ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Продуцентът на "Мис България" Гаел Санчес пред Sofia24.bg: Отказах да приема какъвто и да било бакшиш
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:58 / 08.09.2023Коментари (0)3569
©
Отказах да приема какъвто и да било бакшиш или корупция за конкурса "Мис България", защото искам всяко момиче да има възможността да спечели по естествен начин. Това сподели в интервю пред Евгения Трифонова от Sofia24.bg продуцентът и предприемач Гаел Бонел Санчес, който е новият организатор на звездното събитие.

"Момичетата имат мечти и никой няма право да им ги отнема. Когато поех “Мис България", идеята беше да създам връзка между България и Холивуд. Видях, че има много потенциал в красивите момичета тук. Конкурсът е прекрасен, но през годините, малко по малко популярността му е спаднала и смятам, че трябва да му върнем светлината, която заслужава", споделя Санчес.

В родната страна на Гаел - Франция, обществото цяла година чака с нетърпение състезанието по красота: "Конкурсът "Мис Франция" е едно от най-гледаните събития през годината. Събира публика от 30-40 милиона души".

Организаторът, който е работил зад кулисите и на френския конкурс за красота, отбелязва, че у нас популярността и достоверността на “Мис България" в очите на публиката са паднали значително.

“Заради корупцията, зрителите, а и момичетата са изгубили интерес към конкурса. Така че целият екип работим здраво, за да върнем доверието в "Мис България", споделя той. Санчес е присъствал на целия процес по избиране на кандидатите, за да се увери максимално, че всичко ще е честно.

Според него проблемът с "нагласените" участнички в конкурси за красота не е само у нас: "Това се случва и в други държави, намесва се политика… Не трябва да е така."

Организаторът се оплаква от липсата на подкрепа от страната. “Нямаме никаква подкрепа да превърнем конкурса в нещо голямо. Вече от 8 години съм в България и съм реализирал много проекти. Вложил съм много пари, но никога не получаваме адекватна подкрепа от държавата. Бих искал да се обърна към министъра на културата и на всички в министерството, че са добре дошли да ни подкрепят. Добре дошли са да участват, нека дойдат и видят какво правим за държавата", казва той.

Санчес смята, че българските бизнесмени нямат навика да влагат в подобни мероприятия: “Трябва да насърчаваме инвеститорите в България да не влагат само в сигурни печалби, а и в енергия, хъс, страст, за да направят тази страна по-добра."

Френският предприемач е защитник на естествената красота: "Момичето, което ще спечели, ще представлява страната пред целия свят. Пластичните операции не са правилния начин да се популяризира българската красота - така изпращаме грешно послание на световната публика. Именно затова промених този регламент в "Мис България". Не исках никакви очевидни интервенции. Нямам против такива намеси, ако са направени добре и ако причините за тях са основателни", споделя той.

Гаел Санчес от години работи в сферата на киноиндустрията както в родната си Франция, така и у нас: "Млади хора често ме питат: "Гаел, ти си французин. Какво правиш в България?" Този въпрос много ме изненадва, понеже България е толкова красива страна и те не са наясно, че ние (ето, казвам “ние") имаме голяма индустрия.“ Санчес дава за пример филмовото студио Nu Boyana (Филмово студио "Ню Бояна"), където работи от няколко години като продуцент, партньор и Мениджър бизнес развитие. 

"Всички искат да са известни, да са артисти и т.н., но даже и не смеят да почукат на вратата на студио", споделя бизнесменът. "Оплакват се, че са известни в България, но не знаят как да станат известни по целия свят. Например, когато един изпълнител от САЩ е известен в Америка, целия свят знае за него. Защо? Защото това е част от тяхната култура." Продуцентът съветва младите да се възползват от факта, че Холивуд е в България: "Тук има големи компании, дошли да правят бизнес у нас."

На въпрос дали подкрепя твърдението, че българките са най-красивите жени в света, Санчес отговори: "Смятам, че има красота по целия свят, без значение от държавата. Въпрос е да я откриеш, културата също е от значение. Това, което според мен е специфично за България и балканските страни е фактът, че жените се грижат за себе си. Те инвестират в начина си на живот, тренират, ядат здравословно… Полагат много грижи и според мен там е и разликата с останалата част от света. Предприемачът смята, че по този начин момичетата са подготвени както за “Мис България", така и за всякакви подобни предизвикателства.

Конкурсът "Мис България 2023" ще се състои на 10 септември. Водещ на модната надпревара ще бъде Орлин Павлов, а журито ще включва членове на кралското семейство на Камбоджа, принцесата Джена Нородом и нейната сестра, принцеса Ема Нородом.


Още по темата: общо новини по темата: 6112
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
09.05.2024 »
предишна страница [ 1/1019 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
В Пловдив отбелязват 9 май
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: