ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Нови придобивки за наше училище, чийто патрон е известен руски офицер
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:56 / 27.03.2022Коментари (2)3733
Навръх големия християнски празник Благовещение, в който се навършиха 34 години от създаването на община "Марица“, заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова, кметът на община "Марица“ Димитър Иванов, председателят на Общински съвет "Марица“ Гергана Трендафилова, депутатът от Пловдив област Росен Костурков и началникът на РУО-Пловдив Антоанета Пакова прерязаха лентите на новопостроените два обекта - 3 нови класни стаи и център за природни науки "Криле“ в двора на ОУ "Граф Н. Игнатиев“.

Преди събитието бяха отслужени молебен и водосвет в храм "Свето Възнесение Господне“ в селото за здравето и благоденствието на всички жители на община "Марица“.

Отец Димитър честити празника на жителите и се обърна с персонална благодарност към кмета на община "Марица“ Димитър Иванов и неговия екип.

"Много добре си спомням, когато направихме първата копка в училището – всичко това се случи  благодарение на Вас, на Вашата сплотеност, на Вашия управленчески екип – на хора, които са кадърни и си вършат работата. Както така работите – без много шум, с дипломация и с настойчивост, така и занапред да продължите и да пребъдете“, пожела свещеникът на Димитър Иванов и общинската администрация.

Заместник-министър Гайдарова се извини, че ще наруши протокола и се обърна към учениците от  ОУ "Граф Н. Игнатиев с въпросите вярно ли е, че учат в най-хубавото училище, с най-добрите учители и директор. Естествено отговорът на децата бе дружно "Да“.

"Всичко, което правим заедно има смисъл и си струва, когато е за нашите деца – за тяхното по-добро бъдеще в България. Безспорно политиките на Министерство на образованието и науката в последните години следват този устойчив процес – във всяко българско училище да се създават все по-добри условия за обучение, а учителите – да бъдат все по-добре квалифицирани и да получават необходимата подкрепа, така че да съумяват да мотивират децата – новото поколение, с нови очаквания към всички нас. Пожелавам Ви от сърце да сте здрави! Нека има мир в сърцата и мир по света!“, подчерта заместник-министър Гайдарова.

Кметът Димитър Иванов честити тройния празник на жителите на с. Граф Игнатиево.

"За с. Граф Игнатиево днес е троен празник, в който честваме Благовещение, 34 години от идването на благата вест за създаването на община "Марица“ и реализацията на 2 нови обекта – център за природни науки и класни стаи, от които и децата, и учителите имаха огромна необходимост“, отбеляза кметът на община "Марица“.

Той си припомни извървения път от реконструкцията на училището преди години до изграждането на новите придобивки.

"Всичко, което строим и продължаваме да надграждаме е в името на нашите деца, както и за да съхраним целостта и единението на община "Марица“. Аз се връщам преди няколко години, когато реновирахме сградата на училището и дадохме обещание, че ако се налага ще построим и ново училище – мисля, че почти сме изпълнили обещанието си. 10% от финансирането на този значим проект идва от бюджета на община "Марица“, посочи Димитър Иванов.

Той изтъкна, че всичко постигнато досега е благодарение на съвместните усилия на представителите на властите и институциите.

"В днешния ден отново показахме, че винаги успяваме, когато сме заедно. Когато местната  и държавна власт вървят ръка за ръка, постигат целите си. Община "Марица“ прави всичко по силите си, за да подобри живота на децата и жителите си. Благодаря за подкрепата на Министерство на образованието и науката, на екипа на директора на ОУ "Граф Н. Игнатиев“ Даниела Петкова – за контрола и помощта по време на строителството, както и на строителната фирма - за уникалното и бързо изпълнение. На днешния значим християнски празник желая здраве и късмет на всички, нека да сме по-единни и добри един към друг“, обърна се кметът на община "Марица“ към присъстващите.

Той се похвали, че с новопостроените класни стаи и център за природни науки, обектите, изградени по време на управлението му, стават точно 100.

Началникът на РУО Пловдив Антоанета Пакова изрази задоволството си от новите придобивки.

"Вълнуващо е да бъда сред Вас точно в този ден, да виждам резултатите от вдъхновението, от Вашата работа във връзка с изграждането на тази база, на кабинетите, на центъра, които ще ви помогнат да усъвършенствате Вашите умения, както и да давате креативни и иновативни насоки на Вашите ученици, затова да бъдат те по-добри и образовани“, отбеляза Пакова.

Директорът на ОУ "Граф Н. Игнатиев“ Даниела Петкова благодари на кмета на община "Марица“ Димитър Иванов, на МОН и на РУО Пловдив за оказаната подкрепа при реализацията на проектите.

"Благодарна съм, затова че училището ни се намира на територията на община "Марица“ – общината, в която образованието и децата са най-важният приоритет. Така че г-н Иванов, искам да благодаря на Вас и на чудесния Ви екип за всичко, което правите за нас. Изборът на името на новия център "Криле“ не е случаен – това е абревиатура на думите "креативност“, "решителност“, "изследване“, "любопитство“ и "емоция“ – те ще характеризират душевните преживявания на нашите ученици. Това е едно добро начало за изучаване на науките и технологиите в учебна среда, в която децата ще могат да експериментират, да проучват и да търсят решения на реални житейски проблеми. Метафорично казано, целта ни е да им дадем криле, за да полетят и развивайки уменията на 21-ви век, да се подготвят за професиите на бъдещето. Благодаря искрено на община "Марица“ и на г-н Димитър Иванов за подкрепата във всеки един момент, в който сме имали нужда“, посочи Даниела Петкова. Тя изказа признателност и за съдействието на РУО Пловдив, както и на Министерството на образованието и науката - за дадената възможност училището да мине на нов, по-висок етап.

Проектът е на стойност 440 600 лв. и е финансиран от министерството на образованието по програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища за периода 2020-2022 г.

Специален гост на церемонията бе заместник-командирът на авиобаза "Граф Игнатиево“ полк. Методи Орлов. Присъстваха зам.-кметове на община "Марица“, кметове на населени места, общински съветници, представители на администрацията, жители, ученици, родители и гости на селото.

Събитието завърши с прекрасна песен - послание за вяра, любов и надежда и бели гълъби - символи на мира, които полетяха в небето.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Сега като чуят американците ,че най голямата военно въздушна база е кръстена руснак и дедо Байдън ще се гътне.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Дете е със сериозни изгаряния след взрив на газова бутилка
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: