ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ексклузивно: Спират строежа на "Колежа" с Акт 10! Илиян Филипов разказа притеснителни неща!
Автор: Стойчо Генов 19:02 / 04.02.2022Коментари (43)29897
© Plovdiv24.bg
В Община Пловдив ще бъде входиран в понеделник Акт 10 за спиране на строителните дейности на стадион "Христо Ботев", научи ексклузивно Plovdiv24.bg. Това потвърди Илиян Филипов, чиято компания довършва в момента съоръжението.

Пловдивският бизнесмен бе категоричен, че няма да завие дори едно болтче на този стадион, преди да има официален документ от общината.

"Влизаме в един филм, в който аз не знам кога ще можем законово да почнем да работим по стадион "Христо Ботев", заяви пред нашата медия Филипов.

Ето целия коментар по темата, който Илиян Филипов направи специално за читателите на Plovdiv24.bg:

До ден днешен аз нямам проекти по това, което искаха феновете. Общината също няма. Ние трябваше да изградим стадиона за 52 млн. с ДДС, а общината имаше 25 млн. В първия етап от поръчката трябваше да пуснем съоръжението за мачове от Първа лига. Най-лесното и най-правилното беше да направим сектор А (централната трибуна) и сектор Б (южната трибуна, откъм залите) – т.е. за половината пари – половината стадион.

Тъй като сектор А беше най-големият като поръчка – магазини, ресторанти - дори беше малко под въпрос дали тези 25 млн. ще стигнат. Но тогава казах, че няма да има проблем и ако се наложи, ще го довършим с наши средства.

Тогава обаче феновете скочиха и дойдоха при мен цяла делегация. Казаха ми: Това не може да се случи по никакъв начин, ние искаме да има 4 трибуни. Аз също искам 4 трибуни, но пари за това няма!

Точно тогава аз им казах, че ако настояват за 4 трибуни, трябва да има препроектиране. Аз като изпълнител не мога да кажа къде ще спрат инсталациите на ОВК, къде ще спре елинсталацията и инсталацията на ВиК. Феновете ми казаха: Няма да правиш магазините, няма да правиш ресторантите, да стоят на груб строеж. Те така си мислят, но на мен възложителят (т.е. Общината) трябва да ми каже: Ти ще изпълняваш проекта дотук, примерно тази и тази част няма да я правиш за ресторантите и т.н. Ето това обаче общината не може да го каже, без да го получи от архитекта.

Когато Общината възложи това на арх. Савов, той каза: Окей, но на мен някой трябва да ми плати. Това естествено трябваше да мине през общински съвет и затова чак в края на декември имаше решение за проектиране. Преди това нямаше финансиране.

И понеже феновете взеха да говорят за прокуратура и за такива неща, аз им казах. Чудесно, аз също искам прокуратурата да провери как купувам арматура на 1,70 лв., плащам по 60 стотинки за монтаж, а актувам на общината за 1,70 лв. В момента аз бъркам от джоба си и плащам, защото когато давахме офертата, цените бяха едни, а сега знаете за какво поскъпване става въпрос.

И ги предупредих феновете: Вие заговорихте за прокуратура, но аз оттук нататък няма да завия дори едно болтче на този стадион, преди да имам официален документ от общината. Категоричен съм, че няма да свърша нищо, което не ми е възложено от общината. Преди съм го правил, за да придадем скорост на обекта. Аз какъв риск съм поел заради тях – те това не го мислят, но както и да е.

Затова в понеделник аз официално входирам Акт 10 за спиране на строителния обект, докато не получа официално от общината всичките проекти. След като ги получа, трябва да се направи анализ какви нови неща има. Това, което знам от моя мениджър, е че има над 220 нови позиции. Защото ел, противопожарна, ОВК – всичко това вече е с нови кабели и с нови осветителни тела. Технологиите напреднаха много от 2012 година, когато е правен първоначалният проект на стадиона.

Аз трябва да направя анализ за всяка една позиция, която е различна от договора. Да я дам на общината да я одобри и чак тогава аз имам право да работя. И влизаме в един филм, в който аз не знам кога ще можем законово да почнем да работим по този обект.

Аз наистина гарантирах, че за една година ще завърша стадиона, но според етапа, който имах първоначално.

Абсурд е парите да стигнат за цяла козирка. Само тя е 8 милиона лева. 1000 тона е желязото в козирката, без покривното покритие. В това покривно покритие също има проблем, за който ние сме алармирали общината и архитекта. Защото беше дадена LT ламарина, а отгоре usb детайл и над тях PVC мембрана. И аз им зададох въпрос: Тук никъде няма изолация? Когато лятото напича, отгоре температурата на това PVC покритие става 70 градуса, а отдолу 30 градуса. И като почне да става конденз какво се случва? Това usb се надува и пука мембраната отгоре. Аз няма да дам 10-годишна гаранция за такъв детайл!
Още по темата: общо новини по темата: 790
25.03.2024
14.03.2024
08.03.2024
28.02.2024
27.02.2024
22.02.2024
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на avatar_n1
премахни филтъра

-1
 
 
Ех, мъка, мъка...Ботев са го убили бързо, а вас Ботевъ ви убиват с години !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Легенда на Черно море: Мачовете срещу двата отбора под тепетата са решаващи!
ЦСКА 1948 цака ЦСКА-София за юноша на Ботев
Отлична новина за стадионите на Локомотив и Ботев
Първо в Plovdiv24.bg: Юноша на Ботев с тежка контузия! Претърпя операция в столична клиника
ПФК Ботев: Нека закърмим децата си с тази истинска и безкористна любов
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: