ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Един по-различен поглед към "Сам вкъщи"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:58 / 26.12.2023Коментари (0)2422
©
Един от неизменните атрибути на зимните празници е филмът "Сам вкъщи“ с Маколи Кълкин в ролята на Кевин, който остана сам за Коледа.

В емблематичния филм Кевин защитава къщата от крадци, като измисля оригинални и усъвършенствани методи. В същото време момчето трябва да се погрижи за себе си, тъй като родителите му отлетяха да празнуват Коледа без него - закъснявайки за самолета, те забравиха сина си у дома. И така няколко пъти. Ето как междувременно Кевин се справяше с глада. Всеки може да е като него, пише "Телеграф".

Макарони с кашкавал

Продукти:

Макарони (панделки, фигурки, спирали - каквото желаете) - 200 г;

Кашкавал - 150 г;

Мляко - 250 мл;

Масло - 1 с. л. л.;

Извара или сирене - на око, по избор;

Горчица - 1 ч. л.;

Брашно - 1 ч. л.;

Сол на вкус;

Смлян черен пипер;

Бекон (по желание) - 3-4 филийки.

Приготвяне:

Кашкавалът се настъргва на едро ренде. Желателно е да е по-твърд. Можете да използвате пармезан или чедър. Чедърът върви по-добре с ястието, но ако добавите малко пармезан към него, вкусът ще бъде още по-ярък. Нарежете бекона (по избор) на тънки ленти.

Разтопете маслото в тенджера, добавете брашното и разбъркайте до гладкост. Постепенно добавете млякото на части, като бъркате непрекъснато. Подправете със сол, черен пипер и добавете горчица, ако желаете (дижонската върши добра работа). Добавете извара или сирене, според предпочитанието. Бъркайте непрекъснато, докато се разтопи напълно.

Запържете бекона в сух тиган до образуване на коричка.

Сварете макароните в подсолена вода, докато омекнат. Намажете формата за печене с масло.

Отцедете пастата, като запазите около 0,5 чаша от течността. Разбъркайте пастата с останалата вода и соса със сирене или извара. Прехвърлете в тава за печене и оставете във фурната на 170°C за 20 минути. При сервиране се поръсва със ситно нарязан бекон.

Пица "Четири сирена"

Продукти:

за тестото:

Вода - 250 мл;

Брашно - 500 г;

Жива мая - 25 г (или 7 г суха);

Зехтин - 20 г;

Захар - 5 г (0,5 чаена лъжичка);

Сол - 5 г (0,5 чаена лъжичка);

Пълнеж:

Горгонзола (или друго синьо сирене) - 100 г;

Моцарела - 120 г;

Всяко твърдо сирене (кашкавал) - 100 г;

Пармезан - 50 г

Приготвяне:

Смесете водата, брашното, зехтина, солта, захарта и маята. Разбъркайте добре и омесете тестото. Можете да направите това и в машина за хляб, като използвате програмата "Тесто за пица“ или "Тесто с мая“. Разточете с точилка на кръг (или правоъгълник, според тавата) с дебелина 1,5 мм.

Разточеното тесто се поръсва с настъргана моцарела, твърдо сирене и горгонзола, нарязана на малки парчета. Имайте предвид, че моцарелата трябва да е твърда, предназначена за пица. Поръсете с настърган пармезан.

Печете пицата на 180°C за около 20 минути.

Мелба с ягоди и банан

Продукти:

Ванилов сладолед - 200 г;

Ягодов сладолед - 200 г;

Бита сметана;

Банан - 2 бр.;

Ягоди - 200 г

Приготвяне:

Нарежете 100 г ягоди и ги наредете в купички. Следващият слой е ванилов сладолед. Отгоре се нареждат нарязаните на кубчета банани. Покрийте бананите със слой ягодов сладолед. Гарнирайте с бита сметана и останалите ягоди.


Още по темата: общо новини по темата: 6086
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
08.05.2024 »
предишна страница [ 1/1015 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: