ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Собствениците на Локо (Пд) близо до купуването на известен английски тим?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:36 / 08.11.2022Коментари (23)7491
© Plovdiv24.bg
Новите инвеститори в Локомотив (Пловдив), заедно с техни чуждестранни партньори, могат да станат част от огромна футболна сделка. Става въпрос за придобиване на контролния пакет акции в английския Чарлтън Атлетик.

Тази информация вече е достигнала до "Лаута" и се приема като добър сигнал за бъдещето на "черно-белите", защото потвърждава сериозния интерес от инвестиции в най-популярния спорт, твърди "Мач Телеграф". В момента бившият клуб на Радостин Кишишев е част от Лига 1 - третото ниво на професионалния футбол в Англия.

След 17 изиграни мача Чарлтън е на девето място с 23 точки и е далеч зад фаворитите за промоция в Чемпиъншип Плимут (41 точки), Ипсиуич (37) и Шефилд Уензди (34). Последните два тима в зоната на плейофите обаче са само с четири точки аванс пред Атлетик. В момента това са Портсмут и Болтън.

От две години собственик на Чарлтън е датският предприемач Томас Сандгаард, който има и американски паспорт. Той пое управлението на клуба през септември 2020-а година, но към момента не е достатъчно ангажиран, за да вдигне значително нивото и да върне отбора към най-славните му времена, в които играеше с успех и във Висшата лига.

Амбициите на босовете, които поеха управлението от Христо Крушарски, се простират и по-далеч. Бизнесмените проявяват интерес и към клуб от френската Лига 2, който също може да стане побратим на Локомотив (Пловдив).

Връзките със страната на "петлите" са още по-солидни и се потвърждават и от скорошната визита на легендата Луис Фернандес на "Лаута". Той дойде по покана на ръководството на "черно-белите" и изгледа на живо победата над Черно море с 3:0 на 16 септември. Не е изключено именно той да посредничи по евентуална сделка.

Както Plovdiv24.bg още преди 6 месеца информира читателите си, най-силният човек в момента в Локомотив Пловдив е Адам Живков Сотков, който е управител и съдружник в над 10 компании, сред които С.Г. Пропърти ООД, Живлена ООД, Азак Инвестмънт, С.Г. Груп ЕООД, БАС Енерджи ООД, ВИП Колект ООД, Финанс Про Колект ООД, Черноморски холдинг АД и др.
Още по темата: общо новини по темата: 657
21.12.2023
01.09.2023
07.07.2023
09.06.2023
09.06.2023
07.06.2023
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Railway
премахни филтъра

+1
 
 
Днеска бая селяни ще пуснат пяничка от устата. :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив с призив към феновете за дербито срещу Лудогорец
Дубълът на Локо се мести на стадион "Пловдив"
9 победи и 6 равенства! Няма друг наш отбор, който да играе толкова успешно срещу Лудогорец
"Черно-бял" тандем! Гонзо взе шампион с Локо в БФС
Трансферът му се оказа несполучлив, Локо няма да купува правата на белорусин
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: