ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Лекари в Пловдив измъкнаха колежка от ада, за една нощ в нейната стая починали 5 млади жени!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:31 / 12.11.2021Коментари (5)10144
COVID поваля дерматолога д-р Свитлана Георгиева, докато е на почивка в Бургас. Първото нещо, което почувствувах, беше отпадналост и слабост в краката, разказва тя. Започва лечението си в морския град, но много бързо взема решение да се прибере в Пловдив, след като получава и болки в корема. Тук преминава през няколко болници, но състоянието й се влошава. Преживява истински шок, когато в едно от отделенията за една нощ само в нейната стая умират 5 млади жени.

"Децата ми страшно се притесниха и веднага ме преместиха в отделението за дихателна реанимация на пациенти с коронавирус в пловдивска частна болница. Когато ме приеха, бях толкова зле - не можех да си вдигна ръцете и да си преместя краката, за да отида до скенера, започнах и да се задушавам“, спомня си Свитлана. И добавя, че е имала късмет да живее, защото е попаднала на професионалисти, които знаят какво е COVID-19 и как да се справят с него. Това е малката, но много съществена разлика от другите болници, подчертава жената.

Медиците я поставят за 3 седмици в изкуствена кома, на два пъти сърцето й спира, а по време на лечението язвата й се обостря и започва да кърви. За да я спасят, хирурзите й правят операция. Така изкарва в болницата повече от 45 дни. "През този месец и половина бях обградена с грижи и огромно внимание, казва Свитлана. - Пред очите ми спасиха 90-годишна жена, на която обръщаха също толкова много внимание, колкото и на 20-годишните.“

Признателна е на всички, но специалните й благодарности са за началника на интензивното д-р Стефан Василев, за шефовете на хирургията д-р Иван Кацаров и на гастроентерологията д-р Апостол Георгиев, на кардиолозите. С особена топлота говори за собственика доц. Невен Енчев Голденбург и за главната сестра Любка Моллова.

Преди да се зарази и тя не вярвала в съществуването на COVID-19, но сега знае, че вирусът е ужасен и разрушава целия организъм. Мислила си, че е някаква настинка, която всеки може да преодолее. Сега, когато страшното е зад гърба й, д-р Георгиева отправя два призива към хората - да се ваксинират, за да не боледуват тежко и да не загинат, и да идват в тази болница, ако се разболеят, защото освен перфектния екип разполага с необходимата медицинска апаратура, настанява пациентите в хубави стаи и им предлага отлична храна. Тук ме върнаха от ада и сега живея втория си живот, казва спасената пациентка.

Медиците коментираха, че тя ще се възстановява още известно време, но най-трудното вече е в миналото. Лекарите от двете лечебни заведения също напомниха, че българите трябва непременно да се имунизират, за да не преживяват това, което което е минало през главата на Свитлана.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ако знаете колко хора си заминават не само заради липсата на ваксинация ами и заради некадърно лечение в болницата... Ако психически сте малко по-нестабилни шансовете за оцеляване намаляват значително, стреса наистина може да ви смаже, той само помага на вируса. Другото - ниската сатурация, едно е да имаш задух, съвсем друго ниска сатурация - убива липсата на кислород в кръвта, не толкова задуха! Докторите вместо да вдигнат сатурацията пускат кислород... Все едно на една кола да не върви заради не добра смес бензин-въздух и майсторите да помпят гумите за да тръгне по-добре... Другото е антибиотиците вместо кортикостероидите
0
 
 
Докторката да каже с колко антибиотика е започнала самолечението си?
0
 
 
Аз и съпругата ми,не сме ваксинирани, оживяхме без проблем,майка ми-Бог да я прости,не успя!Не агитирам никого,за нищо!Само,да даде Бог,на заразените моето преболедуване!
+1
 
 
Само не разбрах, как при положение че е в болница с ковид, пропътува половин България и обиколи още сумати болници, при положение че е болна и най-малкото трябва да е под карантина?
-1
 
 
Голден Ко? А фон преди него нема ли?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: