ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Здравко Лазаров: Исках Дембеле да остане на Лаута
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:54 / 28.10.2010Коментари (16)3894
© Plovdiv24.bg
Играл съм в Левски и ЦСКА, но сега се убедих, че феновете на Локомотив са номер 1, заяви Здравко Лазаров
И на 34 години Здравко Лазаров е способен да играе силно. С девет гола от началото на сезона, нападателят е най-добрият реализатор на Локо (Пд). В следващия кръг Лазаров ще води атаката на пловдивчани срещу Левски на Герена.

- На Локомотив (Пд) предстои гостуване на Левски, което се явява един от най-важните тестове за високите цели на отбора. Какви са очакванията ви?
- Мачът срещу Левски е много важен, но не смятам, че изходът от него ще се окаже решаващ за нашите амбиции. В последните три двубоя реално загубихме 6 точки. Смятам, че ще покажем добър футбол и ще направим всичко възможно да победим.

- Какво казахте на съотборниците си преди предстоящия двубой?
- Имаме няколко футболисти, които не са играли срещу Левски. Онзи ден в съблекалнята им казах, че няма място за притеснение. Опитах се да ги окуража. Казах им, че
от мача на Герена ние можем само да спечелим
Най-важното е целият отбор да покаже истинския си потенциал. Ако успеем да го направим, шансовете да си тръгнем като победители от София са огромни.

- До мача на Левски срещу Литекс се твърдеше, че сините са най-подготвеният отбор този сезон. Вие поддържате ли това мнение?
- В момента Левски играе най-добрия футбол в България. В Ловеч загуби случайно след една грешка в края на двубоя. Мачът трябваше да завърши наравно.

- Как ще коментирате грозните сцени, които се разиграха на градския стадион в Ловеч?
- Много неприятна история. Ходил съм скоро на няколко мача от "В" група, дори от областната група, но дори там не съм виждал да се случват подобни неща.

- На Левски му предстои мач в Лига Европа следващата седмица. Може ли това да се окаже плюс за Локомотив (Пд) в предстоящия мач?
- Левски играе в Лига Европа чак в четвъртък, затова очаквам в събота да се хвърли здраво. Абсолютно съм сигурен, че цел №1 пред Левски е шампионската титла. Разбира се, има своите шансове и в Европа.

- Няма ли да се окаже проблем за Левски това, че от началото на сезона разчита на почти едни и същи футболисти? Ще издържат ли на този сгъстен цикъл?
- На резервната скамейка имат 4-5 играчи с безспорни качества, а и разполагат с една балансирана група от 20-22 футболисти, които могат да влязат и да помогнат на отбора във всеки един момент.

- Има вариант на вратата на Левски да застане доскорошният ви съотборник от Лаута Кирил Акалски. Ще се разпишете ли във вратата му?
- Няма значение кой ще пази - Киро, Гошо или някой друг. Важното е да вкараме гол и да вземем победата. Не е важно дали аз ще вкарам.

- И в Локомотив, и в Левски се разчита много на чужденци. Правилна ли е тази политика?
- Това е политика на всеки клуб. Нашият президент също взема доста чужденци. За да се прибягва до тяхното привличане, явно у нас няма футболисти с необходимите качества.

- Според вас не се ли вземат в някои отбори футболисти от чужбина на килограм?
- Само в ЦСКА вземат чужденците на кило

- Вие бяхте доста време в ЦСКА. Как ще коментирате кризата при червените?
- Вижда се, че в ЦСКА нещата не вървят. Не съм запознат в детайли какво се случва. Може би селекцията им е доста несполучлива. Надявам се нещата там да се оправят колкото се може по-бързо, защото от това губи българският футбол.

- Как ще коментирате факта, че в ЦСКА са събрани поне 8-9 нападатели, но ефективността им е много ниска?

- И аз не мога да си го обясня. Голмайстор на отбора е Маркиньос, при положение че имат доста нападатели. Явно има нещо сбъркано.

- В Локо (Пд) обаче, изглежда, няма проблем с намирането на качествени нападатели от чужбина. Някои като Дембеле вече дори са в Левски, че и голове вкарват. С Гарата можехте да сте доста резултатен тандем този сезон?

- Гара Дембеле е един невероятен футболист, в момента се явява най-добрият по нашите терени. Искаше ми се да остане в Локомотив, но се вижда, че Гарата пасна отлично в състава на Левски. Освен това Локомотив взе хубави пари от неговата продажба. Нищо чудно и Карвальо да бъде трансфериран в някой от грандовете.

- Смятате ли, че с Коко Динев начело Локомотив (Пд) отново може да стане шампион, както се случи при управлението на Георги Илиев?

- Естествено, че може. Аз също съм амбициозен човек и ако не смятах, че Локомотив (Пд) може да преследва толкова високи цели, нямаше да съм тук. Лошото е, че когато някой друг отбор извън Левски, ЦСКА или Литекс надигне глава и се опита да се намеси по-сериозно в битката за титлата и медалите, му режат крилата. Това е обществено достояние на цяла България.

- Чувства ли се отсъствието в Локомотив на Христо Бонев, който се отказа от треньорския пост заради проблеми с колената?

- Естествено, че се чувства. Друго е, когато той е на скамейката и знаем, че е до нас. Но той така или иначе не се е отделил от тима. До Нова година със сигурност ще ни води Неделчо Матушев, а при добри резултати в оставащите мачове защо пък да не остане и през пролетта? Сигурен съм, че г-н Динев ще вземе най-доброто решение за клуба кой да води отбора след Нова година.

- Играли сте почти във всички силни отбори в България, включително ЦСКА и Левски. Къде усещахте любовта и уважението на публиката най-силно?

- В Локомотив се чувствам невероятно. В Левски и ЦСКА феновете винаги имаха добри чувства към мен, но сега се убедих, че привържениците на Локо (Пд) наистина са №1 в България. Случвало се е да играем на Лаута и да губим с 0:3, но те изобщо не престават да ни подкрепят и окуражават.

- Защо според вас някои млади футболисти, обявени за бъдещи звезди, залязват много бързо?
- Има доста футболисти, които много лесно си вирват носовете, но нещата изведнъж се променят. Трябва да има много повече старание, повече професионализъм. И в нашия отбор има две много талантливи момчета - Рангел Абушев и Пламен Крачунов. На тях се опитвам постоянно да давам съвети. Двамата имат безспорни качества и само трябва да ги доразвият. Общо взето, сега футболистите в България повече мислят за нещата извън терена - за жени, за ходене по чалготеки. По наше време нещата не бяха така. Нямаше миски, плеймейтки и каквото още там.

Източник: в. "7 дни спорт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на sergooo
премахни филтъра

-9
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Петкратен шампион на България, играл и за Локо (Пд), се сбогува с футбола
Александър Томаш не пожела да рискува здравето на Евандро
Повече от 6 години Локо няма победа на "Тича"! Ще свърши ли тази серия утре?
Радост на "Лаута"! Капитанът на Локомотив подписа нов договор
Черно море се надъхва за мача с Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: