ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
След десетките служебни коли община Пловдив си купува каравана
Автор: Данислава Вълкова 13:30 / 30.07.2022Коментари (1)15991
©
снимката е илюстративна
Община Пловдив пусна интересна обществена поръчка, видя Plovdiv24.bg. Администрация ще купува не какво да е, а каравана. По-скоро домът на колела ще бъде зачислен към ОП “Младежки център" - Пловдив, а възложител е заместник-кметът Георги Титюков.

Прогнозната стойност на поръчката е 50 000 лева с ДДС, а целта на закупуването е за нуждите и дейността на общинското предприятие, което развива разнообразна дейност с младежи от страната и чужбина, организира различни конференции, проекти и обмяна на опит. Чрез закупуването ѝ младежките екипи от Младежки център - Пловдив ще осъществяват по-широк кръг дейности, като: мобилна библиотека, интеракции "деца-родители“, кампании по места и др., предвидени в пакета от нови услуги на центъра.

Интересното е, че според изискванията и техническите спецификации караваната трябва да разполага с жилищна част, която да е 5,5 кв.м., с 4 допустими места за спане, предвижда се спалня и холова гарнитура.

Обществена поръчка се провежда в изпълнение на проект "Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие“ по Програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“.

На пръв поглед интересна и разнообразна идея, като изключим жилищната част, но наскоро Ви разказахме за това, че състоянието на спортната зона за футбол, съблекалните и тоалетните не е на необходимото ниво. Така вместо да даваме пари за допълнителни “придобивки" - детски площадки и каравани, не е ли по-добре да оправим и поддържаме наличните такива.

Ще припомним и че преди време община Пловдив закупи водна атракция - драконови лодки на стойност 23 000 лева, които трябваше да служат за атракции и да са с възможности за наемане от пловдивчани. Много малко от тях знаят обаче за съществуването на тази “атракция". Така, откакто са закупени през 2017 година, драконовите лодки са излизали по вода има-няма 5 пъти, а през останалото време стоят в хангарите. 

Ако добавим и влакчето, с което трябваше да се разхождаме по Бунарджика до върха и обратно, за което се търсеше двигател, после се търсеше шофьор и за което бяха дадени 138 000 лева, то можем да кажем, че има много нецелесъобразно похарчени публични средства в ресора на г-н Титюков. - 

Надяваме се, че караваната няма да бъде прибрана в нечий гараж и няма да видим на някой плаж член на общинското ръководство на Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Детско-юношески футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: