ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (25) | Вчера (18)
Ветко Арабаджиев става спонсор на Лотус, ако Владо влезе във Ф1
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:48 / 23.11.2010Коментари (18)4444
© Plovdiv24.bg
Българският туристически бос Ветко Арабаджиев ще спонсорира тим във Формула 1. Той ще налива по 2 милиона евро на година в състава на Лотус. Причина за това негово решение е голямата вероятност догодина неговият син Владимир Арабаджиев да стане официален състезател на този отбор. Младият и много перспективен пилот вече направи своите първи тестове с болид на Лотус на пистата "Яс Марина" в Абу Даби и показа много добри резултати. Очаква се Арабаджиев-младши да проведе още три теста преди ръководството на клуба да вземе оконочателно решение дали да му предложи договор.

Междувременно шефовете на Лотус са преговаряли с Ветко Арабаджиев за спонсорски договор. Бизнесменът е искал логото на неговата верига хотели "Виктория груп" да бъде на екипите на целия тим. От Лотус са се съгласили на това срещу 2 милиона евро на година. Туристическият бос обаче ще изчака с договора, докато види дали синът му ще бъде одобрен и включен в състава.

Ветко Арабаджиев е налял над 5 милиона евро до сега в кариерата на сина си. Той лично е финансирал подготовката му през годините - автомобили, база, екипировка, участия в чужбина и цялата логистика. Бащата бил доволен от развитието на сина си и възможността той да участва в тим от Формула 1. В разговорите си обаче е подчертал, че не иска по никакъв начин да влияе на вземането на решението от спортния екип на отбора и държи Владо да бъде включен само ако покаже реалните качества за пилот от най-авторитетната надпревара на планетата.

Самият Арабаджиев-младши след първите тестове получи много похвали и беше насърчен да продължава да работи усилено по формата и уменията си. Според експертите на Лотус той притежава всички качества да бъде състезател във Формула 1 и е почти сигурно, че от догодина ще получи предложение за договор. Най-вероятно през първия сезон обаче той ще бъде тестов пилот на тима и чак след година ще му се даде място в титулярния състав. По този начин Владо обаче ще направи наистина впачатляващ пробив и ще бъде първият българин, който ще участва в най-авторитетната надпревара в автомобилния спорт.

Източник: blitz.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Радослав Ватев
премахни филтъра

+1
 
 
Какъв млад и перспективен бе, стига вече! Не разбрахте ли вече, че Владко вече има 30 години, но се крие да може да го мислят за млад!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Какъв мач! Нахлуване на терена, изумителен гол и победа за ЦСКА 1948 срещу ЦСКА-София в евробаража
Батални сцени! Феновете на ЦСКА-София прекратиха евробаража
Крушарски със загадъчен коментар кой ще е новият треньор
Пловдивчанинът Янаки Милев се класира на полуфинал в Сърбия
Юноша на Ботев с повиквателна за националния отбор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: