ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Фрапантно завишаване на цени и надписване на сметки за "Колежа", на "Лаута" същите неща са в пъти по-евтини
Автор: Стойчо Генов 15:03 / 22.01.2023Коментари (40)19568
Фрапантно завишаване на цени на строителни материали, както и смущаващо надписване на количествено-стойностни сметки при строителството на стадион "Христо Ботев" констатираха днес привърженици на Ботев (Пд), предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това бе обявено на официална пресконференция, която се проведе днес в хотел "Империал" в Пловдив". Събитието бе организирано от Сдружение "ПФК Ботев", Клуб на привържениците на Ботев Пловдив и обединени фракции "Бултрас".

Пред медиите застанаха Борис Гиздаков - председател на Сдружение "ПФК Ботев", Михаил Манолов - председател на Клуб на привържениците на Ботев Пловдив, както и Живко Стамболиев - председател на обединени фракции "Бултрас".

Най-шокиращият факт от изнесените данни бе този, че цените на материалите за стадион "Локомотив“ са в пъти по-ниски от цените на същите материали за стадион "Христо Ботев“ (справката феновете направиха спрямо официалните документи в община Пловдив).

В началото на брифинга беше пуснато на видео няколко изказвания на кмета на Пловдив Здравко Димитров от различни официални пресконференции. Те са от февруари 2022 година и в тях градоначалникът твърди, че 12 млн. лева ще бъдат достатъчни за цялостното завършване на стадиона. Освен това привържениците разкриха, че кметът е излъгал за датата на инспекцията, която е направил на "Колежа". "Той каза, че това е станало през седмицата, а тя беше по наша инициатива и се състоя миналата неделя", заяви Живко Стамболиев.

Борис Гиздаков пък допълни, че дори стадион “Христо Ботев" да бъде завършен изцяло и да бъдат сложени седалки на всички трибуни, ще бъде издаден Акт 16 само на централната (Сектор А) и Трибуна Изток (Сектор В).

Ето част от акцентите, които бяха съобщени на пресконференцията:

Наслушахме се на купища лъжи. Общината упорито крие от нас КСС-ата за построяването на стадиона. Според нас 37 млн. лв. са напълно достатъчни за цялостното покриване с козирка.

В началото на 2022 година строителят гръмко обявяваше как 25 млн. ще са достатъчни за мачове от Първа лига, но няма да достнигнат за козирка.

Категорично настояваме и ще се борим да се изпълни решението на Общински съвет отпуснатите 12 млн. лева да бъдат използвани само за козирката на стадиона.

Втората ни основна цел е качественото изпълнение на строителните дейности. Вижда се, че липса какъвто и да е контрол. Едва ли има нормален човек, който да приеме извършените строително-монтажни работи в сегашния им вид.

Всяка една извършена дейност се актува от строитела. Днес, на еди коя си дата е изпълнено това и това. При това актуване обаче констатирахме доста смущаващи факти.

А за качеството на строителството може да се убедите сами от кадрите, които сме ви предоставили. Мазилката вече започва да се разпада. Виждат се вече петна от влага.

Третата ни цел: Повече прозрачност от страна на община Пловдив относно документацията. Правят ни на глупаци.

Поискахме подробните КСС, въз основа на които се съставя акт и се извършва плащане. Два пъти получихме един и същи отговор: Имате пълен достъп да ги прегледате на място. Ако не ви харесва – отивайте в Административен съд.

Искаме да разберем защо, след като Общинският съвет гласува целево 12 млн. за целия покрив, цените на стоманата впоследствие намаляха, а след това изненадващо се оказа, че сега парите не стигат.

Четвъртата и последна цел е Община Пловдив да осигури средства за цялостното довършване на "Колежа“. Настояваме от Общината в най-скоро време да информират цялата общественост как възнамерява да осигури тези средства.

Гледайте в прикаченото видео още подробности от брифинга на "жълто-черните" привърженици!

Още по темата: общо новини по темата: 799
16.04.2024
15.04.2024
09.04.2024
08.04.2024
04.04.2024
01.04.2024
предишна страница [ 1/134 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на dodkata
премахни филтъра

+2
 
 
Така строи бат ви Боко.Март пак да го изберете!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев гледа към Разград, чака евентуален съперник за финала
Насрочиха през май отложен мач на дубъла на Ботев
Пловдивчанин от Първа лига свири Локо - Ботев
Ботев го купи от Царско село, ще му предложат ли нов договор?
Ботев тренира за Славия, Керкез разцъква с футболистите
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: