ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
След като убиват мъжа й в ЮАР, тя се връща в България и стартира живот и бизнес от начало
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 26.02.2024Коментари (0)5462
©
През 2018 г. животът на Наталия Гуркова претърпя пълен обрат. Съпругът ѝ Джордже Михалевич беше убит в ЮАР, а тя остана сама с двете си деца – Джоржия и Кристиян. Красавицата се върна в България и започна отначало. Въпреки трудностите и депресията най-известната ни Мис България успя да си стъпи на краката. През последните месеци тя сбъдна най-голямата си мечта в професионален план – откри собствен моден бранд, носещ името "Queen by NG".

1. Вдъхновява се от Лили Иванова 

Гуркова винаги е искала да бъде под светлините на прожекторите, но най-ранната ѝ детска мечта не е свързана с модата, а с пеенето. Малката Наталия копнее да се изявява с микрофон в ръка под бурни аплодисменти. Лили Иванова е нейна любимка и непрекъснато я имитира. Е, по-късно съдбата я отвежда по различни пътища. На 17-годишна възраст се качва на модния подиум и прави шеметна кариера. През 1998 г. печели титлата "Мис България" и става едно от най-търсените лице в бранша.

Преди няколко месеца хубавицата решава да мине зад кулисите и вече е дизайнер. Тя говори със страст и вдъхновение за работата си. Има амбициозни цели за бутика си, но засега планира всичко в краткосрочен план.

2. Обича да рисува 

Наталия е много артистична. Освен модата и музиката, другата ѝ голяма страст е рисуването. Като ученичка редовно работи с четките и боите, творейки доста сполучливи картини. И до днес го прави, когато иска да разпусне напрежението. Приема рисуването като хоби. Дъщерята на Гуркова – Джорджия, върви по нейните стъпки и явно е наследила талантите ѝ. Тийнейджърката обича да пее, да рисува, да танцува. От малка е на сцената и вече е печелила няколко детски конкурса за красота.

 

3. Природозащитника е

Да се разхожда сред природата е антистрес практика за Наталия. Когато е в София, тя често се качва на Витоша. Обича още да обикаля из България и да се наслаждава на красивата ни родина. Гуркова е и природозащитника. Преди 2 лета тя спасява делфин, изхвърлен на брега. Дългокраката брюнетка открива бедстващия бозайник, заклещен в плитчините на морето, и съдейства за неговото спасяване. Свърза се с Регионалната инспекция по околната среда и водите. Следвайки техните инструкции, успява да помогне на морския бозайник и да го отърве от сигурна смърт. Красавицата редовно оказва помощ и други животни в нужда.

4. Увлича се по ездата 

Наталия редува разходките в планината с тичане. Затова и продължава да е в така добра форма. Увлича се още по конната езда. Конете са любимите ѝ животни. "Чрез ездата човек общува с тези грациозни създания по един незабравим начин. Това е не само уникален спорт, развиващ всички мускулни групи, а и преживяване. Подобряват се концентрацията и рефлексите. Учиш се на дисциплина", коментира Мис България’ 98.

5. Ходи на риболов 

Нетипично за модел, Наталия обича да ходи на риболов. Доста умела и в хвърлянето на въдицата и често ѝ се случва да има богат улов. На трапезата ѝ винаги има морски дарове – любимата ѝ храна. Гуркова е противничка на гладуването. Дори в активните си манекенски години не е пазила диети. Обикновено започва деня си с лека закуска, за обяд предпочита месо и салата. Набляга на вечерята, но не и след 20 часа.

6. Обличала е дами от елита на Париж 

Модният бранд на Наталия е само на няколко месеца, а вече отбелязва редица успехи. През декември получи грамота от Академията за мода за "Успешна премиера на българската модна сцена". Новоизлюпената дизайнерка може да се похвали, че е обличала дори дами от елита на Париж. "Елегантността, класата и практичността са водещи изисквания при създаването на колекциите ми. Всяка жена заслужава да се чувства и да изглежда като кралица. Изисканост, комфорт и безупречно качество са основните критерии при изработването на моделите ми", категорична е Наталия.

7. Не си позволява да плаче 

Сълзите са лукс, който Наталия рядко си позволява. Децата ѝ не са я виждали да плаче, дори след смъртта на баща им Джордже Михалевич. Казва, че не обича да драматизира, още по-малко пред хората. Преживява трудните моменти сама и не иска да натоварва околните с емоциите си. "След убийството на Джордже аз трябваше да съм силната родителска фигура и не исках децата да ме виждат уязвима. Трябваше да им вдъхвам увереност. Не съм студена, мнозина вероятно ме мислят за такава – просто не показвам емоциите си", споделяла е Гуркова.

8. Не е амбициозна майка 

Противно на очакванията, бившата манекенка не е амбициозна майка. Синът ѝ Кристиян се занимава с футбол, а дъщеря ѝ Джорджия е по артистичните занимания – пеене, рисуване, мода. Наталия е оставила наследниците си сами да избират хобитата си.  Не е от родителите, които изискват твърде много. Дори не държи да са пълни отличници в училище, стига да са отговорни. "За един мъж е изключително важно да държи на думата си. Джордже беше такъв, опитвам се да науча и сина ни да е такъв. Като каже нещо, да се случва. И да бъде джентълмен!", обяснява Гуркова методите си на възпитание.

9. Правила е няколко околосветски пътешествия 

Джордже и Наталия се запознават в дискотека в Йоханесбург. Тя e уморена от дългото пътуване със самолет и във въпросната вечер не иска да излиза, но нейни приятели я убеждават. В клуба среща Михалевич, който е впечатлен от красотата ѝ и идва да се запознае с нея. Чаровната брюнетка го лъже, че е италианка, а после разбира, че той е от Черна гора и може да се разбират почти без превод.

По-късно Наталия се връща в България, но продължава комуникацията си с бизнесмена по телефона. Бързо разбира, че иска да сподели живота си с него. Определя дългогодишния им брак като много щастлив. Преди да се появяват децата, манекенката и съпругът ѝ правят няколко околосветски пътешествия. Хубавицата е обиколила всички места, към които я е теглило сърцето, включително и много екзотични дестинации.

10. Колекционира парфюми и пури 

Най-красивата българка за 1998 г. е събрала стотици пури от цял свят, най-вече от Куба. Хубавицата има и такива от Доминиканската република, Хондурас, Никарагуа, Мексико, Колумбия. Единичната цена на някои от тях достига 1000 долара. Другата ѝ колекционерска страст са парфюмите. Има около 150 броя. Сменя ги според настроението, дрехите и хората, с които се среща.


Още по темата: общо новини по темата: 6088
09.05.2024 »
09.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
предишна страница [ 1/1015 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: