ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Екстрактът от това растение е универсалният лек едновременно при суха и влажна кашлица
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:13 / 02.02.2024Коментари (0)4181
©
Дори и имунната система да функционира оптимално, в някои случаи дразненето на дихателните пътища може да бъде толкова изразено, че проявилата се кашлица да персистира без особено подобрение. В някои случаи тя може да бъде суха – например при заразяване с грип се засяга трахеята, поради което е изключително характерна непродуктивната и изключително дразнеща, дори болезнена кашлица. В други случаи, възпалението засяга и долните отдели на респираторния тракт, като по този начин започва продукция на секрет, понякога изключително гъст и жилав, поради което се затруднява неговото отхрачване.

Кашлицата може да продължи дълго време след като останалите прояви на болестта отшумят, което може да влияе в значителна степен върху общото здравословно състояние.

При сухата и при влажната, продуктивна кашлица лечението е насочено в различни посоки. Така докато при сухата се цели намаляване на кашличните пристъпи и тяхното потискане, то при влажна – целта е да се стимулира отхрачването, като по този начин освобождавайки секрета се подобрява и дишането.

Има комбинирани средства, в чийто състав са включени билкови екстракти с широк спектър на действие, които повлияват еднакво добре както сухата, така и влажната кашлица и спомагат за бързото им овладяване, пише puls.bg. Това е изключително полезно за специалистите, особено когато има редуване на двата вида кашлица или не е установена точната причина, поради което ключово остава симптоматичното лечение.

Екстрактът от корен на ружа е с богато съдържание на слузни вещества. Те намаляват повишената дразнимост на възпалената лигавица на горните дихателни пътища, потискайки мукоцилиарната активност и отслабвайки по този начин кашличния рефлекс. Не трябва да се подценяват и антибактериалните свойства на растението, което от своя страна предотвратява по-нататъшно възпаление. Действието на екстракта е като за потискане и намаляване на симптомите, така и участие в лечебния процес.

Честото подкашляне чисто механично води до допълнително раздразнение и по този начин става причина за още по-изразен кашличен рефлекс. По този начин се затваря един омагьосан кръг, от който много по-трудно може да се излезе, когато не са били взети мерки навреме.

Това е причината и терапевтичното лечение да започва още в началото на първите прояви, така че да се предотвратят в максимална степен усложненията, които особено при грип за изключително чести, тъй като се намаляват рязко имунните защити на организма и това е предпоставка за вторични бактериални инфекции.

При влажна кашлица ключово значение има втечняването на бронхиалния секрет, като по този начин се улеснява отхрачването. С освобождаване от секрета дихателните пътища се отпускат и се подобрява дишането. Екстрактът от корен на бяла ружа има не само изразен муколитичен ефект, но същевременно с това отпуска гладката мускулатура, която се намира в дихателните пътища. Това е с особено важно значение при лица с бронхиална астма, при които кашлицата при инфекции може да протича изключително затегнато и продължително.

Екстрактът от корен на бяла ружа действа не само върху дихателната система, но още в миналото, както и сега се е използвал при някои патологични състояния на храносмилателната и отделителната система. Действието му се изразява в ограничаване на възпалението по протежението на храносмилателния тракт, успокоява раздразнените тъкани на отделителната система, също така се е прилагал и за лечение на кожни раздразнения. Но най-съществено място заема в лечението на бронхити, различни типове кашлица и остри респираторни състояния на горните дихателни пътища.

Важно е да се отбележи, че сиропите, които съдържат екстракт от корените на бяла ружа, оказват изключително благоприятно влияние върху всички видове кашлица. Тази съставка намалява възпалението и отделянето на секрет от бронхитe и намалява пристъпите на кашлица. Освен това  облекчава дразненето и дискомфорта в гърлото.

В допълнение съставът е обагатен с амониев хлорид, който стимулира движението на ресничките в дихателния епител, втечнява бронхиалната секреция и улеснява отхрачването. Наличието на калиев бромид в състава на продукта оказва успокояващ ефект върху кашлицата, без да блокира центъра на кашляне, а натриевият бензоат подсилва ефекта на екстракта от бяла ружа и притежава антибактериални и противогъбични свойства. Добавеният екстракт от мащерка подпомага отхрачването, притежава антисептични и противовъзпалителни свойства благодарение на етеричните масла, богати на монотерпени.

Синергичното действие на тези съставки не само увеличава ефективността на продукта, но и поддържа естествените механизми на организма в борбата срещу инфекции и възпаления.


Още по темата: общо новини по темата: 17024
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: