ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Въвеждат драконовски мерки в район "Източен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:43 / 13.06.2022Коментари (0)8454
С началото на летния сезон в район "Източен“ стартират засилени акции и строг контрол срещу палежи на отпадъци, гуми и треви, както и натрупването на боклуци.

Както всяка година със затоплянето на времето започват пожари, увеличават се жителите на квартал "Столипиново“, които пристигат от чужбина, което води до образуване на огромни сметища и плъзване на зарази. Това е причина за въвеждането на строги мерки в района от 1 юли.

Решението бе взето на работна среща по инициатива на кмета Иван Стоянов.

На нея присъстваха главен инспектор Димитър Костов, началник на Шесто РУ и инс. Кирил Рангелов, комисар Георги Мангараков, директор на Пожарна безопасност и защита на населението – Пловдив, представители на Общински инспекторат, директорите на общинските предприятия "Чистота“ и "Градини и паркове“ Димитър Георгиев и Веселин Козарев и екип на районната администрация.

"От 1 юли дежурни патрули ще извършват обходи и ще се наблегне на видионаблюдението. Ще се правят постоянни обиколки в района, акцентът ще падне на "Столипиново“. При нужда ще се сигнализира и в районното управление“, каза Стоянов.

Ще се наблюдава за изхвърлянето на отпадъци, образуването на нерегламентирани сметища, горенето на гуми, кабели и треви. Ако в подлезите се извършват нередности ще се съобщава в полицията. Кметът допълни, че със съдействието на Инспектората ще се извършват проверки на вулканизаторите в района и с кои фирми имат договори.

ОП "Чистота“ и Общинска охрана от седмица разполагат с фотокапани, които ще бъдат поставяни на различни точки и в "Източен“, за да бъдат установявани нарушители. Това гарантира директорът на "Чистота“ Димитър Георгиев.

Според заместник-началника на Шесто районно инспектор Кирил Рангелов трябва да се акцентира върху спирането на изхвърлянето на боклуци по улиците "Крайна“, "Удроу Уилсън“, "Крайречна“, "Калина“ и "Шумен“.

Той припомни, че преди година на "Калина“ местни жители предизвикали пожар и запалили домовете си, след като решили да горят треви. Тогава на пожарникарите и полицейските служители се наложило да вадят хората от горящите къщи.

Само за месец юли на изминалата 2021 година е имало 121 пожара на територията на район "Източен“, от които 79 са били в "Столипиново“, припомни Иван Стоянов.

"Най-ефикасният тип осигуряване на безопасност е чрез патрули. Искали сме с колегите да направим подход откъм "Удроу Уилсън“, за да могат пожарните коли да минават, но това за момента е нож с две остриета“, коментира гл. инспектор Иван Господинов от пожарната в "Тракия“.

На срещата се реши оградите на Домостроителния комбинат да бъдат почистени от плевели и бурени, за да не пречат на огнеборците да навлизат навътре по-бързо. Патрулите ще правят инспекции по график, ще има и общински охранители, които пеш ще обхождат невралгичните места.

Директорът на ОП "Чистота“ ще направи опит да се намерят средства, за да се увеличи броя контейнерите в квартал "Столипиново“.

"По всяко време може да разчитате на съдействие от наша страна, ако се наложи да се установяват или задържат лица, да се предприемат действия спрямо тях и ако възникне напрежение по врема на работата със служителите от другите структури“, каза главен инспектор Димитър Костов, началник на Шесто районно.

"Разпоредил съм на инспекторите, които са на денонощно дежурство в службите да обикалят с леки автомобили и да следят за палежи. Вече хванахме трима подпалвачи и учудващото е, че има човек, който плаща, за да се извършват тези палежи“, коментира директорът на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков. Той гарантира, че инспекторите ще посещават и проблемните места в "Източен“.

Видеонаблюдението на улица "Лотос“, парк "Каменица“ и паркинга на "Преспа“ ще бъде включено към 6-то РУ и Общинска охрана.


Още по темата: общо новини по темата: 936
14.08.2023 »
08.08.2023 »
21.07.2023 »
01.11.2022 »
28.10.2022 »
17.10.2022 »
предишна страница [ 1/156 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: