ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (19) | Вчера (19)
Късни голове и без победител в дерби №116 на Пловдив
Автор: Стойчо Генов 18:57 / 19.03.2023Коментари (76)8923
Без победител приключи 116-ото дерби на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Ботев и Локомотив завършиха 1:1 в двубой от 24-ия кръг на Първа лига. Има огромна вероятност това да е последният мач между двата тима, който се игра на базата в "Коматево".

Антоан Бароан (81) вкара за домакините, а Джаспър Ван Хертъм (84) си отбеляза автогол.

"Канарите" запазиха 10-ото място във временното класиране, но вече имат актив от 27 точки. "Железничарите" са 5-и с 40 точки.

Първата опасност в дербито бе пред вратата на Локомотив. В 19-ата минута Уме Емануел проби отдясно и почти от аутлинията центрира към Антоан Бароан. Той обаче бе изпреварен от вратаря Динко Хоркаш.

Малко по-късно бе отговорът на черно-белите. Димитър Илиев изведе Матеус отдясно и той шутира силно в близкия ъгъл, но неточно.

В 33-ата минута дойде и най-големият пропуск до този момент. Вратарят на домакините Георги Аргилашки изпусна топката след центриране на Бабакар Дион. Димитър Илиев опита да се възползва, но падна след съприкосновение със стража. Топката все пак стигна до Ерик Сорга, който от около 10-ина метра стреля над гредата. Ситуацията беше разгледана от VAR за евентуална дузпа за Локомотив, но такава не бе отсъдена.

Малко след това Джовани и Димитър Илиев стреляха, но Георги Аргилашки се намеси.

Две минути преди почивката "канарите" бяха близо до откриване на резултата. След разбъркване в пеналта Уме Емануел се озова метър пред голлинията, но нсе успя да отправи силен удар и Динко Хоркаш изби в корнер.

В 58-ата минута Матеус нахлу в наказателното поле на жълто-черните, където бе задържан за фланелката от Точукву Ннади, но ситуацията дори не бе разгледана от VAR.

Малко по-късно след центриране от корнер Ерик Сорга засече с глава, но на педя над напречната греда.

Така се стигна до 81-ата минута, когато ботевистите откриха резултата. Уме Емануел подхвана атака и подаде към Мертенс. Той изведе с дълъг пад Антоан Бароан, който преодоля Динко Хоркаш и прати топката в опразнената мрежа.

Само 3 минути по-късно Локомотив изравни. Димитър Илиев се пребори за една топка и изведе отдясно в наказателното поле Георги Каракашев. Той опита диагонален шут покрай вратаря, а на метър пред голлинията Джаспър Ван Хертъм я засече в собствената си врата за 1:1.

До края двата тима имаха по една претенция за дузпа, но такава не бе отсъдена.

Ботев: Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Роберто Пунчец, Джаспър Ван Хертъм, Дилан Мертенс, Красиан Колев (62- Мартин Секулич), Точукву Ннади, Николай Минков (74- Рой Херман), Антоан Бароан (87- Абдулайе Траоре), Уме Емануел.

ЛокомотивДинко Хоркаш, Тодор Павлов, Мартин Паскалев, Матеус, Милош Петрович, Петър Витанов, Пиер Зебли (85- Христо Иванов), Димитър Илиев, Джовани (67- Георги Каракашев), Ерик Сорга (90- Денислав Александров), Бабакар Дион.

Още по темата: общо новини по темата: 94
22.03.2023
22.03.2023
21.03.2023
21.03.2023
20.03.2023
20.03.2023
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на 1 9 2 6
премахни филтъра

-1
 
 
Циганите си дойдоха насрани, но алах им помогна, затова след мача всички са били в нелегална джамия в столюпеново, вълчо ги е извозвал.
+1
 
 
Мач в който можехме да си го решим до почивката стана така, че за малко да не го загубим. За пореден мач Томаш доказва, че не е треньор за големите отбори и няма манталитет да води отбор, като Локомотив и това си пролича в днешния двубой. Не мога да не поздравя и двамата ни централни защитници, които играха със самочувствие и спокойствие и не допуснаха почти нищо пред вратата ни, но напред бяхме трагични! Затова призовавам Томаш да си подаде оставката и ръководството да се насочи към треньор, който ще успее да мотивира и подреди правилно тези футболисти! Друг е въпроса, че имаше чист червен картон за техния защитник дето хвана Матеус за фланелката като последен такъв отзад
-5
 
 
По-слаб Ботев не съм виждал . но съдията и автогола отново помогнаха на мангалите да вземат точката и то за пореден път без игра ...личи си циганския късмет от километри
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Испанец отпадна от групата на Черно море за мача с Ботев
Гледайте: Малките локомотивци запяха "черно-бели" песни след победа над Ботев с 3:1
Пловдив домакин на турнир от държавното по волейбол до 20 години
Карагарен свири на Локо, пловдивчанин от Първа лига на Несебър
В Испания: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: