ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Превозвачите се заканват да оставят Пловдив без градски транспорт от понеделник
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:56 / 19.02.2010Коментари (31)4850
© Plovdiv24.bg
Да сложат край на продължаващата повече от половин година сага с условията за пътуване в градския транспорт са решили пловдивските превозвачи. На среща днес по обед с кмета Славчо Атанасов те ще поставят твърдото искане за осигуряване на годишна субсидия в размер на 6,5 милиона лева. Това съобщи за Plovdiv24.bg шефът на една от транспортните фирми в града Веселин Дошков. Орязването на приходите, които до момента получават от продажбата на билети по 40 ст. на практика ще да доведе до фалити, обясни Дошков и допълни, че вече има действаща европейска директива, забраняваща оператори като тях да работят на загуба и без разумна печалба. Определението "разумна печалба" дори било дефинирано от Министерството на финансите, според което тя възлизала на 5% от приходите.

Ако исканията им не бъдат приети от кмета и не получат гаранция за решаване на проблема, има реална вероятност от понеделник да спре както продажбата на преференциалните карти, така и самите автобуси, заканват се превозвачите. Дошков беше категоричен, че те нямат намерение да изпълняват социалната програма на общината, а щом тя иска да осигурява преференции за определени групи граждани, следва сама да реализира намеренията си.


Още по темата: общо новини по темата: 85
12.03.2011 »
11.03.2011 »
24.02.2011 »
24.11.2010 »
27.10.2010 »
26.10.2010 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Има смисъл в тази идея за пенсионерите и пиковите часове. Другото, като допълнение към тази идея, което трябва да бъде направено е да бъде адаптиран графика на градския транспорт като в пиковите часове автобусите се движат с един график в не пиковите часове с друг. дали трябват всички линии на Пловдивчани в това им разпределение. Не би ли трябвало да има анализ и оптимизация на транспорта!? Така че има толкова много какво да се работи в БГ че който казва че нямало работа, проекти и пари, да се замисли дали няма липса на желание за работа, проекти и изкарване на пари
0
 
 
И да вземат да коригират линиите защото има нерентабилни но "доходни" (от страна на общинската субсидия), ако ще имаме градски транспорт той да е в полза на хората а не зарaди субсидията. И едно предложение от 09.00 ч. до 16.00 пенсионерите да си пътуват с карти, безплатно или там каквото е а в останалите пикови часове да заплащат билета в пълен размер.
+2
 
 
Нашият кмет да обмени опит със софийския - кой стопанисва градския транспорт и т.н. И тогава ще ги видим частниците.
+4
 
 
Като им отрежат контрактите и общината обяви отворен конкурентен конкурс за компании които имат желание да работят, много бързо ще се усетят тези превозвачи че за да си запазят бизнес-а трябва да го направят гъвкав и ефективен, В ПОЛЗА НА КЛИЕНТИТЕ ИМ. Много бързо ще сложат и униформи и чалгата ще бъде забранена и разписанието ще се спазва и автобусите ще са почистени. Единственото което трябва да направи общината е да постави изискванията и при неизпълнението им, просто превозвача се превозва сам.
0
 
 
Да се махат, някой друг ще дойде. На свободния пазар празни ,,ниши'' няма!
0
 
 
добре де хубова викате да ги орежама ама сутрин когато хората ходят на работа училище университети и като се прибират си е пълен ужас трябва да си на покрива защото само там има свободно място а пък и тогава много хора ще се качат на втомобилите и задръстванията ще станат по- ужасни отколкото са сега като предлагате мислете и за последстввията. Моето предложение е да ги пуснат по начесто сутин и вечер когато хората излизат и се прибират и да ги разредят когато няма много пътници в автобусите ама все пак да не се чака повече от 15 мин за линия + нередовността на някой автобуси и може да стане кошмарно чакането и да вземат да сложат поне едни принтирани листове кой автобус минава и кога и тва разписание да се спазва за да е удобно за всички няма да струва милиони а по-късно може да се заменят и с електронни табели тези разписания
+2
 
 
да спрат ако щот и да се самоубият кво е тва ве 1 лев билет 6а им е...май....
+1
 
 
нека да стачкуват дори и за седмица да ги спрят най-добре. аз като е топло си ходя пеша... то в автобусите така или иначе лятото е по топло в тях зимата обратното... а да не говорим че аз ползвам само най разбитити и мръсни автобуси 1 и 116.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Covid-19
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: