ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
И Масларова се отказа от имунитета си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:37 / 06.11.2009Коментари (4)16229
© Plovdiv24.bg
Депутатът от Коалиция за България и социален министър в правителството на Сергей Станишев Емилия Масларова е връчила писмено съгласие да започне наказателно преследване срещу нея. Това съобщи председателят на Народното събрание Цецка Цачева в началото на днешния парламентарен ден. Заявлението на Масларова представлява отказ от депутатски имунитет.

Вчера в Народното събрание е депозирано искане от главния прокурор Борис Велчев да започне наказателно преследване срещу депутата Емилия Масларова. В искането са посочени подробно сигнали, обстоятелства и действия на разследващите за нарушения на министър Масларова.

Към настоящия момент разследващите органи са установили достатъчно доказателства за извършено престъпление от бившата социална министърка, във връзка със службата й. Установени са нейни нарушения на Закона за обществените поръчки в качеството й на министър.

В искането на главния прокурор са посочени и обстоятелства, обосноваващи умисъл за извършване на престъпление от Емилия Масларова в качеството й на министър.

Посочено е, че свидетел заявил, че по поръка на своя шеф е носил пари в брой на министър Масларова. Парите били увити в плик, около 40 пачки, и й били предавани лично в нейния автомобил, се казва в искането. Според текста му извършените от нея нарушения не могат да бъдат обяснени като случайност, недоглеждане или липса на специални знания по Закона за обществените поръчки. Нарушенията, които тя е допуснала, пряко са целели изпълнението на обществена поръчка да бъде възложено на дружество, контролирано от неин доверен приятел, се казва още в искането. Посочени са и настъпилите щети - най-малко 9.8 млн. лв.

В периода 2007-2009-а година Масларова е нарушавала служебните си задължения като министър на труда и социалната политика, Закона за обществените поръчки, вътрешните правила на процедурите с цел облага. От деянието са настъпили значителни вредни последици в размер на най-малко 9 806 601 лв, се посочва в искането.
То е квалифицирано като особено тежък случай.

При подаване на заявлението Емилия Масларова обясни, че няма да пречи на действията на прокуратурата.

Обвиненията според Масларова са чудовищна клевета. В искането на главния прокурор за свалянето на имунитета й по думите на Масларова има неща, за които никога не е питана и викана дори като свидетел, има имена и лица, които за първи път чува и чете.

„Ако някой ме беше попитал като свидетел, щеше да има друго тълкуване, а не за умисъл", добави тя. Според бившата социална министърка искането за сваляне на имунитета й е стъпка за дискредитиране на личността й като политик. „Няма от какво да се притеснявам. Не се срамувам от работата си като министър. Спазвала съм стриктно законите", заяви Масларова в кулоарите на парламента.

Според нея се разиграва добре режисирана акция за дискредитиране и вземане на имунитета на министри и управляващи от БСП. Масларова заяви, че ще съдейства в максимална степен на следствените органи и прокуратурата и добави: „ Много бих искала някой след това да понесе отговорността за всички тези клевети".

Припомняме, при ревизията, която се извършва на предишното управление, като драстични нарушения и злоупотреба бе посочено социалното министерство. Това е второто искане за сваляне на депутатски имунитет от страна на прокуратурата. Първото бе внесено срещу бившия премиер Сергей Станишев.

Източник: news.bg








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Ех ,пак мечти. Тя отдавна е замазала всичко и е наредила така нещата ,че да изглежда чистта ,като сутрешна роса. Ще видите как изведнъж ще се окаже не само че няма нищо общо ,ами ще иска и някой да понесе отговорността за нанесените и клевети.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: