ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Спасяват на пожар Белодробната болница
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:43 / 19.12.2009Коментари (0)8524
© Plovdiv24.bg
"Бомбата" хвърли Сузана Николова от ГЕРБ: "БСП се опитва да заграби Белодробната чрез своето лице във властта Александър Константинов. Изкарват от дружеството 23 декара дворно място, сигурно, за да го продадат на червен олигарх. Това ще е сделката на мандата. БСП спокойно ще може след това да излезе от властта. Няма да остане нищо за крадене."

Като магистър по математика, Николова откри и грешки при изчисленията на квадратните метри имоти: 240 се губели - вероятна комисионна за недобросъвестен общинар. "Ако е техническа грешка, много стават. Готова съм да им направя безплатен курс по събиране и изваждане на милиони", великодушно предложи магистърът.

От партията на кмета - ВМРО, реагираха почти на мига: "Математиците от ГЕРБ да вземат уроци по четене: в предложението е записано, че целта за отделянето на тези 23 декара е да се спаси болницата от разграбването на кредитори."

"По-големи глупости не бях чувал", не закъсня с коментара си и обичайният обвиняем заместник-кмет Константинов, който кавалерски преглътна комплимента си към цвета на косите на Николова.

Разигралата се най-нова сцена в драмата около "Кудоглу" Plovdiv24.bg отрази почти в реално време още в сряда.

Дойде четвъртъкът на общинската сесия с предложение: двата отпуснати на болницата безлихвени заема от по 500 хиляди лева да бъдат трансформирани в безвъзмездна помощ от един милион, с който пък да се увеличи капиталът на дружеството; 23 декара дворно място да бъде извадено от активите и преобразувано в публична общинска собственост с предназначение за здравеопазване под разпореждането на кмета.

Мотивите: болницата е с над два милиона и седемстотин хиляди лева дългове, от които близо два милиона са просрочени; кредиторите могат всеки момент да влязат с изпълнителен лист и да вземат ако не в пари, в имоти дължимото. Ако не се увеличи пък капиталът на дружеството при тези огромни задължения, още през януари съветниците ще трябва да гласуват фалита му.

След кръстосаните в сряда политически шпаги чрез медиите, в четвъртък на сесията си съветниците кротнаха. Сузана Николова бе много по-снизходителна към внесеното предложение, ограничавайки се в параметрите на техническата му част. Константинов самокритично призна грешката в математическите изчисления и набързо - не се разбра дали с помощта на съветничката-математичка, поправиха сметките. Съпредседателят на групата на ГЕРБ доц. Павлина Кацарова предложи отлагане на въпроса. Николай Радев от БСП спести предварително замислените политически пледоарии, отчитайки освестяването на опонентите. От "Атака" за пореден път откриха първопричината за злото в лошото мениджърско управление на шефа на болницата д-р Георги Благоев и отново поискаха смяната му.

"Всеки ден съм в болницата, там работят големи специалисти, бедата е във все още сбърканата система. Кредиторите като лешояди вече кръжат, готови да грабнат каквото могат. Сега и веднага - без отлагане, трябва да се вземе решението. Вече се разбра за нашето намерение да спасяваме имота. Ако не го сторим начаса, още утре може да влязат със съдия-изпълнител и да се повтори случаят "Ритон". Тази болница е изключително нужна. В момента се работи по мащабна програма за превенция на туберкулозата. "Столипиново" е само на две крачки, сред ромите е най-голямата заболеваемост, на половин ръка разстояние са от центъра и от другите пловдивчани" - предупреди д-р Лилия Учкунова.

Последва почивка, имаше консултации между политическите сили. Доц. Кацарова оттегли предложението си за отлагане. Гласуването отчете: трийсет и двама съветници "за" и десетина "въздържал се". Догодина ще умуват каква следваща стъпка да предприемат за спасяването на болницата.  




Още по темата: общо новини по темата: 35
08.12.2010 »
16.11.2010 »
26.10.2010 »
20.10.2010 »
14.10.2010 »
24.09.2010 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Конфликт Израел-Газа
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: