ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Вутов: Няма да забравя загубата от Локо във финала! Напуснах Ботев, след като 2-3 месеца не бях получавал заплата!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:25 / 25.03.2022Коментари (1)5150
© Plovdiv24.bg
Антонио Вутов е близо две години част от унгарския Мезьокьовешд. Бившият футболист на Левски и Ботев (Пловдив) си припомни най-добрите моменти от престоя в двата клуба и призна, че и в момента следи какво се случва с тях. Нападателят коментира и предстоящите контроли на националния отбор с Катар и Хърватия.

- Здравей, Антонио! Как си? Къде те откриваме?

- Добър ден! В момента съм добре, но доскоро бях контузен. Изкарах тежко СОVID-19, а след това и постковид. Може би около един месец се борих и не беше приятно. Първата година тук беше много добра за мен, но през втората бях съпътстван от травми. Сега от два месеца съм на линия и в последните мачове треньорът ми даваше шанс за изява. Надявам се скоро да бъда на 100% готов.

- Какво те накара да отидеш в Унгария? Защо се спря на точно тази дестинация?

- Преди да дойда тук, бях част от Ботев Пд, но ситуацията там се усложни най-вече финансово. Около два-три месеца не бях получавал заплата и предприех стъпка, която беше по-добра за семейството ми. Просто беше такъв периодът при "канарчетата". От Мезьокьовешд се бяха свързали с мен и ми предложиха добри условия и тригодишен договор Щастлив съм тук.

- Предстоят приятелски срещи на България срещу Катар и Хърватия. Какво очакваш да видиш от родните национали?

- Предстоят престижни контроли за България. Имах възможността да гледам приятелски мач между Португалия и Катар и мога да кажа, че домакините на световното са много класен отбор. В редиците си имат много натурализирани играчи, които показват добър футбол. Ще бъдат интересни контроли, но тук резултатът не е толкова важен, колкото това да се обиграват играчите. Вижда се, че Ясен Петров изгради добър колектив и имаме качествени футболисти.

- Липсва ли ти, че не попадна в групата за тези приятелски срещи?

- Разбира се, но при мен ситуацията е сложна. Както казах, имах контузии и дълго време се лекувах от коронавирус и с оглед на тези неща е напълно разбираемо, че не попаднах в групата на Ясен Петров. Аз реално не съм водил подготовка и нямах игровите минути, за да се намирам в добра кондиция. Това е самата истина и така мисля, че е правилно.

- Ясен Петров ли е точният човек за селекционер на България?

- Да. Винаги се спекулира и се пишат разни неща, но той показа, че е обединител и подобри колектива в състава. Точно това трябва на един отбор като нашия, в който няма звезди от топ 5 на първенствата и отбори в Европа. Мисля, че той е точният човек за този пост. Създава добра атмосфера и това се вижда и на терена.

- Дари 40 топки на Локомотив Мездра. Това е родният ти клуб, от който започва кариерата ти. Носталгия ли е причината за този твой жест?

- Направих този жест за клуба и децата, които играят в него. Аз знам колко трудно се излиза от един малък град и се стига до елитното първенство на България и исках да помогна. Искаше ми се да даря екипировка на момчетата, но от клуба ми споделиха, че такава си имат и е по-добре да подаря топки. Мисля, че много колеги са го правили и това е добър пример. Можех да си го позволя и го направих. Не е необходимо да призоваваш, който и да е. Ако някой иска да помогне, винаги може да го направи.

- Следиш ли какво се случва с бившите ти два отбора у нас Левски и Ботев Пд?

- Следя ги, разбира се. Гледам и мачове на други отбори, но най-вече тези на "сините" и "канарчетата". Съжалявам, че не успях да проследя победата на пловдивчани над ЦСКА, но през това време имах тренировка. Проследих внимателно дербито между "жълто-черните" и Локо Пд и мога да кажа, че се получи много интересен мач.

 Как ти се струва представянето през пролетта на Левски и Ботев Пд?

- "Канарчетата" наистина имат много добри показатели през този сезон. Постигнаха впечатляващи резултати, а за "сините" едно от най-хубавите неща бе завръщането на най-добрия треньор в България Станимир Стоилов. Левски върви напред и се вижда с просто око подобрението. Левски е идея и ти живееш с нея! Но трябва да отчета, че футболните ми успехи бяха с фланелката на Ботев Пд.

- Как ти се струват новите попълнения на "Герена" и успяха ли да напипат верния ритъм "сините"?

- Виждам много настроение в редиците на Станимир Стоилов. Натрупаха самочувствие и мога да кажа, че новите играчи в отбора ми харесват. Особено съм впечатлен от това, което показва Филип Кръстев. Това момче е рядко срещан талант. Динамичен е и показва добра техника. Млад е, което е основен плюс, и съм на мнение, че за него Левски трябва да бъде трамплин. Това, че не му се е получило от първия път в чужбина, не означава, че трябва да се отказва, дори напротив. Трябва да се амбицира и да натрупа опит в България. Показва наистина много впечатляващи действия по терена.

- Може ли той да се превърне в ядро на този отбор?

- Ядрото не бива да се гради около един човек, а около целия отбор. Защото, ако възложиш всичките си надежди в даден човек, не е сигурно дали ще успее да се справи, а може и да се контузи. Хубаво е, че Мъри Стоилов налага млади играчи. Взеха се определено и класни чужденци.

- Ботев Пд победи ЦСКА и Локо Пд и по този начин даде сериозна заявка за топ 3. Ще успее ли според теб?

- Ако успеят да подобрят представянето при гостуванията, си мисля, че ще стигнат до топ 3. Вижте, например Черно море нямат проблеми при гостуванията си, докато при "канарчетата" не е точно така. На Коматево Ботев може да победи абсолютно всеки, но трябва да е по-постоянен при визитите, си.

- Ще успее ли Левски да се пребори за Купата на България?

- Това е много непредсказуем турнир. Когато се чувствахме най-силни, загубихме от Локомотив Пд, а когато не бяхме толкова добри, спечелихме срещу шампиона Лудогорец. Наистина е много непредсказуем турнир и ще е много интересно до неговия край.

- Сподели ни по един хубав спомен от престоя ти на "Георги Аспарухов" и на Коматево?

- Много са хубавите ми спомени на "Герена". Все пак там бях от малък. Няма да забравя полуфиналите с ЦСКА, когато ги отстранихме. Според мен можеше и с повече голове да победим, но важното е, че продължихме напред. Няма да забравя и един мач на 3 март, когато играхме срещу Лудогорец. Загубих топката в средата на терена и след броени секунди Божидар Митрев си изкара червен картон заради мен, влизайки грубо на играч на разградчани. Интересното е, че с 10 човека играхме по-добре, отколкото с 11 и завършихме 0:0. С Ботев определено спечелването на Купата на България ми е скъп спомен. Но пък няма да забравя и загубата от Локо Пд в другия финал. След този мач много трудно се вдигнахме психически.

Интервюто е на в-к "Мач Телеграф"
Още по темата: общо новини по темата: 338
08.08.2022
30.05.2022
29.05.2022
27.05.2022
26.05.2022
25.05.2022
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на danito
премахни филтъра

-4
 
 
Спокойно Вутов, никой жълтур няма да забрави петата на Ален.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Националите се завърнаха в Ботев, обявиха дали Секулич и Мертенс ще играят
Феновете на Ботев обявиха събраните средства за глобата на Попето
Двама от Ботев титуляри за Литва при две загуби
Черно море идва в Пловдив със свито сърце! "Моряците" мачкат във Варна, но какво се случва при гостуванията?
Лудогорец към Неделев: Не се предавай!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: