ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Местни шерифи ще хващат нарушители
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:30 / 10.05.2010Коментари (21)3839
© Plovdiv24.bg
Главният секретар на общината Борислав Инчев и заместник-кметът Петко Атанасов разясниха пред журналисти идеята за създаването на инспектората
Инспекторат - по подобие на софийския, ще бъде създаден към общината, за да поеме пълния контрол над всевъзможните местни наредби и правила, съобщи главният секретар Борислав Инчев на брифинг, предаде репортер на Plovdiv24.bg.  

"Ще са нещо като местни шерифи", образно сравнение направи заместник-кметът Петко Атанасов

Инспекторатът ще е част от предприетите структурни промени в администрацията, която няма как да се размине и със съкращения, въпреки клетвите на Славчо Атанасов, че ще свива щата чак като види да правят същото във Варна, където бройката на чиновниците била много по-раздута.

"Само това ще им е работата на тези местни шерифи - по цял ден да обикалят града, да следят за всякакви нарушения, да глобяват и да носят пари на хазната", щрихира бъдещата длъжностна характеристика Петко Атанасов.

Сега тази дейност се вършела от служителите на различни отдели. Едни проверявали за чистота, други - за незаконни търговски обекти или нещо друго, а сега щели да имат особени права. 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Поредната недоносена ТЪПОТИЯ!!!
+1
 
 
Нали имаше и едни каубои дето щяха да снимат и глобяват наред всички сгафили говеда!Градът е в пълен хаос!Стига приказки преди да сте свършили нещо!Ако го свършите ние веднага ще разберем и ще Ви похвалим.
+6
 
 
Дълбоко се съмнявам, че точно тези "шерифи" ще сложат ред. Но това е стъпка в правилната посока. Ако бяхме немски град, поне 10 000 души щяха да се грижат за контрола и реда в Пловдив, т.е. горе долу един на 40 души трябва да е полицай, общински полицай или инспектор, за да има немски ред в града. Общинска полиция все още няма, не я бъркайте с общинска охрана, която има само охранителни функции. А има крещяща нужда от общинска полиция или другия вариант е цялата или част от полицията да е на разпореждане на кмета (както е в щатите). Сега полицията в Пловдив си седи в кабинетите, тук и там пътни полицаи правят най-долни и подли засади (примерно на 15 метра от табелата за изход на Пловдив), за да глобяват случайни нещастници, а на стотици и хиляди места в града цари ужасно беззаконие и всеки прави каквото си иска. Липсва АВТОРИТЕТНО ПОЛИЦЕЙСКО ПРИСЪСТВИЕ, каквото има например в Турция (за Германия да не говорим). Полицията почти не се занимава с опазване на обществения ред, въпреки че са задължени по закон. Даже въобще не се занимава с опазване на каквото и да било.
+3
 
 
Добра е инициативата, ама да не стане както обикновено - едно нищо! Непосредствено пред общината, на ъгъла прилепено-пристроено до хотел "България" откъм главната от дълги години работи незаконно заведение - кафе/бар. Даже и тоалетна си няма, та ако на някой му се наложи, ходи по този повод до "Хепито" или до "Макдоналдс". Кой е разрешил въобще тази пристройчица?, която я няма никъде в документацията при архитекта, кой от ХЕИ им е дал разрешение? - загадка за нас гражданите. Как мислите, колко метра са оттам до Общината? Има ли 100 метра? Мисля си, че е по-малко разстоянието. Да не говорим за останалите безобразия по града.
0
 
 
Долните коментари показват колко зверски оглупяли са жителите на града. Без дисциплина, стимулирана с контрол не знам за какво производство, инвестиции и иновации въобще може да се говори. В стадо маймуни, на които трудно можеш да им обясниш защо да не си качват колите върху тротоарите и зелените площи какъв икономически растеж очаквате?
+4
 
 
Колко е смешно това момченце. Ами то само в радиус от 500 м. какви нарушения се правят пред очите на общинска полиция не е истина. Просяците са си разпределили територията в центъра и преследват чужденците докато онези не им дадат нещо, а общинска полиция стои и гледа. Или най-голямата дивотия, в началото на Главната двама циганина с газова бутилка продават балони. Каква полиция, каква културна столица, какви пет лева, когато най-елементарните нарушения, които стават пред очите на общинарите не се канкционират ?
0
 
 
Малко са ни полиция, общинска полиция, общинска охрана, та сега и шерифи...
0
 
 
Ех тва глобяване и носене на пари на хазната вееее... Тва дянковото поведение май е заразно. Айде стига носихте пари на хазната от бедните хора и вземете се стегнете да помислите, дали пък случайно няма от къде другаде да се донесат пари на хазната, да кажем производство, някъв вид иновации, инвестиции!?!?!?! В тиквите ви са само глоби, данъци и такси, уволнения, съкращения, рязане на болнични, отпуски и тем подобни... Някви гении сте в тва отношение, успявате да занижите най-ниския стандарт на живот в ЕС.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Изготвят стратегия за развитие на Летище Пловдив
Парламентарни избори 2024
Презастрояването на Пловдив
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: