ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Музика
Личности
Културни
Кино и филми
Други
Кулинарни
Деси Бакърджиева пред Sofia24.bg: Бих се радвала да бъда водещ на риалити предаване, но не бих участвала
Автор: Цвети Христова 19:00 / 05.07.2022Коментари (2)8648
© Фейсбук
Тя е красива, млада и интелигентна. Тя е една от най-харесваните актриси в България в момента. Тя е Десислава Бакърджиева. Това е eдно интервю на Цвети Христова, в което актрисата ще разкаже на читателите на Sofia24.bg за любимите си неща. Чаровната дама е родена на 4 декември 1978 година в София. Любовта й към сцената се заражда още на 4-годишна възраст, когато пее детска песничка на сцената на "Зала 1“ в НДК. През 1997 година се явява на изпитите по актьорско майсторство в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов“ и е приета в класа на проф. Енчо Халачев. 

През 2013 година защитава дисертационен труд на тема: "Филмовата индустрия в съвременната информационна среда. Трансформации и взаимодействия“ и е отличена единодушно от комисията с докторска степен. Независимо от докторската си степен продължава да учи и през 2015 година завършва кинорежисура при проф. Дочо Боджаков. Бакърджиева участва в множество телевизонни предавания и сериали. 

Актрисата става популярна сред българската публика след участието си в хитовия сериал "Стъклен дом“, където ирае ролята на секретарката на Мола – Нели. Успехите й продължават с ролята й на Диана в сериала "Фамилията“. Следва участието й в сериала "Откраднат живот“ като доктор Хинова. Излиза от сериала, за да роди втората си дъщеричка - Вивиан. В това време губи бащата на детето си, любовта на живота си - Филип, който не успява да се пробори с COVID- 19. Когато това се случва тя вече е получила годежен пръстен, който носи и днес.

Има и други трудни моменти в този период, но като истински представител на зодия "Стрелец" не се огъва пред трудностите, а продължава напред. Най-важното нещо за Деси е семейството, а най-голямата й гордост са двете й дъщери - Анна Мариа и Вивиан. Няма да говорим за трудни моменти, няма да бъркаме в раните й. Ще се опитаме да ви покажем какъв човек е Деси, какво обича да прави, макар че се чувства неудобно, когато говори за себе си. 

В момента Десислава Бакърджиева пише научна книга за стрийминг платформите и няма други ангажименти. Работи й се много, има и предложения за театър и телевизията, но ще ги запази в тайна, докато не се реализират. 

- Коя е любимата Ви роля?

- Обичам всичките си героини. До този момент нямам нищо общо с образите, които играя. Много е интересно, когато ме свързват с тях. Първо всички ме сравняваха с Нели, после с Диана, доктор Хинова…Бих искала да изиграя много роли, както в театъра, така и в киното или телевизията. Не съм искала да се поставям в някаква рамка или да се самоопределям, същото е с това какво не бих направила заради нещо, което обичам. Всичко зависи от правилната мотивация, ясните и добре подбрани аргументи и смисъла на крайния резултат. Това да си професионалист в нашата гилдия в съвремието ни е истинско предизвикателство, защото трябва бързо и ефектно да се приспособяваш към дадените обстоятелства, да запазиш хладнокръвие при трудностите и да вложиш любовта си, за да постигнеш максималното.

- Ако не бяхте станала актриса с какво щяхте да се занимавате?

- Знаеш ли, че преди години исках да стана пластичен хирург. Винаги съм искала да помагам на хората, да има повече красота и добро за душите и телата ни. Разбрах от разговор с много лекари през последните месеци, че  удовлетворението идва, когато след упованието и надеждата, в очите на болния си видял щастие и благодарност. Тогава се чувстваш победител, а душата ти празнува – ден след ден, победа след победа, без шум, микрофони и червени килими.

 

- Кое е любимото ви занимание в момента?

Да съм с децата си. Гордея се, че съм майка – това е най-смисленото и безценно нещо в моя живот. Няма нищо по-истинско от това да наблюдаваш как расте детето ти и да го подкрепяш, както и с каквото можеш.

- За какво харчите най-много пари в живота си?

За децата си, за обувки и чанти.

- Какво ви разплаква най-често?

Истинските неща, понякога хубав филм…

- Случвало ли ви се е да вършите у дома "мъжка работа"?

Много пъти и много често, не е кой знае какво. След като се научих да пробивам плочки с бормашина. Справям се.

- Какво е отношението ви към "силиконовата мания" обзела жените по света?

- Мода, важното е да не е пошло и да е здравословно.

- И в България все по-сериозен става проблемът със затлъстяването на населението. Как да се справим с него?

- Спортът е полезен не само за поддържане на добрата форма, но и за добра кондиция и самочувствие. Това е мое мнение. Важен е и режимът на хранене, да подбираме храната, която консумираме и да ходим пеша. Всеки трябва да намери своя здравословен режим и да има желанието да се справи с този проблем.

- Бихте ли участвала в риалити шоу? В кое?

-Предпочитам да участвам като водещ. Даже ще се радвам да ми се случи. Не съм имала желание да участвам в риалити по друг начин.

- Коя кауза би ви подтикнала към благотворителност?

- Подкрепяла съм и подкрепям най -различни каузи, за мен това е от изключително важно значение. Хора сме, трябва да си помагаме!

- Ако имахте власт, кое е първото нещо, което ще промените в държавата?

- Не съм от хората, които искат власт, не смятам, че съм подходяща за висок пост, прекалено творчески съм настроена. Според мен е важно да се научим да обичаме първо страната си, да се уважаваме и да ценим нещата, които имаме. В професията на актьора, хората често виждат само блясъка. Истината е обаче е, че зад всяка роля в киното, телевизията и театъра се крият упорит труд, лишения, липса на време за хората, които обичаме и много послания.

Истината, че хората на изкуството могат много по-силно да внушат дадено послание, отколкото политиците. Аз не разбирам от политика и никога не съм искала да се занимавам с такава. Не знам на какво мнение ще съм след години, но сега не се чувствам готова за такава изява. Мога само да кажа, че Стефан е изключителен професионалист, с който е страшно лесно да се работи и той по никакъв начин не демонстрира на снимачната площадка партийните си предпочитания.

- Какво мислите за войната в Украйна?

- Всяка война е пагубна за човечеството, това е огромна трагедия и искам скоро да приключи!

- Любима храна?

- Харесвам италианската кухня, но обичам и винен кебап, таратор и гювечетата със сирене.

- Любима напитка?

- Кафе.

- Любим филм?

- Много са, преди дни гледах новия Топ Гън и Елвис…и двата ми станаха любими.

- Любим актьор и актриса?

- Ал Пачино, Джон Малкович, Антъни Хопкинс, Кевин Спейси, Киану Риивс, Хенри Кавил, Джордж Клуни, Елизабет Тейлър, Джулия Робъртс, Мерил Стриип, Рене Зелуегър…списъкът е дълъг.

- Любима музика?

- Хубавата музика ми е любима!

- Любим дизайнер?

- Том Форд и Карл Лагерфелд.

- Любима книга?

- Хрониките на Амбър и много други.

- Любим поет и писател?

- Не е само един. Христо Ботев, Йордан Йовков, Чудомир, Алек Попов, Ерих Кестнер, Джоан Роулинг, Шескпир, Роджър Зелазни, Матю Райли….

- Любима марка автомобил?

- Aston Martin DBS.

- Любим парфюм?

- CHANEL

- Любим политик?

- Маргарет Тачър

- Любимо хоби?

- Обичам да пътешествам и да рисувам.

- Любимо място в град София?

- Градската градина пред Народния театър "Иван Вазов".

- Любим девиз?

- Постигай върха, но не се възгордявай, не забравяй откъде си тръгнал и пътя, който си извървял.

Любопитно е, че прапрабабата на Десислава Бакърджиева - Тодора Меразчиева Бакърджиева е съратничка на Васил Левски и куриер на Централния революционен комитет. Любен Каравелов я нарича "Казанлъшката фея", Чудомир "Казанлъшката роза с дългата коса", а Захари Стоянов в "Записки по българските въстания" разказва как е носила в полите си сабята на Васил Левски, а в косата си – Кървавото писмо. 

Тодорка прекрачва тогавашните обществени норми и табута, като става актриса и се включва в трупата на Добри Войников. Тя е първата, която играе главна женска роля на българска сцена по време на театрално представление на пиесата "Райна княгиня", която е поставена на сцената в Русе някъде между 1872 и 1974 година.

Смелата българка остава любимка на публиката и след завръщането си в родината, когато България е вече освободена от турското робство. Тя се включва в трупата на театър "Основа", ръководена от казанлъчанина Антон Попов. По-късно – през 1888 г., той купува заедно с Васил Кирков парцел в София, където бива построена дървена барака, в която се дават представленията. На това място днес се намира Народният театър. Тодора играе и в "Столичната драматична трупа" и в "Сълза и смях".

През януари 1904 г. народната драматическа трупа "Сълза и смях" негласно се преименува на "Български народен театър", като така се оформя екипът, поставил основите на Народния театър, който преминава почти изцяло на държавна издръжка под прякото ръководство на Министерството на народното просвещение.


Още по темата: общо новини по темата: 7050
01.03.2024 »
29.02.2024 »
21.02.2024 »
04.02.2024 »
30.01.2024 »
22.01.2024 »
предишна страница [ 1/1175 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.07.2022 г.
0
 
 
Наистина е прекрасна. Да е жива и здрава!
Aнонимен
на 05.07.2022 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Любопитни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: