ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Консулът на Украйна в Пловдив: Целият свят гледа един сеир
Автор: Цвети Тончева 15:41 / 25.02.2022Коментари (6)8170
©
По последна информация четири автобуса с украинци, които искат да напуснат страната, пътуват към Киев. Това съобщи за Plovdiv24.bg консулът на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев. По думите му, нищо повече не се съобщава от съображения за сигурност. Няма информация в консулството в Пловдив и колко души ще пожелаят да дойдат в града под тепетата.

“Колкото дойдат, ще ги посрещнем, няма да останат на улицата, ще ги настаним. Хотели бол. За административните процедури, щом дойдат ще го мислим, няма да ги върнем", каза още Георгиев и продължи:

“Въпросът е, защо се случва всичко това. Цялата световна общност гледа един сеир. За мен това, което става в Украйна, е сеир и подигравка. Само едни голи обещания, които непрекъснато се дават, но общото впечатление е, че това е сеирджийска работа. Уж решиха нещо, но това са само някакви обещания, които ще дадат отражение догодина най-рано.

На практика, украинският народ е сам. На практика, всичко е блокирано. Един камион не може да пътува за Украйна и за Русия, това е! Бизнесът от вчера спря! Блокирани са транспортните потоци от вчера, а това ще се отрази на всички ни. Мечката като играе при комшията, нещата не са добри и за нас! Това е реалното, което става! Всичко друго са само обещания".

Според консулът на Украйна в Пловдив, изходът от ситуацията е само един - да се сяда на масата на преговорите. Но по време на преговори, на силата трябва да се покаже сила. “Покажеш ли слабост, ти си от долната страна. По-силният в случая е този, който показва мускули. А нашите, с тези меки кълки…", коментира още Георгиев.

Според него, нашето правителство също се държи “меко и никак". “Трябва да окажат реална помощ, под различни форми. Когато съседът има нужда, ти трябва да му помогнеш, а не само да обещаваш нещо мъгляво. А как да го направят? Аз не мога да давам акъл. Те затова са държавници", каза още Димитър Георгиев.

Той припомни, че тази вечер украинските граждани се събират до Централна поща в Пловдив на протестен митинг, от 18.00 часа. Очакват се и много българи за подкрепа.

"Протести срещу това безумие има и в Русия, и не само", коментира още консулът на Украйна в Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 4441
20.03.2024 »
16.03.2024 »
10.03.2024 »
07.03.2024 »
05.03.2024 »
02.03.2024 »
предишна страница [ 1/741 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
"Въпросът е, защо се случва всичко това." Да ти обясня, с една древна мъдрост: Бог прощава всеки грях, но не и глупостта. А Украйна направи много глупости. Жалко!
+1
 
 
Абе консуле, тоя капут Зеленски, дето пиеше по бутилка ледена кола преди интервю за да звучи мъжки като Рейгън, как па и един от вас не се сети, че заради такива проксита плащат хората бе серсемино!? Цялата ви държава е един театър още от времето на Степан Б. Кой ви би по кухите кратуни, че някой от всички хомосексуалисти от Европа и САЩ ще ви помогне!? Украинският народ ще плати заради шепа меркантилни Хохли. Или си чакал и ти Трета световна?
0
 
 
Защо да се помага на Украйна а не на Русия.Ако имахме единна политика към двете държави щяхме да говорим друго но сега играем по чужда гайда .Какво правихме когато нападнаха Сърбия ,Афганистан , Сирия,Ирак ,Либия .Демокрация ли въведоха.
+3
 
 
А 2014 година света какво гледаше а?Дадохте си г*за на янките,сега ви го сложиха!Хак да ви е,дано няма невинни жертви...
-1
 
 
Гледа вашия циркаджия.... Артиста..... Зеления каун..... Гледа как се инатите и не пускате газ за Европа, гледа как скубите от такси..... Това гледам АЗ ... ДРУГО МЕ ЕБЕЕЕ ЗА ВАШ...... НА МЕНЕ МИ ВДИГАТ ВСИЧКО, ЗАРАДИ ТАКИВА КАТО ПОМИЯРСКАТА ВИ ДЪРЖАВА..... ХАХАХА.... ДАНО ВИ СРУТЯТ СЪС ЗЕМЯТА ДАВИИБЪМАМАТА ДЪРТ ИЗПЕРКАЛ ПЕРГИШШ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: