ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Неделев: Изнудиха ме да подпиша с Майнц, бях се депресирал! Заплашваха и Андрей Павлов!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:53 / 10.12.2022Коментари (7)24276
©
Звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев разказа изключително шокиращи неща за трансфера си в германския Майнц 05 през 2013 година. Халфът направи това в подкаста "При ТоТо". Любимецът на "жълто-черните" привърженици призна, че е бил изнуден да подпише договора, а собственикът на родния му клуб Ботев 2002 - Андрей Павлов, е бил заплашван.

Ето част от разказа на Неделев за въпросния случай:

Оставаха 10 дни до края на трансферния прозорец. Идват от Ботев и ми казват, че има оферта от Майнц и от Залцбург. Питах кой колко дава: Майнц - 3 милиона евро, Залцбург - 4. Казаха ми: "Трябва да отидеш в Майнц", но аз не исках там. Исках в Залцбург.

Когато ми казаха, че няма да ме пуснат, им отговорих: "Тогава оставам в Ботев". Не ми се мърдаше никъде. Имахме с Мъри Стоилов разговор само двамата, казах му, че не искам да ходя. Направо се бях депресирал. Караха ме насила. Мъри отиде при шефовете и им каза, че не искам.

Вечерта на 31 август ми звъни Андрей Павлов. Идва вкъщи и казва: "Имах разговори с Цветан Василев, трябва да се стигне до договорка с Майнц". Той си имаше няколко бизнеса, които много му вървяха. Имаше птицеферма, ресторант, много неща. Казали са му, че ако не подпиша с Майнц, еди кои си хора ще направят така, че бизнесите да му приключат. Само заради него го направих. Много ми е помогнал.

Като дойдоха германците да ме вземат, бяха 15 човека. Отивам с баща ми и Андрей да подписваме договор. Нямах никакво желание, исках в Залцбург. Знаех, че моят стил не е за Германия. Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд и макс още един отбор играят футбол, другите бягат много. Останах под наем в Ботев, на първия мач счупих костица. Изиграх два мача и ме изпратиха", продължи халфът на "канарчетата.

Брат ми дойде да живее с мен в Германия. Минута, след като кацнах, му казах: "Тук не ми харесва".

Още като се запознах с Томас Тухел му казах: "Да знаеш, няма да го бъде тук". Беше ми много тежко за тренировки в началото. Него го смени настоящият селекционер на Дания, докато бях под наем в Ботев. Впоследствие разбрах защо не ме пускаха да играя. Не знаех нищо в договора ми. Имаше клауза на всеки 15-20 мача за Майнц, те трябва да плащат на Ботев 200 000 евро на Ботев.

Гледайте в прикаченото видео цялото гостуване на Неделев при Тото!

Още по темата: общо новини по темата: 732
09.06.2023
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Posejdon
премахни филтъра

-1
 
 
Не знам колко малоумен трябва да си, за да вярваш че отбор от бундеслигата няма да те пуска да играеш, защото на всеки 20 изиграни мача трябва да доплащал по 200 000 Евро на бившия ти клуб. Това е егати смешната сума на фона на бюджетите на отборите там.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: