ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Преди да нареже Дебора от ревност: Георги избил три зъба на горски
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:48 / 02.08.2023Коментари (0)5143
©
Глоба и пробация за два побоя не спират охранителя, всеки път нанася "леки телесни повреди"

За побой с избити три зъба на горски служител е осъден насилникът с макетното ножче Георги Георгиев, известен вече като Георги Макетното ножче! Душманинът, нарязал Дебора Михайлова от Стара Загора, два пъти е отговарял пред Темида за побои и е бил в полезрението на МВР още преди 2019 г. Това става ясно от съдебните актове, с които е наказан, с които "България Днес" разполага.

Пет години преди да разгневи цяла България със случая "400 шева", на Георги вече му се носи лоша слава в село Братя Кунчеви, където живее. Охранителят не се ползва с добро име сред местните, които го описват като конфликтна личност. Тогава се води на превантивна дейност в МВР. С Георги Макетното ножче са провеждани профилактични беседи, но това не оказва положително въздействие за промяна в поведението му, отчитат специалистите.

Първият досег на Георгиев с правосъдието е на 6 април 2019 г. На тази дата той е на работа като охранител в дискотека. В клуба идва голяма група от лесничеи, които решават да отпразнуват Седмицата на гората на участие на фолкпевица в заведението. Около 3 ч., след като чалгаджийката си тръгва, един от горските се скарва с друг клиент на заведението и започва скандал. Охранители ги изкарват навън. Докато чака пред дискотеката, горският вижда, че част от клиентите, между които и колегите му, започват да излизат от аварийния изход. Оказва се, че това е заради бой в заведението.

Докато седи на масата си, горският Д. Т. е нападнат от трима души. Това са охранителят Георги Георгиев и двама негови авери - редник от войската и цивилен. По пътя си Георги събаря от стола човек от празнуващата компания, който пада по гръб и си наранява глезена.

Без да обръщат внимание на пострадалия, тримата се насочват директно към Д. Т. и започват едновременно да го налагат. Фраскат го с две ръце с юмруци по главата. Мъжът пада на земята и се свива с ръце над главата. След това се опитва да стане, но тримата отново го фраскат.

В този момент негов колега отвън разбира, че го бият, и влиза, за да помогне. Хваща мъжа през кръста и го вдига, но охранителите го удрят в ребрата и го изпуска. Баща и син също се включват на помощ, но гардовете нападат и тях.

"Кажете, момчета, какво е станало - ние сме тук, за да се веселим?", пита един от роднините. Въпросът му остава без отговор. В този момент се отваря аварийният изход, част от хората са изхвърлени навън и боят приключва.

Човек от празнуващата компания се обажда на тел. 112 и на мястото пристигат патрулка и линейка. Лицето на пребития Д.Т. е покрито с кръв, цялото насинено и подуто, а горните му предни три зъба са счупени наполовина. Съдебните медици установяват кръвонасядания и отоци по главата, разкъсно-контузни рани и кръвонасядане на горната устна и частично счупване на коронките на зъби 11, 12 и 21. Според експертизата травмите на лесничея може да бъдат получени при нанасяне на удари в областта на главата и лицето с юмруци.

За побоя са събрани свидетелски показания, направени са 13 разпознавания. Горските посочват именно Георги Георгиев като един от биячите. Аверите му също са разпознати. Делото е внесено във Военния съд в Пловдив заради участието на военнослужещ в побоя. Редникът е в армията от 2017 г. и е помощник-гранатометчик в едно от военните формирования.

По случая са повдигнати обвинения, за които се предвижда до 2 г. затвор. С решение от януари 2021 г. магистратите с пагони признават тримата подсъдими за виновни за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, а Георгиев и като длъжностно лице - сътрудник охрана. Понеже Георги и останалите двама са неосъждани, служителите на Темида ги освобождават от наказателна отговорност и им налагат административни санкции глоба от по 1000 лв.

В решението си съдиите отбелязват, че за деянието няма личен мотив, участниците не са се познавали, а пострадалият не е предизвикал с нищо побоя. Затова се приема, че той е извършен по хулигански подбуди, с явно пренебрежение към обществените ценности и обществото. Извършителите не зачитат правовия ред и телесната неприкосновеност, стремят се да наложат волята си по престъпен начин, коментират военните магистрати. Присъдата влиза в сила през март 2021 г.

Наказанието не трогва особено Георги Георгиев, който през февруари 2022 г. пак се проявява. Районната прокуратура в Стара Загора го погва за нов побой - че причинил на Р. Г. лека телесна повреда. Потърпевшият се разминава с множество отоци и кръвонасядания по главата и гръба. Според обвинението престъплението отново е извършено по хулигански подбуди.

Георгиев се признава за виновен и сключва споразумение за пробация. Сделката е одобрена от съда през януари т.г. и е равносилна на влязла в сила присъда. Наказанието на бияча е за срок от 6 месеца да се подписва два пъти седмично и да се среща с пробационен служител. Той е осъден да плати на пострадалия 1600 лв. за разноски. Прекратени са претенциите за 10 бона, искът може да се разгледа в друго производство, посочва съдът.


Още по темата: общо новини по темата: 215
25.04.2024 »
18.04.2024 »
17.04.2024 »
17.04.2024 »
05.04.2024 »
29.03.2024 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
Парламентарни избори 2023 г.
Променят визията на Центъра - правят го още по-хубав
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: