ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Официално изявление от ПФК Ботев
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:35 / 10.10.2022Коментари (22)10579
©
Ръководството на ПФК Ботев Пловдив излезе с официално изявление. Повод за реакцията от "Коматево" е двубоят срещу Левски, загубен с 0:1 след отменен гол на Николай Минков.

Plovdiv24.bg публикува без редакторска намеса позицията на "жълто-черния" клуб:

След мача в София в клуба постъпиха голям брой съобщения от фенове с молба да се защити клубът от съдийски грешки и предубедена работа на реферите. Ботев Пловдив, като клуб с богата история и третата по численост публика в България, няма право да пренебрегват подобни призиви.

Разбираме, че въпреки въвеждането на модерни съвременни технологии, е невъзможно да се избегне човешкият фактор в работата на съдиите и да се елиминира факторът грешка. Съдиите са същите хора като всички нас, което означава, че и те могат да грешат.

За съжаление, както показва практиката, резултатите на отбора на терена през този сезон не винаги зависят само от нашите играчи. Някои съдийски решения срещу Ботев често не могат да бъдат обяснени логично. Проблемът със съдийството в българския футбол съществува отдавна и е познат на всички, но това не означава, че трябва да се приеме като нещо нормално и да седим с ръце на кръста.

Сигурни сме, че привличането на нови квалифицирани специалисти и реформите в съдийската система са необходими и могат да помогнат целият български футбол да стане по-добър и конкурентен. Смятаме, че този проблем касае не само Ботев Пловдив и затова сме убедени, че ръководствата на голяма част от професионалните клубове в България са съгласни с това.

Системният проблем на съдийството в първенството на България не се изчерпва само с индивидуалните грешки на съдиите. Много по-лошо е, че други участници във футболния процес нямат доверие на българските рефери. Ние сме в много опасна ситуация, когато почти всяка съдийска грешка в почти всеки мач веднага започва да се тълкува като умишлено пристрастие към една или друга група на влияние. Тази ситуация е недопустима и Ботев Пловдив не е готов да се примири с нея.

Футболистите тренират и дават всичко от себе си на терена, акционерът на клуба инвестира пари в него, мениджърите работят за привличане на спонсори и партньори, всичко това се прави, за да даде празник на феновете. Но как да зарадваме феновете, ако отново и отново грешките на хората, които вземат решения на терена, системно се отразяват на резултата. Трудно е в такива условия да се говори за спазване на спортния принцип.

Как да обясним на децата от Академията и техните родители, че цялата работа може да отиде на вятъра в резултат на нечии грешки? Хората, които ни доверяват най-ценното си, децата си, заслужават обяснение и ясни отговори на въпросите си. Но как един клуб може да обясни на своите фенове и партньори, че средствата, които прехвърляме, включително за работата на системата VAR, са по същество изразходвани, ако в крайна сметка не допринасят за вземането на ясни и прозрачни решения в ключови ситуации?

Разбираме, че всичко ще бъде забравено, но резултатът ще остане и в крайна сметка ръководството на клуба е отговорно за резултатите на отбора на терена. Хабим силата, енергията, времето и парите си. Искаме да изградим стабилен клуб, силен футболен отбор, който да е привлекателен за феновете. Затова не смятаме да се примиряваме с подобно положение. Ние сме Ботев Пловдив и ще направим всичко по силите си, за да защитим интересите на клуба и нашите фенове.

След мача в София срещу Левски изпратихме официална жалба до БФС. Освен това открито и публично молим БФС да организира среща или семинар, на който представители на съдийската колегия да ни разяснят някои ключови решения на реферите, които несъмнено повлияха на редица срещи през този сезон. Ние предлагаме подобни срещи да станат редовни. Всички клубове имат право да получат отговори на своите въпроси, за да ги предадат на феновете и да им докладват.

Още веднъж подчертаваме, че всеки може да сгреши. Но грешките трябва да се приемат и да се работи върху отстраняването им. Нека свършим тази работа заедно. От това се интересуват абсолютно всички клубове и фенове в цяла България. Виждаме и разбираме ситуацията в българския футбол отвътре - и сме сигурни, че в близко бъдеще всичко трябва да се промени драматично към по-добро, иначе няма да се налага да говорим за успехи на българските клубове и българския национален отбор на европейската сцена.

С уважение,

ПФК Ботев Пловдив.
Още по темата: общо новини по темата: 732
09.06.2023
07.06.2023
07.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
06.06.2023
предишна страница [ 1/122 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на eltoro
премахни филтъра

+4
 
 
В момента гледам мача на получовеците във Варна.Впрочем началото на мача в работен ден не е разумно решение.17 секунда спорна дуспа.Няма вар,няма киреч има Мънкис плюс.За вас гниди които никога няма да станат въшки важи циганският закон.Обичаме да мразим Ботев.Личи ви и не преставате да го показвате.Показателно защо навсякъде и винаги ви посрещат и изпращат със цигани,цигани,цигани.
-3
 
 
По принцип позицията на жълтурите е правилна: ще бъде добре съдиите след мачовете да ни обясняват отсъжданията им по време на игра. Останалото са алабализми за отвличане на вниманието.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: