият - горски път. Да не стане да издадем акт за раждане на неродения Петко. Едно подобно решение може да поведе редица събития и да именуваме всеки транспортен достъп. След месеци пък всеки пловдивчанин като излезе с детето си и се спъне на някой камък ще попита къде е улицата" - предупреди той и се дистанцира от предложението.  

Колев повдигна проблема с формирането на нови жилищни територии с големи комплекси, но общината не може да смогне да направи улици. Според него е добре ОбС да инициира държавата да създаде фонд или програма, по която за Пловдив целево се предвиждат 10-15 милиона лева само за отчуждаване, прилагане на регулации и проекти за новите квартали, за да станат част от нормалната градска среда. 

Той аргументира предложението си с факта, че общината с приходите и постоянно растящите нужди не може да отчуждава. Като проблем Колев посочи също, че всички транспортни достъпи са или на земна маса, или на инертни материалите, в следствие на което цялата кал след това се пренася и излиза на улиците на Пловдив. 

Калин Милчев припомни, че групата на "БСП за България" е имала предложение в бюджета на града да се предвиди определена сума за отчуждаване, за да се реши проблемът с уличните регулации. 

Кметицата на "Западен" Тони Стойчева съобщи, че улицата от кв. "Прослав" до новия Лидл на "Пещерско шосе" е предвидена в Генералния план за движение за път 4 клас, а по регулационен план трябва да има по-голям габарит.

Предложението за именуване на улицата е подкрепено с подписите на над 200 души, живеещи в района. 

"Няма пречка да се именува и хората да имат нормален административен адрес. Сега не могат да повикат такси, Бърза помощ, имат проблеми с адресната регистрация, в нотариалните актове строителите са записали други имена. Като районен кмет поемам ангажимент да подготвим проект, така че един ден тази улица да добие нормален вид" - заяви Стойчева. 

Иначе общинските съветници от всички групи се обявиха по принцип "за" предложението на името на д-р Христо Аджаров да се нарече улицата, заради неговите заслуги. Предложението на кметицата на "Западен" ще бъде внесено за ново обсъждане на някоя от следващите сесии, след като в постоянните комисии на ОбС се обсъди становището от градската администрация въпросният път дали е селскостопански, или някакъв друг.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тони Стойчева, не ставаш мила. Чакаме Нормална улица с Осветление, асфалт . Да се погрижи за безопасността ,която е твоя отговорност! При инцидент какво пак ще ни лъжеш? А тя име ще сменя което предложение от м. 07 2023 година , адм адрес има не лъжи хората!Ама улицата и достъпа до нея няма !!!! И не трий Стойчева коментарите във фб , защото не ставаш
0
 
 
1во именуването е внесено 07.2023 година тая пак си преписва заслуги. Плащаме данъци, асфалт няма , осветление няма , БЕЗОПАСНОСТТА на гражданите е застрашена. Тя име ще сменя. Улицата си има адм.адрес. Тончев, гледаш по лекото и мекото да се хвалиш НЕ СТАВАШ! ЛЯВ ЗАВОЙ ЗА ВЛИЗАНЕ В КВАРТАЛА ,не си измислила от Пещерско шосе , ама да се харесаш НЕ СТАВАШ ЗА КМЕТ!!!! Чака се нормална улица а не оправдания и Триене на коментари и блок на хора на фб страницата , която не ти е лична .
0
 
 
Изключително арогантна и нелицеприятна жена... Язък!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Европейски избори 2024
Гергьовден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: