ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Райчев: България е русофилска държава и има специално отношение към Русия
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:26 / 26.03.2022Коментари (14)2822
©
"Правителството беше отговор на противоречия в България от последните две години. Състави се коалиция анти-ГЕРБ и анти-ДПС. Тропосаха ѝ се два проблема, които не са свързани с този произход. И двата проблема не са отшумели и тепърва ще видим резултата от тези тенденции. От този резултат зависи съдбата на хората, които сега са на власт. Войната и хаосът с енергията са тези два проблема“.

Това каза пред БНР социологът Андрей Райчев във връзка със 100 дни от управлението на четворната коалиция. И прогнозира, че почти по всеки въпрос в нея ще има противоречия.

"Ако десните критикуваха Бойко Борисов, че непрекъснато харчеше, за да удължи политическото си време, това правителство харчи по две“.

Социологът посочи, че "позицията на България спрямо войната в Украйна е ясна - не иска да е страна в конфликта, но е лоялна към НАТО и ЕС“.

"Това е правилната позиция, но управляващите са бутани непрекъснато отвътре, от десни свои критици, България да се изпъчи и да отиде на предна линия на сражението, което не е изгодно за страната, но е изгодно за тези критици. Тези хора са натегачи пред Запада, това им е произходът. Те искат да доложат на Запада, че който мисли, че картината не е черно-бяла, е агент на Путин. Това е чудовищна глупост. Това не е путинска пропаганда, а мнението на русофилска нация, каквато България е, и тя има по-сложно отношение към Русия... Свободата на словото се оказва агентурно. При Путин тече точно същото, само че в обратната посока“.

В предаването "Политически НЕкоректно“ Райчев допълни, че най-опасният процес за България е поляризацията - както при темата за Covid, така и при тази за Русия.

"Политическите партии ще се възползват от това. Много неприятни партии ще оглавят двете страни и ще се хранят една друга. Защото няма БСП без СДС и СДС без БСП, както няма Мангъров без Мутафчийски и Мутафчийски без Мангъров. Мнозинството в средата ще пострада.

Страданието ще бъде, че ще трябва да избира между две неща, които не иска. Затова мълчаливото мнозинство трябва да доминира. Биполярният модел е най-лошото нещо, което може да се случи на България, защото идват тежки времена, а единството на нацията е най-главното нещо“.

Според социолога "Владимир Путин е причинил голяма беля най-вече на своя народ, защото столетното усилие на Русия да бъде европейска страна вече е затворено, а това прави страната лесна жертва на Китай и на Иран“.

"Да допуснем, че руснаците окупират Украйна и я подчинят. Какво получаваме? Афганистан. Само че с огромен размер и то близо до нашата столица. Перманентен тероризъм. Да допуснем, че Украйна се раздели на две - това е моделът "Виетнам“. Тоест, само някакъв мир при някакви условия е изход, за да започне някаква нормализация. Путин няма печеливш ход, това е проблем. Да си представим, че той губи войната. Ще започне разпад на Русия. Разпадът на Русия, за разлика от разпада на Украйна, е много страшно нещо. Това са 6000 ядрени заряда, които ще попаднат кой знае в кого. Това е опасно за света истински“, допълни още той.


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Всичките русофоби да се стягат и да отиват на фронта! Да ги видим, за кой ще се бият и мрат?
0
 
 
Райчев искаме цяла Европа да е свободна и мисиоманска!!! Искаме цяла Европа и начело с Франция да е черна на цвят! Искаме свобода хомофобия и Мир!
0
 
 
този е боледувал от детски паралич,лошо е лекуван и му личи!Жалкото е,че е направил няколко щерки,които ще предават увредения генотип нататък!
+1
 
 
Райчев иска ви се!!! БЕШЕ русофилска както и социалистическа, но все повече се отърваваме от тази чутовна грешка индоктринирана от комунистическа държава преди '89! Тикали България към предните линии, това е рефренът на руските проксита, когато става въпрос за военна помощ от България за Украйна. Първо, България и от части Унгария са единствените, които НЕ предоставят военна помощ от над 30 страни в Европа, т.е. НЯМА как ние да станем на предна линия на войната след като вече 30 и нагоре държави се късат да дават какви ли не военни помощи включително ПВО и самолети!!! Второ, Райчев хем пробутва, че Хитлер-Путин няма правилен изход, хем казва ние да стоим на стара??? НЯМА как да стоим на страна след като всички държави (без една) в НАТО и ЕУ пращат военна помощ! Хайде сетете се какво ще стане след като агресорът няма парвилен изход ДОРИ да спре войната веднага и да се се изтегли!! Санкциите ще стават само повече и повече, те НЯМА да намалеят ДОРИ войната да спре!!!! Само до 6 месеца руският бюджет ЩЕ ИЗГУБИ 60% от приходите за г**а и 100% от приходите за петрол от ЕВРОПА, всъщност те вече губят проценти, защото то намалянето на потреблението на ресурсите няма да се случат извенъж. Предвид, че 65% от бюджета на Русия идва от продажбата на енергоисточници залагането на картата на неутралитет, сега когато дори ШВЕЙЦАРИЯ не е неутрална, е супер недалновидно за бъдещето на България.
Aнонимен
на 26.03.2022 г.
0
 
 
Точна така е. Българите като цяло имат симпатия към Русия, а Путин изглежда няма печеливш ход. Въпросът е Европа и в частност България има ли печелив ход?
Aнонимен
на 26.03.2022 г.
0
 
 
Точна така е. Българите като цяло имат симпатия към Русия, а Путин изглежда няма печеливш ход. Въпросът е Европа и в частност България има ли печелив ход?
0
 
 
Русофилията в България ни Надупва пред БОЛНИЯ МОЗЪК ПУТИН ТРЯБВА ВЕДНЪЖ И ЗАВИНАГИ ДА НЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ РУСИЯ ДА НИ КОМАНДВА КАТО МАРИОНЕТКИ СМЕ ЖАЛКА КАРТИНКА СМЕ.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: