ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (10) | Вчера (6)
Богата програма от международни турнири за Виктория Волей
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:17 / 25.03.2010Коментари (2)1851
© Plovdiv24.bg
Богата лятна програма ще имат детско-юношеските тимове на Виктория Волей до края на юни месец. Ако пловдивчани успеят да играят във всички предвидени турнири, то ще изиграят около 50 мача за малко повече от 2 месеца по сметките на треньора Драган Иванов. Това съобщи самият той и друг от ръководството на тима - Христо Драмов на пресконференция днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

С най-голямо нетърпение се очаква световното първенство за ученици в Китай, което ще е през лятото - от 24 юни до 4 юли. Там ще участват общо 64 отбора - 32 мъжки и 32 женски. Мъжкият ни представител е шампиона на страната - училище Яворов, където е ядрото на Виктория Волей. От клуба увериха, че отборът е "истински" - всички състезатели са ученици в Яворов, и няма "трансфери" за да се събере по-добър отбор. Участват ученици набор 93.

"Шанс за такова първенство пред всеки състезател се отваря веднъж в живота", съобщиха от Виктория. Участието им обаче все още не е сигурно, поради големия финансов ресурс, нужен за пътуването и отсядането в Китай за 10 дни. Търси се помощ от Министерството на образованието, Министерството на спорта, Община Пловдив, Волейболната федерация и частни спонсори. Ще помага и клуба Виктория Волей.  Шефовете на тима изразиха съжаление, че на предното световно отборът от Разлог не е успял да замине за световното, тъй като не е събрал финансиране и се надяват историята да не се повтори.

Преди това обаче пред Виктория предстоят няколко други силни турнира. В началото на април - между 2-и и 5-и те заминават за Италия в турнир, организиран от Сислей Тревизо в близкостоящото градче Порденоне. Турнирът за кадети(набор 92) ще е изключително силен, тъй като с изключение на Сислей и Виктория, останалите участници ще са националните гарнитури в този набор - отборите на Италия, Иран, Швейцария, Израел, Алжир и Беларус. Виктория пък ще се представят с набор 93 - една година по-малки от всички останали. От тима за този турнир обаче ще отсъства един от лидерите в тима - диагоналът Иван Иванов, който е повикан в младежкия национален отбор - две години по-големи от него.

От 23 до 26 април предстои турнир в Нови Сад, където пловдивчани "връщат" визитата на местния Войводина, които гостуваха под тепетата през зимата за Дерби Къп. Освен Войводина и Виктория, два други отбора, участвали на силния турнир в Пловдив преди няколко месеца също ще играят в Нови Сад - Фридрихсхафен (Германия) и Хотволей (Австрия). Освен тях ще участват и силните тимове на Нолико (Белгия) и Урал (Русия). Турнирът също е за юноши-младша(набор 93).

Предстоят и републиканските финали в 4 възрастови групи от детско-юношеските първенства на волейбола. Виктория Волей е един от малкото тимове, които ще се бори и за 4-те титли. От тима съобщиха, че са почти сигурни в успехите си при момчетата до 13 години и юношите младша възраст. При другите две гарнитури - момчета до 15 години и юноши старша ще се борят за медали, като при шанс ще атакуват и златото. В началото на юни е организиран и турнир по миниволей за момчета до 12 години, който ще се проведе като фестивал, без официално класиране.

От ръководството на Виктория Волей съобщиха, че са доволни от представянето на мъжкия състав, който е натрупал много опит и той ще продължи участието си във Висшата лига(втори ешалон в първенството) и догодина. От клуба изразиха задоволство, че въпреки че не постигнаха резултати, завършвайки на последното място, са доволни от това, че успяха на два пъти да победят втория в класирането УНСС и веднъж КВК Габрово, които се класираха за Суперлигата. От тази година в клуба е назначен и статистик, което се налага като много важен пост във волейбола през последните години. Това е Димитър Димитров, който е продукт на детско-юношеската школа на тима, но не е успял да се наложи в тима.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на nedko
премахни филтъра

Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Юноша на Ботев с нов гол за Несебър, "делфините" опазиха върха
Млад и неопитен рефер свири безинтересния мач между Лудогорец и Локо
Реалност! Феновете в Англия загърбиха титлата на Сити, всички погледи бяха към "Анфийлд"
Левски спря 3-годишната хегемония на Марица при момичетата до 18 години
Виктор Генев и Крис Добрев в групата на Славия за мача с Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: