ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (16)
Валери Димитров с осма европейска титла, два други бронза за Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:24 / 08.06.2010Коментари (7)4467
©
374 състезателя от 30 държави премериха сили на Европейския шампионат в гр. Логроньо, Испания по карате шинкиокушин. Състезанието се проведе в градската зала на Логроньо, столица на автономната област Ла Риоха. България беше представена от 6 състезателя при мъжете и жените и 12 състезателя при младежите.

8 състезателя от АСКК "Тракия" Пловдив, взеха участие в шампионата на континента. За осми път европейската шампионска титла стана притежание на Сенсей Валери Димитров от пловдивския клуб. В категория до 90 килограма, звездата на българското Карате, двукратния световен шампион завоюва безапелационно своята осма европейска титла. Валери игра четири срещи срещу много силни противници, но успя да наложи своите умения и да постигне категорични победи. На финала срещна двукратния европейски шампион Дариус Гудаускас от Литва, когото буквално прегази в продължението на срещата. Най-силния състезател на българското Карате стана единствения европеец печелил осем пъти шампионската титла на стария континент.

При жените малко не достигна на Цветелина Николаева /АСКК Тракия Пловдив/ да играе на финал и тя остана носителка на бронзовия медал в категория до 65 килограма. Особено впечатление направи участието на Васил Вангелов/ АСКК Тракия Пловдив/. Той достигна до четвъртфинала където отстъпи на опитния състезател от Литва Анжей Милевски. За победата на литовеца доста очевидна заслуга обаче имаха
©
съдиите на срещата. Останалите участници от отбора Васил Ангелов, Николай Вършилов и Тодор Балинов, дебютанти на такъв форум, се представиха достойно. Елена Башкехайова се класира четвърта в дисциплината ката.

При младежите България се представи блестящо завоювайки 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала, което я постави сред първите сили в Европа. Доброто класиране на младежите дава надежди за добри попълнения в редиците на мъжкия национален отбор, където сега се извършва смяна на поколенията. Нашите състезатели приключиха повечето си срещи с категорични победи с Ипон или Ваза-ари, не оставяйки никакъв шанс на съперниците си. Златни медалисти станаха Александра Цветкова /Пазарджик/ в кат. -55кг и Ралица Андреева /Сандански/ в кат. -60 кг при девойките и Богомол Тихолов /Шумен/ след български финал в кат. -55 кг при юношите. Със сребърни медали се сдобиха Стефан Червенков /Гоце Делчев/ в кат. -55 кг и Станислав Комсалов /Пазарджик/ в кат. -70 кг. Бронзови медалисти станаха Михаела Никова /Несебър/ , Ивелин Венкови /София/ и Георги Лотаров /АСКК Тракия Пловдив/, като и тримата бяха на крачка да бъдат с по-добро постижение.

В дисциплината Ката при девойките Михаела Никова /Несебър/ е шеста, а Деница Георгиева /Несебър/ девета.
Почетен гост на шампионата бе актьора, носител на 4-ти Дан в Киокушин, Сенсей Долф Лундгрен. Негова бе честа да награди шампионите в различните категории.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на BackToReality
премахни филтъра

+1
 
 
Валери е Номер 1....истински локомотивец.... да ни радваш с победите си....АКК Тракия е най-успелият карате клуб в света...Пловдив е горд с вас !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Неприятна новина в Лудогорец за финала срещу Ботев на 15 май
Дубълът на Локо приема днес Левски (Карлово) на "Лаута"
Това се казва увереност! "Канарчетата" празнуваха с тениски за финала
Щастливият Керкез: Заслужихме финала! Благодаря на хората!
"Жълто-черна" еуфория! Ботев е на финал!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: