ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
За учителите и образованието откровено: Славчо Атанасов, Стефан Послийски и Румяна Толова от "Съединени за Пловдив"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:20 / 05.10.2023Коментари (0)2549
В международния Ден на учителя, разговаряме с кандидата за кмет на града от коалиция “Съединени за Пловдив" Славчо Атанасов и с кандидатите за общински съветници Стефан Послийски и Румяна Толова.

Славчо Атанасов: Не мога да не припомня думите, изографисани над ватата над възрожденското училище в Котел - “Помогни ми да се возвися!", т.е. деца, трудете се и училището ще ви помогне да успеете в живота. Представяте ли си каква отговорност е това за учителите - да създават успешни хора, да отворят вратите на бъдещето за стотици деца, които минават през учебните стаи!

Живеем в Пловдив, стъпваме в стъпките на Найден Геров, Захари Стоянов и Христо Г. Данов, в нашата пловдивска Мъжка гимназия са учили титани, като Васил Левски, Иван Вазов, Пенчо Славейков и десетки други. Понякога се питаме достойни ли сме да се наречем техни наследници и не винаги отговорът е “да"...

Обръщам се към учителите: дълбок поклон пред силата на вашия дух! Най-искрено ви пожелавам много сила и позитивна енергия. Нека сърцата ви са все така огромни и отворени към бъдещето на света – нашите децата. Вие ги превръщате в интелигентни и чувствителни хора. Призвани сте да се раздавате докрай, да прегърнете и възпитате малките пловдивчани, да не пестите емоции и интелект в името на най-високата цел – да създадете добри и достойни българи.

Стефан Послийски: За съжаление, трябва да припомним, че само преди три месеца общинският съвет на Пловдив взе едно решение, което фактически лиши децата на Пловдив от не едно, а цели две нови училища.

Припомням накратко: имаше отпусната целева субсидия в размер на 12 милиона лева, с които градът да финансира строежа на две нови училища, като може да добави от собственият си бюджет или по друга програма колкото още пари са нужни. Район Западен расте като гъба в последните години и вместо да да построим ново училище там и да финансираме проекта и началото на строежа на новия кампус на Математическата гимназия зад SPS-a, другите групи в Об Съвет гласуваха така, че загубихме парите и за двете!

Сега чакаме следващия период, в който градът може да получи субсидия, а междувременно ще трябва да браним терените от всякакви апетити.

Славчо Атанасов: Това ми е като deja vu. По време на моя мандат имаше аналогичен случай с Френската и Художествената гимназия. Как така става, че общински съветници и уж отговорни хора извън залата говорят едно, а като трябва да натиснат копчето при гласуването, излиза друго?

Румяна Толова: Точно затова направихме коалицията “Съединени за Пловдив" - защото всички сме партии и общински съветници, на които никой не може да се обади в почивката и да ни промени решенията. Всички живеем в Пловдив, решенията си взимаме тук и така ще остане.

Поемаме ангажимент първото и най-важното, което ще направим в бъдещия Общински съвет, ще бъде да поискаме държавата да върне на Пловдив парите за стадионите и поемаме ангажимент да бъдат вложени само в нови училища. Първото ще е Математическата гимназия!

Славчо Атанасов: А аз имам и още едно предложение. Бъдещото ново училище в район Западен да носи името на дългогодишният директор на МГ - д-р Кирчо Атанасов!

А днес мека пак пожелаем на учителите да са здрави и търпеливи – и към децата, и към големите, които често забравят какъв обществен дълг имат към вашите усилия. За пловдивското образование има още много какво да се направи. За спокойствието и сигурността на пловдивските учители също. Имам добро наблюдение и зная точно къде се намират проблемите. Можете да разчитате на това.

Бъдете винаги вдъхновени, защото отговорността ви е огромна, а децата ни имат нужда от вас!

_________________________________

Купуването и продаването на гласове е престъпление.


Още по темата: общо новини по темата: 5843
27.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
26.04.2024 »
предишна страница [ 1/974 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: