ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Кличко с призив към България: Спрете икономическите отношения с Русия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:41 / 27.03.2022Коментари (4)1970
©
Кметът на Киев Виталий Кличко разказа в интервю за Нова телевизия, че е загубил много свои близки във войната, отхвърли всякакъв компромис Украйна да се откаже от територии, за да сключи мир, и призова България да спре всякакви икономически отношения с Русия, защото така подкрепя армията й. 

"Аз съм кмет на града. Хората ми дадоха правото да защитавам интересите им. Трябва да браня живота на жителите на моя град. Затова оставам с моите хора", каза Кличко. Той обясни, че остава в Украйна, защото това е неговият роден дом и не може да пребивава никъде другаде по света.

По думите му половината население на Киев е напуснало града. "Преди войната в Киев живееха 3,5 милиона души, сега предполагаме, че са около милион и половина. Жените и децата вече си тръгнаха. Хората, които може да срещнете, са с униформи и оръжия. Всяка сграда и улица се подготвя за атака от руски войници", разказва Кличко. По думите му руските войски се задават откъм Беларус. "На север са окупирали Чернобил. Те са на около 25-30 километра от града", казва кметът.

И призовава: "Не вярвайте на руската пропаганда! Това е война срещу украинския народ! Те вече унищожиха толкова много градове, сринаха сгради, убиха цивилни - жени, деца. Само в нашия град са убити повече от 300 човека, 4 деца, 16 деца са в болница. Повече от 1 000 души са ранени", казва още боксьорът начело на Киев. Над 90 сгради в столицата на Украйна са унищожени, Ирпен не съществува вече, а Буча, Гостомел и Бородянка са изцяло разрушени. Кличко добавя към списъка още и Чернигов, Харков и Мариупол.

Той отрича Украйна да е проявявала агресия.

"Никога не сме проявявали агресия към никого. Последва анексирането на Крим. След това Донецк и Луганск. И сега - войната в Украйна. Къде ще свършат интересите на Русия? Не съм сигурен, че с Донецк и Луганск. Русия иска да окупира Киев, столицата на Украйна. Интересите ѝ могат да стигнат до Полша, а и по-далеч - до Чехия или Германия. Трябва да разберете причините за тази война - да се построи отново Съветската империя", твърди Кличко.

"Голямата трагедия за нашата страна е, че от 40 милиона украинци, много от тях се преместиха в страните от Евросъюза. Благодарни сме на всяка държава. Искам да им кажа на всички едно голямо благодаря! Знам, че много украинци временно живеят в България. Получаваме от вас хуманитарна помощ. Това е много важно за нас. В тази трудна ситуация виждаме кои са истинските приятели на Украйна", благодари кметът на Киев.

И критикува нежеланието ни за помощ с оръжие за Украйна.

"Искам да го кажа на всички. Някои политици днес искат да са наполовина бременни. От една страна казват: "Войната е много лоша за Украйна", но от друга - не са готови да подкрепят страната ни. Ситуацията е черно-бяла. Трябва да решите - подкрепяте мира, подкрепяте Украйна или подкрепяте агресията. И още едно послание - моля ви, спрете икономическите си отношения с Русия, защото всяко евро, всеки цент, който Руската икономика получава от Европейския съюз или България, не се използва за икономически цели и за хората на Русия. Те използват парите за армията си", призовава Кличко.

Той е категоричен, че по време на преговорите Украйна няма как да приеме компромисите, които иска Русия. "Компромис? Какъв? Да дадем на Русия част от Украйна? Това компромис ли е? Не!", категоричен е кметът на Киев. Кличко е убеден, че "тази война зависи от един човек, който седи в Русия, Москва, Кремъл. Той започна войната. От него зависи всичко", заяви Виталий Кличко.



Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Кличко е психопат, размекнат мозък. Скоро се хвалеше в интервю че ЛИЧНО бил убил шестима човека! Да върви на май...даната си.
0
 
 
Всяка държава дава пари за армията си...да не се прави на ущипан...парите които приема всекидневно от САЩ за какво ги използват?и те за муниции и армия, даже наемат и хора...
0
 
 
И ние какво,на гол тумбак,пищови ли?А ти,кога яде от майданските кебапчета,не рева!Сега,като ви оставиха,да се оправяте сами,защо ревеш,нали ви дават оръжие?Айде на барикадата,като Йохан!
0
 
 
Кличи, така и така сме на темата, да метнем ли по една отличителна маркировка на евреите? Звезда например? Или? Дай някаква идея, добър си.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Международни новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: