ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев разби Тунджа Ягода с 6:0
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:55 / 03.10.2010Коментари (171)19217
Ботев Пловдив разгроми с 6:0 Тунджа Ягода в мач от 9-ия кръг на Югоизточната "В" група, предаде репортер на Plovdiv24.bg. За "канарчетата" се разписаха Димитър Байрев, Атанас Курдов, Ридван Хаджифейзула, Илиян Христов и на два пъти през второто полувреме Иван Площаков. Гостите от Ягода, които преди старта на шампионата заявяваха амбиции да се борят за челните места, почти нямаха атаки през целия мач.

Футболистите на Марин Бакалов започнаха много активно срещата и още до 15-ата минута решиха изхода от двубоя. За пръв път като титуляр на врата застана Петър Стоичков, който нямаше много работа, но се справи стабилно с малкото ситуации пред него. Титуляр започна и един от любимците на публиката - Илиян Христов.

След няколко по-спокойни атаки, в седмата минута резултатът вече бе 1:0. Ридван Хаджифейзула центрира ниско от дясно, топката премина през наказателното поле и стигна до Димитър Байрев, който я заби в ъгъла на вратата на гостите. Пет минути по-късно редовния голмайстор Атанас Курдов се разписа с глава след корнер за 2:0. Третия гол вкара Ридван Хаджифейзула с красив прехвърлящ удар, излезнал сам срещу вратаря.

След третия гол "канарчетата" поуспокоиха играта, но опасносите пред гостуващия тим не стихваха. Запомнящ се момент бе в средата на полувремето, когато Илиян Христов бе останал сам срещу празната врата, но отблизо би в аут. Малко по-късно Антон Огнянов също имаше шанс да реализира, като шутира почти от аутлинията, но вратаря на гостите успя да избие. Малко преди края на полувремето Илиян Христов все пак успя да реализира поредния си гол с жълто-черния екип. Той проби, излезе сам срещу вратаря, хитро пусна топката покрай него и след това на празна врата вкара за 4:0.

През второто полувреме играта съвсем се успокои и футболистите на Ботев изобщо не хабяха сили, а повече разиграваха спокойно топката и на практика чакаха срещата да завърши. Те направиха няколко по-опасни атаки, като при две от тях влезлият като резерва Иван Площаков успя да се разпише с голове. Първо в 60-ата минута той се пребори със защитник на гостите и отблизо вкара за 5:0, а в 81-ата минута се възползва добре от центриране от дясно и технично би над плонжа на вратаря за крайното 6:0.

В следващия кръг Ботев гостува на Свиленград. Срещата по желание на домакините ще се играе в Чирпан, вместо в Свиленград. Двубоят е от междинния 10-и кръг, който ще се играе в сряда. В неделя от 16 часа "канарчетата" отново са домакини в Пловдив на друг от основните конкуренти - Арда Кърджали.
Още по темата: общо новини по темата: 2
01.10.2010
01.10.2010






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на c34k0
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев отвори нова ложа на "Колежа"! Билетите - по 120 лева
Ботев с последна тренировка преди Славия
Добри новини за Стамен Белчев преди дербитата с Левски и Ботев
Ботев урежда с документи зимно попълнение
Емблематичен футболист на Ботев: Пожелавам на Спартак да спечели първенството
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: