ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Локо изскочи на второ място след нова победа в здрава битка на много тежък терен
Автор: Стойчо Генов 20:25 / 30.07.2022Коментари (29)8304
©
Локомотив Пловдив изигра доста здрав мач и записа трета победа от началото на сезона в Първа лига. Черно-белите се наложиха над Ботев (Враца) с 1:0 като гости в двубой от 4-ия кръг, който се игра на тежкия терен на на стадион "Христо Ботев". Бирсент Карагарен (71) бе точен за пловдивчани, а домакините бяха почти цял мач с човек по-малко.

По този начин възпитаниците на треньора Александър Томаш имат вече актив от 9 точки, с който изскочиха на второ място във временното класиране. Официален дебют за пловдивчани направиха бразилците Матеус и Евандро.

Почти цяло първо полувреме се игра при силен дъжд и ураганен вятър. Въпреки това още в 9-ата минута Бирсент Карагарен се озова на добра позиция и опита изстрел с десния крак, при който топката мина опасно близо до напречната греда.

Само минута по-късно домакините останаха с човек по-малко. Венцислав Христов удари без топка Райън Бидунга и логично получи директен червен картон.

В средата на първата част дойде и най-чистото положение за Локомотив. След центриране отдясно на Матеус топката удари напречната греда, а при добавката Преслав Боруков опита шут с пета. Той бе блокиран и последва нов удар на Димитър Илиев, но топката отново не влезе в мрежата.

В 38-ата минута Жан Пиер Да Силва се промъкна между отбраната на Локо и отправи диагонален шут, който обаче бе отразен от Илко Пиргов.

Секунди преди почивката Локо създаде още едно добро положение. След центриране от корнер и последвалото разбъркване Матеус овладя топката, намери си позиция за стрелба и шутира силно към долния ляв ъгъл на вратаря Костов, но за негов късмет - на сантиметри в аут.

В 50-ата минута пропуските на черно-белите продължиха. Бирсент Карагарен изведе с глава Преслав Боруков сам срещу стража на Ботев, но нападателят шутира в тялото му.

Няколко минути по-късно Димитър Илиев засече с глава центриране от дясно на Матеус, но отново в аут.

Така се стигна до 71-ата минута, когато по-добрата игра на Локомотив най-после бе възнаградена. Матеус центрира отдясно, а защитник на врачани изби с глава. Топката обаче стигна до Бирсент Карагарен, който финтира бранител и с плътен удар по земя изненада вратаря Красимир Костов за 0:1.

До края влезлият на смяна Евандро също пропусна две ситуации. При едната бразилецът можеше да вкара атрактивен гол от 50 метра, но топката мина на метър от гредата. При другата нападателят шутира от 6-7 метра високо над напречната греда.  

Локо игра в състав:

Илко ПирговЙосип ТомашевичРайън Бидунга, Мартин Паскалев, МатеусГеорги Каракашев (90+1- Александър Василев), Пиер ЗеблиДимитър ИлиевБабакар Дион (68- Евандро), Преслав Боруков (85- Ивайло Димитров), Бирсент Карагарен (90+1- Милош Петрович).

Още по темата: общо новини по темата: 657
21.12.2023
01.09.2023
07.07.2023
09.06.2023
09.06.2023
07.06.2023
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на LokoP
премахни филтъра

+7
 
 
ИМА САМО ЕДНО НЕЩО ПО-ХУБАВО ОТ 3-ТЕ ТОЧКИ И ТОВА СА БРАЗИЛЦИТЕ. МИ КЛАСА, МАЙНА. ПРОСТО КЛАСА...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Отдавна не беше се случвало! Без глоби за Локо и Ботев след мачовете от 30-ия кръг
Локо отвори две трибуни за дербито с Ботев в Трета лига
Бивш играч на Локомотив пое претендент за Първа лига
Императора: Бараж Локо - Ботев ще е черешката на тортата, "канарите" са на финал за Купата
Подарък мляко за феновете на Черно море - Локо
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: