ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Студенти от Пловдив заплашиха с протест заради зеления сертификат и "принудителната ваксинация"
Автор: Георги Кирилов 10:59 / 10.01.2022Коментари (26)6464
©
Студенти ПУ "Паисий Хилендарски" са твърдо против зеления сертификат да бъде въведен в университета. Габриела Дамянова и Костадин Павлов са изготвили официално писмо до редица български политици, с което да изразят несъгласието на българските студенти с това достъп до висшите учебни заведения да имат само притежателите на т.нар "зелен сертификат". 

"В подобни едни мерки ние виждаме неправомерно отнемане и ограничаване на нашите граждански и въобще човешки права и свободи. Вярваме, че всички ние, студентите, имаме право на образованието, за което плащаме години наред. Смятаме, че наличието на сертификат, ваксинацията и тн. са избори, които всеки човек би трябвало да вземе сам за себе си, а не условия за учене, работа и въобще за живеене. Ние всички сме привърженици на присъственото обучение и това е нещо, което трябва обезателно да се подчертае. Нашата кауза не е срещу връщането ни в университетите. А срещу принудата, насилието и дискриминацията."

В своето писмо лекари, които винаги са били на "контра" с тези, които взимата решенията за управлението на кризата с COVID-19 в България - Атанас Мангъров, Антония Първанова, Андрей Чорбанов и Георги Тодоров.

За да аргументират своето несъгласие относно задължителното въвеждане на "зеления сертификат", те цитират членове от Конституцията на България, Всеобща декларация за човека и Харта на основните права на ЕС.

В писмото си обясняват и какви са били последиците от дистанционното обучение:

"Ние, студентите и преподавателите, сме привърженици на присъственото обучение и желаем да се върнем в университетите, но не и когато за това ще бъдем принудени да изпълняваме условия, които са в противовес с нашите разбирания, желания и здрав разум. Дистанционното образование ни направи асоциални, неграмотни и фанатизирани, затова нашият призив е – нека се възобнови нормалното обучение, без ограничения, условия и насилие", пишат още те в писмото.

Те заплашват и с протест, ако исканията им не бъдат удовлетворени.

В случай, че бъдем принудени да се имунизираме или да си правим периодично PCR тестове и нашите искания не бъдат удовлетворени, ние, студентите и преподавателите, изказваме готовност да предприемем стачни и протестни действия, с които да защитим свободата си.

Писмото ще бъде изпратено до редица български български политици, сред които са премиера Кирил Петков, здравния министър Асена Сербезова, председателите на парламентарните групи на партиите в НС - Андрей Гюров ("Продължаваме промянята"), Десислава Атанасова (ГЕРБ-СДС), Мустафа Карадайъ (ДПС), Георги Свиленски (БСП), Тошко Йорданов (ИТН), Христо Иванов ("Демократична България") и Костадин Костадинов ("Възраждане").



Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
габриелке,шундо смотана,когато аз съм го *взимал Фишету*,ти не си била и в топките на тейко си!Интересно,филиложките могат да сменят подлоги и да бързад задници,заповядай в отделението . чакаме те с отворени обятия.Специално за вас ще направим едно многУ гУлямо школо,събираме всичките антиваксърчета,учете се,плодете си,множете се,кой оцелее - оцелял.
+1
 
 
Кое е абсурд ма селска патко.Не стига че ви събират от улиците да ви правят студенти,ами и претенции.Безмозъчни същества.Преди 30 години ти и такива кретени като теб щяхте да гледате Вузовете през крив макарон-тогава се влизаше с успех и жестоки изпити.По добре си купете дипломите-така и така няма да научите нищо
+2
 
 
Първо, аз съм Габриела, един от инициаторите на петицията, и не уча в биологическия факултет, а във филологически, второ, писмото ни още не е изпратено. Трето, никой никого не заплашва - разбира се, че ще предприемем действия, ако не получим адекватен ответ, да не очаквате да си стоим вкъщи и да се примирим с този абсурд. Моля, информирайте се по-добре следващия път, преди да пишете небивалици.
0
 
 
По тази логика би следвало да се счита за дискриминация и забраната да караш автомобел след употреба на алкохол. Не си ваксиниране- ходиш където си искаш Пил си - караш автобус от градския или междуградския транспорт. И в двата случая последствията са едни и същи - увреждане или смърт
-2
 
 
В Ганьовска държава да си студент отдавна не значи ,че си умен.По-трудно можеш да се запишеш в детска градина,отколкото в университет.Пу...
+4
 
 
Всичко около тези неща с ваксъри и антиваксъри е една дирижирана игра "Разделяй и владей". Бог да е на помощ на човечеството и на невинните!
0
 
 
Хайде всички пред Парламента на 12.01. С мирни протести няма да стане.....
Осветлението на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе и околовръстното до ж.п.линията на КЦМ, работи през деня от няколко седмици
на 10.01.2022 г.
+4
 
 
Аз да запитам тези така наречени студенти и преподаватели. Къде са в този случай моите права, че съм се ваксинирал и съм постъпил отговорно. И кой нарушава вашите, след като имате няколко опции за получаване на сертификат. Посочването на определени хора за капацитети -Първанова и Мангъров е несъстоятелно. Те са срам и позор за професията. Чорбанов не е медицинско лице и клиницист, че да дава компетентно мнение по въпросът за протичането на болестта. Не му ли увря главата след като го лекуваха сума ти време във ВМА? Като молекулярен биолог и генетик, да си гледа колбите и стъклата. Спрете се безумци. Не ви ли стигат хилядите починали за последната година. И какви познания имате, че да изисквате.
+1
 
 
Жалко за България с такива студенти, които уж са бъдещето на нацията, но не вярват в науката.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: